Kayseri’ye Ucuz Bilet Satın Al
Kayseri şehrine yolculuk yapmak isteyenler artık internet üzerinden bilet rezervasyonu yaptırabiliyor. Hava alanları üzerinde birçok firma bir yerden başka bir yere müşterilerini taşımaya devam etmektedir. Bu tür şirketlerin kampanya düzenlemesi üzerine ucuz uçak bileti alma imkânlarına r. Sizler için En ucuz Kayseri uçak bileti fiyatları sitemizde yer almaktadır. İsteğiniz dâhilinde gün ve saati belirterek sistemimiz üzerinden bilet fiyatlarını inceleyebilirsiniz. Hemen buradan uçak bileti alma fırsatınız yer almaktadır. Şehre uçak ile seyahat etmek istiyorsanız sistemimizden bileti hemen alabilirsiniz.
Hava ulaşımı sayesinde zamandan kazanmak, rahat bir yolculuk yapma fırsatlarını elde edebilirsiniz. Onlarca fazla firmanın uçak biletleri sitemiz üzerinde yer alıp, Kayseri’ye seyahat etmek isteyen yolcularına hizmet vermektedir.
Pek çok film ve senaryoya konu olan memleketlerimizden olan Kayseri, iç hatlar ve dış hatlar olmak üzere servis gerçekleştirmektedir. Onlarca uçak ile seyahat etmeyi bekleyen müşterilerini burada ağırlamaktadır.
Kayseri’ye Şehrine Ne Zaman Gidilmeli?
Şehrin dört mevsim güzelliği ile her zaman seyahat edilebilir memleketlerden bir tanesi olarak yer almaktadır. Yaz ayı boyunca çarşısı, şelaleleri ve piknik alanları ile güzelliğini ziyaretçilerine sunmaya devam ederken kış aylarında ise kayakçıları Erciyes dağına davet etmektedir. Şehirde kayak şenlikleri ile ilgi odağı olurken bu şenlik Erciyes’te yaşanmaktadır.
Kayseri Şehrinin Tarihi Yapısı
Erciyes dağını kalbinde taşıyan şehir Kayseri, ismini Sezarlardan aldığı bilinmektedir. Ülkemizde İç Anadolu bölgesinde bulunan ve tarihi açıdan zengin bir memleket olarak yer almaktadır. Tarihler boyu anlatılan ipek yolu Kayseri’nin sınırlarından geçmektedir. Bilimsel araştırmalara göre 6000 yıllık tarihi ile beraber köklü bir şehir olarak yer almaktadır. Büyük Osmanlı devleti zamanında Kayser-i Rum adı olarak bilinen günümüzde ise Kayseri olarak adlandırılan buram buram tarih kokan memleketlerimiz arasındadır. Eski tunç devrinden Hititlere kadar kalan kalıntılar bulunması şehrin sağlam bir tarih sahnesine şahit olduğunun kanıtıdır.
Kayseri Şehri Nerede Yer Alıyor?
Şehir, ülkemizde iç Anadolu bölgesinde bulunmaktadır. Alan Kızılırmak etrafında konumlandırılmıştır. Kayseri şehrinin en önemli yerlerinden biri Erciyes Dağı, aynı zamanda en yüksek dağlar arasındadır.
Kayseri Şehrinin İklimi Ve Bitki Örtüsü
İklim şekli olarak Orta Anadolu iklimine hâkim olan şehir, kışları soğuk geçerken, yaz aylarında ise sıcaklık ve kurak hava etkisi altındadır. Yıllık ortalama sıcaklığı 23 dereceyi bulan Kayseri’de, yazın en sıcak günleri 40 dereceye ulaşmaktadır. Günümüzde ise Kayseri’ye yapılan barajlar sayesinde şehrin nem oranı yükselmiş ve ikliminde değişiklik meydana gelmiştir.
Kayseri’nin Lezzetleri
Doyamayacağınız Bir Lezzet
Mantı denildiği zaman akla gelen ilk lezzetlerden bir tanesi Kayseri mantısı olarak yer almaktadır. İçleri sıkıca doldurulan ve bir kaşığa 40 adet sığması gerektiği lezzetlerden bir tanesi olarak bulunmaktadır. Şehre gittiğiniz zaman mantı yemeden geri dönmemeniz gerekmektedir.
Kayseri Kokusunu İçinize Çekin
Sokakta kolayca atıştırabileceğini lezzetler arasında sucuk ve pastırma bulunmaktadır. Şehrin has yemeklerden olan bu lezzetleri tatmayı unutmamalısınız.
