Tek Yön
Gidiş - Dönüş
1 Yolcu
Yetişkin
1
18+ yaş
Çocuk
0
2-12 yaş
Bebek
0
0-2 yaş
Yaşlı
0
65+ yaş
Öğrenci
0
13-24 yaş
Kapat

Batman - Samsun Uçak Bileti


En Ucuz Samsun Uçak Bileti Satın Al

Samsun ili Karadeniz bölgesinde yer alan iller arasındadır. Yeşil ile mavinin bir arada bulunduğu Samsun yılın he döneminde birçok insanın ziyaretine ev sahipliği yapmaktadır. Şehirden her yere ulaşım imkânı bulunmaktadır. Ancak genellikle insanlar uçak seyahatini tercih etmekte ve uçak bileti fiyatları hakkında bilgi edinmek istemektedirler. Samsun ilinin havaalanı Çarşamba ilçesinde yer almaktadır. Havaalanına en ucuz uçak bileti bulmak isteyen kişilerin internetten yararlanmaları fayda sağlamaktadır. Samsun uçak bileti almak isteyen kişiler internet haricinde bilet satış noktalarından da biletlerini temin edebilmektedirler. Samsun uçak bileti fiyatları iki şehir arasındaki uzaklığa bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Dolayısıyla uçak biletleri hakkında detaylı bilgi almak için tercih edilen firma acentesi ile iletişime geçilmelidir.

Samsun Hakkında Genel Bilgiler

Samsun ülkemizin en kalabalık on altıncı şehri olarak bilinmektedir. Karadeniz bölgesinin sahil şeridinde orta Karadeniz kısmında yer almaktadır. Atatürk şehri olarak da bilinen Samsun’un bünyesinde bulunan liman bölge ekonomisine katkıda bulunmaktadır. Ayrıca limanın en önemli özelliklerinden biri de eski dönemlerde ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışını simgeliyor olmasıdır. Her ne kadar o dönemlerde liman tesisleri olmasa da küçük gemiler rahatlıkla şehre giriş yapabilmekteydi. Limanın tarihi öneminden dolayı Atatürk’ün Samsun’a çıkışını temsil eden Bandırma Vapuru limanın doğu ucunda yer alan Doğu Park’ta müze olarak sergilenmektedir.

Samsun İlinin Tarihi

Samsun şehrinin tarihine bakıldığında milattan önce yedi yüz elli yıllarında Amisos adı ile kurulduğu görülmektedir. Şehirdeki yerleşim yerlerinin meydana gelmesi eski taş devrine kadar dayanmaktadır. Kurulduğu günden bu yana şehir Pontus, Pers, Makedonya, Bizans, Danişment ve Osmanlı gibi birçok devletin hâkimiyeti altına girmiştir. Şehir tarihteki en önemli yerini ise 19 Mayıs 1919 yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışı ile almıştır. Samsun yani o dönemlerdeki adı ile Amisos’un Anadolu Selçuklu hükümdarı olan ikinci Kılıçaslan tarafından alınmasının ardında Türkler burada Müslüman Samsun’u kurmaya başlamışlardır. Geçmişten günümüze kadar olan döneme bakıldığında şehir sürekli gelişme göstermekte ve insanlara yönelik kaliteli hizmet sunmaya devam etmektedir.

Turizm Şehri Samsun

Samsun şehri turizm açısından oldukça zengin potansiyele sahiptir. Bölgede doğa turizmi ile kültür turizmi iç içe bulunmaktadır. Doğa turizmi açısından bakıldığında Samsun Karadeniz Bölgesinde en geniş kıyı şeridine sahip olan il olarak bilinmektedir. Bu uzun kıyı şeridinin büyük bir bölümü denize girmek isteyen turistler için oldukça elverişlidir ve uygun kumsallar yer almaktadır. Genel olarak yüzmenin yapıldığı sahillerde bunun yanı sıra sörf, yelken ve jet ski gibi sporları da yapma olanağı bulunabilmektedir. Doğa turizminde en çok denizden yararlanılmaktadır. Ancak bunun haricinde paraşüt ve at binme gibi sporlar da tercih edilmektedir. Doğa turizmi bakımından Samsun her geçen gün gelişme göstermektedir.