Sevdiklerinize Ulaştırabileceğiniz Lezzetler
Kayseri şehrinde satın alarak şehrinize götürebileceğiniz birçok lezzet yer almaktadır.
Kayseri’de Turizm
Şehirde Yer alan Müzeler
Şehrin Camileri
Şehrin Kiliseleri
Şehre Ait Türbe ve Kümbetler
Şehrin Tarihi Dokusu
Şehrin Doğal Yapısı
Şehirde Yer Alan Alışveriş Merkezleri
Kayseri’de Ne Tür Hediyeler Almalıyım?
Yahyalı ve Bünyan halıları ile meşhur ilçelerden biri olup halı buradan hediye alabilirsiniz
Şehir merkezinde satılan Kayseri, Erciyes yazılı magnet alabilirsiniz.
Erciyes dağı ile ilgili ya da Kayseri manzaralarının olduğu tablolara bakabilirsiniz.
Şehre ait el oyaları alabilirsiniz.
Hediyelik eşyalarla beraber pek çok yiyecek satın alabilirsiniz.
Gidilmesi Gereken Yerler
Şehirde kesinlikle Kapuzbaşı ve Erciyes Şelalesini gezebilirsiniz.
Yağlama, İskender, mantı gibi Kayseri’ye has yemekleri yiyebilirsiniz.
Her saat canlı yer alan şehir çarşısını gezebilirsiniz
Çokgöz ve Tekgöz hamamlarını ziyaret edebilirsiniz.
Hunat hamamına gidip yıkanabilirsiniz.
Birbirinden özel tarihi eserleri inceleyebilirsiniz.
Kayseri Şehrinde Yer Alan Hava Limanları
Şehirde bir adet hava limanı yer almaktadır. Havaalanının ismi Erkilet Hava Limanı olarak geçmektedir.
Kayseri Hava Limanı (Erkilet Hava Limanı)
Şehirde ilk yapılan hava limanı İl Özel İdare tarafından gerçekleştirilmiştir. Ülkemizde 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı olarak terminal işletmesi adına yapılmıştır.
Sonraki yıllarda DLH tarafından 15 Kasım 1998 tarihinde terminal binasını iç hatların uçuşların kullanımına açılmıştır. Tam işletme durumu ise DHL tarafından yapılmaya başlandı. 2007 tarihinde ise Haziran’a kadar İç ve dış hatlar ortak kullanıldı. Resmi şekilde dış hatlar binası 30 Haziran 2007 tarihinde başladı. 2009 tarihinde eski iç hatlar binası kapatıldıktan sonra dış hatlar binası ortak kullanıldı. Günümüzde ise İç ve dış hatlar Erkilet hava limanında yolcularını ağırlamaya devam etmektedir.
Günümüzde 3 milyona yakın yolcuyu ağırlayabilecek kapasiteye sahip hava alanı, 11 bin metre kare büyüklüğünde bir bölgede kurulmuştur.
Kayseri Hava Limanına Nasıl Gidilir?
Şehir merkeze çok aşırı uzak olmayan hava limanına gitmek daha kolay hale geldi. Kayseri şehir merkezine tam olarak km uzaklıkta bulunmaktadır.
Aracılığı ile hava limanına ulaşabilirsiniz.
En Ucuz Adıyaman Uçak Bileti
Adıyaman uçak bileti satın almak istendiğinde, Ucakbileti.com adlı sitemize gelin ve ucuz fiyata uçak biletine sahip olma fırsatını siz de yakalayın. Sizler için en uygun fiyatlı uçak biletlerini Ucakbileti.com, sunacaktır. Bu tür angaryalarla uğraşmak yerine, Adıyaman şehrini gezebilir, lezzetlerini tadabilirsiniz.
Kısaca Adıyaman; ülkemizin güzel şehirlerinden Adıyaman, insanlık tarihin bilinen en eski yerleşim merkezlerinden birisidir. Adıyaman Palanlı mağarasında yapılan arkeolojik incelemelerde Adıyaman tarihinin M.Ö. 40.000 yıllarına kadar uzandığı ortaya çıkartılmıştır. Cumhuriyetin kuruluşundan 1954 yılına değin idari yapısı korunarak Malatya şehrine bağlı kaza konumunda bulunan Adıyaman 1 Aralık 1954 tarihinde kanunla Malatya'dan ayrılarak il haline gelmiştir.
Adıyaman’ın Coğrafik Özellikleri
Kuzeydeki Çelikhan ile Gerger ilçesinin bir bölümü Doğu Anadolu Bölgesine, batıda yer alan Gölbaşı ile Besni ilçesinin bir kısmı ise Akdeniz Bölgesine dahil edilmiştir. Adıyaman'ın kuzey kısmı Torosların uzantısı olan Malatya dağları ile çevrelenmiştir. Çelikhan, Gerger ve Tut ilçelerinin coğrafi yapısı genellikle dağlıktır. Güneye doğru gidildikçe ova nitelikli araziler yer almaktadır. Şanlıurfa ve Diyarbakır ile sınır oluşturan Fırat Nehri ilin can damarıdır. Gölbaşı, İnekli, Azaplı Abdulharap gölleri şehrin doğal gölleridir. Atatürk Barajının yapılması ile oluşan Atatürk Baraj gölü, Adıyaman için adeta deniz niteliğindedir.
Adıyaman’a Ne Zaman Gidilir?
Anti Toros dağları, Adıyaman’ı doğudan batıya doğru ikiye ayırdığı için kuzeyde kalan dağlık alanın iklimi, güneyinde kalan bölgeden farklıdır. Kuzeydeki bölge Doğu Anadolu Bölgesinin iklim özelliklerini taşır. Batısı ise Akdeniz Bölgesinin iklim yapısına sahiptir. Adıyaman’ın güneyinde yazlar sıcak ve kurak; kışlar ise ılık ve yağışlı geçer. Kuzeyinde ise yaz mevsimi kurak ve serin, kış mevsimi bol yağışlı ve soğuk geçer. Adıyaman’da kışlar sert geçtiğinden, bölgeye seyahat ederken Mayıs ve Eylül aylarının seçilmesi tavsiye edilir. Bu şehri gezmek ve lezzetlerini tatmak için, en uygun fiyatlı Adıyaman uçak bileti edinerek tatilin tadını çıkarabilirsiniz.
Adıyaman Lezzetleri
Adıyaman mutfağı, çevresindeki illerle benzerlikler gösterse de; yemeklerin yapılış tarzı, tadı ve yemeklerin adı bakımından kendine özgü zengin bir çeşitliliğe sahiptir. Şehrin mutfak kültürünün temelinde et, bakliyat ve buğday ürünleri, sebze bulunur. Bütün yemeklerde bol ve çeşitli baharatlar, sarımsak, soğan, maydanoz, salça, kuru nane, pul biber olmazsa olmazlardandır. Güneydoğu Anadolu yöresinden esintiler taşıyan Adıyaman mutfağında değişik salataların da ayrı bir yeri bulunur. Adıyaman ve yöresinin bu eşsiz lezzetlerini tatmak için en uygun fiyatlı uçak bileti ile şehre gelin ve tadını çıkarın.
Çiğ köfte; Adıyaman acının en yoğun kullanıldığı illerden biridir. Çiğ köfte deyince akla gelen ilk il Adıyaman’dır. Büyükşehirlerde birçok çiğ köftecinin Adıyaman usulü çiğ köfte yaptığını iddia etmesi de bundandır. Ancak, Adıyaman’a gidince mutlaka burada yapılan çiğ köfte tadılmalıdır.
Adıyaman tavası; şehrin lezzetlerinden biri olan bu yemek oldukça kolay ve pratik bir et yemeğidir. Bir tavaya kuşbaşı doğranmış et konur, birkaç diş sarımsak etlerin üzerine serpiştirilir. Bunların üzerine kuyruk yağı ve biber dizilir. Kabukları soyulup, kuşbaşı doğranan domates ve patlıcanlar da ilave edildikten sonra fırına verilir.
Ekşili köfte; bulgur, kıyma ve et yoğurulur ve küçük yuvarlaklar yapılır. Hazırlanan bu köfteler salçalı suda pişirilir. Bu yemek Adıyaman ve çevresinde sık yapılan ve sevilen bir yemektir.
Kabak aşı; yağda soğanları kavurduktan sonra kabak ve domatesler ilave edilir. Daha sonra pirinç eklenir. Bu yemek nane ve maydanoz ile servis yapılır.
Patlıcan cacığı; yıkanıp alaca soyulan patlıcanlar, küp şeklinde doğranıp bir müddet tuzlu suda bekletilir. Daha sonra bulgur ve patlıcanın üzerini örtecek kadar su ilavesi ile kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. Pişen patlıcan ve bulgur, bir kaba alınır ve üzerine sarmısaklı yoğurt dökülür. Nane ve pul biber ilavesi ile servis edilir.
Şıllık tatlısı; su ve un elle çırpılarak akışkan bir hamur elde edilir. Bu hamur saçta pişirilir. İlk yarısı üst üste konur ve arasına bol dövülmüş ceviz serpilir. Daha sonra ikinci yarısı konur. Baklava dilimi şeklinde kesilir ve şurup dökülür. Bu tatlı Adıyaman’da sık yapılan ve sevilen bir lezzettir.
Adıyaman’da Görülmesi Gereken Yerler
Adıyaman, tarihi ve doğal güzellikleri ile gezilip görülecek birçok yeri olan bir ilimizdir. Tarihi eserlere meraklı olanlar için; kaleleri, anıtları, kaya mezarları, camileri başta olmak üzere şehirde onlarca ziyaret edilmesi gerekli yer bulunur.
Arsameia kutsal alanı; M.Ö. 3. yüzyılda Arsemes tarafından kurulmuştur ve Adıyaman’ın Kâhta ilçesinde yer alır. Güneydeki tren yolu da mutlaka gezilmeli ve Mitras’ın kabartma stili görülmelidir.
Derik kutsal alanı; 125 metre yüksekliğindeki iki tepe arasındaki düzlük alan kurulu Derik kutsal alanı, Sincik ilçesi Çatbahçe sınırları içerisindedir. Alanda bir tapınak ve çevre duvarına simetrik olarak yapılmış iki tane hercon bulunur.
Turuş kaya mezarları; bu kaya mezarları Adıyaman – Şanlıurfa yolunun 40. Kilometresinde Turuş köyü civarındadır. Zemini tamamen kayadan oluşan bir tepe üzerinde 60 adet kaya mezarı bulunur. Roma dönemine ait bu kaya mezarlarının duvarlarında değişik hayvan ve insan kabartmaları yer almaktadır.
Ulu camii; Dulkadiroğulları zamanında inşa edilen cami, Adıyaman’ın merkezinde bulunmaktadır. Minare kaidesinin doğuya bakan üst yüzeyinde caminin 1863 yılında yaptırıldığının yazılı olduğu bir kitabe bulunmaktadır.
Yeni kale; kale Adıyaman’a 1 saat uzaklıkta olan Kocahisar Köyü civarında bulunmaktadır. Memluklular döneminde yapıldığı düşünülmektedir. Kalenin içerisinde hamam, Kâhta çayına inilen gizli bir suyolu, su depoları ve hamam ve cami vardır.
Perre antik kenti; Perre Kommagene’nin 5 büyük kentinden birisidir. Maalesef günümüze kentin çok az kalıntısı ulaşabilmiştir. Şu anda antik kentte hâlihazırda halk tarafından kullanılmakta olan bir çeşme, sur duvarları ve 200 adet kaya mezarı vardır. Adıyaman’ın pek çok tarihi ve turistik yerini görmek için en yakın zamanda en ucuz fiyatlı uçak biletlerinden edinin ve işinize kısa bir mola verin.
Adıyaman’da Alışveriş Önerileri
Şehir merkezinde bulunan tarihi çarşı, yöreye ait kilimlerin satın alınabileceği Oturakçı pazarı, ve değişik el sanatlarından örneklerin satıldığı mağazalar Adıyaman’ın belli başlı alışveriş yapılacak yerlerdir. Saydığımız yerlerden ilginizi çekecek ürünler ve Nemrut heykelleri temalı hediyelik eşyalar alınabilir. Bunların dışında Besni’deki Şire pazarından Besni üzümü, muska ve pestil almadan dönmeyin.
Bunları Yapmadan Gitmeyin
Adıyaman’daki tarihi eserleri elden geldiğince gezip görmeye çalışın. Yörenin yemeklerini ve leziz tatlılarını tadın. Şehrin çarşısından ve pazarlarından şehre özgü bir eşya edinmeye çalışın. Özellikle Nemrut figürlü hediyelik eşyalardan alabilirsiniz. Anıtları, kaya mezarlarını, antik kentleri, kalelerini ve camilerini görmeden dönmeyin. Adıyaman’da gezilip görülecek oldukça fazla tarihi ve turistik yer olduğundan, en ucuz fiyatlı uçak biletinizle yapacağınız tatilinizi uzun tutmalısınız.
Adıyaman Havaalanı
Adıyaman havaalanı, şehir merkezine 22 kilometre uzaklıktadır. 1998 yılında hizmete girmiş olan havalimanı, 300.000 yolcuya hizmet verebilecek kapasiteye sahiptir. Adıyaman havalimanından şehir merkezine gitmek için, geldiğiniz havalimanı firmasının servisini kullanabilirsiniz. Havalimanından yürüyüş mesafesindeki toplu taşıma duraklarına yürüyerek, buradan otobüsle şehir merkezine ulaşabilirsiniz.