Samsun’da Kültür Turizmi

Samsun’da kültür turizmine bakıldığında genel olarak ilk sırada müzeler yer almaktadır. Şehir kapsamında toplam altı tane müze yer almaktadır. Bu müzelerin isimler şu şekildedir:

  • Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi
  • Samsun Atatürk Müzesi
  • Gazi Müzesi
  • Havza Atatürk Evi
  • Amisos Hazinesi
  • Tekkeköy Mağaraları Arkeoloji Vadisi Müze Evi

Samsun’da Tarihi Alanlar

Samsun’a arkeolojik alanlar açısından bakıldığında şehirde toplam üç tane arkeolojik alan bulunmaktadır. Bunlar Dündar Tepe Höyüğü, Bağtepe ve Akalan Kalesidir. Bunların yanı sıra şehirde Amisos Tepesi adı verilen tarihi alan da bulunmaktadır. Bu tepe turizme katkı sağlayacak şekilde düzenlenmiştir ve içinde yer alan mezar odaları insanların ziyaretine açık bırakılmaktadır.

Samsun’a Gidince Ne Yenilmelidir?

Her ilde olduğu gibi Samsun’un da kendine ait yöresel yemekleri bulunmaktadır. Bunların başında ilk sırada keşkek ve tirit yer almaktadır. Karadeniz bölgesinde tüketilen sebzeler genel olarak birbiri ile benzerlik göstermektedir. Dolayısıyla da bazı sebze yemekleri bölgedeki diğer iller ile ortak olabilmektedir. Şehirde karalâhana dolması, mısır çorbası da sıklıkla tüketilmektedir. Tatlı olarak ise Kocakarı Gerdanı tatlısı şehirde oldukça ünlüdür. Yemeklerin ve tatlıların haricinde şehrin köylerinde kendilerine özgü ekmekler de üretilmektedir. Özellikle ilin kendine has pidesi pek çok turist tarafından ilgi görmektedir. Şehir kültüründeki çeşitliliğin yemeklere de yansıdığı ortaya çıkmaktadır. Bu nedenle şehirde çok çeşitli yemekler bulunmaktadır.

Samsun’un Ünlü Yemekleri

  • Tirit
  • Keşkek
  • Kıvratma
  • Büryan
  • Bazlama
  • Mısır Çorbası
  • Karmaç ve Hamur Dolması
  • Lepsi ve Cızlama
  • Poot Ve Malakto
  • Balcan Turşusu
  • Tiliman ve Gaziyek Turşusu

Samsun İklimi Ve Bitki Örtüsü

Samsun ilinde genel olarak ılıman bir iklim hâkim olmaktadır. Yıl boyunca bakıldığında sıcaklık derecelerinin sıfırın altına düştüğü gün sayısı oldukça azdır. Karadeniz bölgesinin temel özelliği olan bol yağış Samsun için de geçerli olmaktadır. Ilık olan hava bol yağış ve geniş yeşillik ile birleşmektedir. Bu da beraberinde bitki örtüsü bakımından zenginliği getirmektedir. İl topraklarının büyük bölümünü ormanlar oluşturmaktadır. Geriye kalan kısımlarda ise çayırlık, fundalık, ekili ve dikili alanlar yer almaktadır.


Batman - Samsun uçak bileti

Ucuz Batman Uçak Bileti Satın Al

Batman Güneydoğu Anadolu bölgesinin en şirin şehirlerinden biri olmaktadır. Bu şehir tarihi ve kültürel güzellikleri kadar ülkemizde petrol üretiminin olduğu alanlara da sahiptir. Batman şehrine ülkemizin birçok noktasından havayolu ile kolaylıkla gidilmektedir. Teknolojinin gelişmesi ile de Batman iline gelmek isteyen kişiler ucuz uçak bileti ile ekonomik ve konforlu bir şekilde yolculuktan sonra Batman şehrine ulaşabilmektedir.

Batman Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin ekonomik olarak da en gelişmiş illerinden biri olduğu için yılın her döneminde kişiler bu şehre iş ya da ziyaret amaçlı gitmektedir. Bu şehre iş ya da ziyaret amaçlı havayolunu tercih ederek giden kişiler uçak bileti, günü ve saati noktasında da bir sıkıntı ile karşılaşmamaktadır. Özellikle online internet siteleri aracılığı ile kişiler istedikleri yer ve zamanda ucuz uçak bileti satın alabilme olanağına sahip olmaktadır.

Batman Tarihi

Ülkemizin kültürel ve tarihi dokusu ile önemli şehirlerinden biri olan Batman ilinin tarihi M.Ö 550 yılarına kadar dayanmaktadır. Tarih sürecinde kurulan birçok devletin eline geçen Batman 1500 yıllarda Sefevilerin denetimine geçmiştir.1515 yılında ise 4.Murat Bağdat seferi sırasında kendisine büyük katkılar veren Turhan oğlu Mahmut Pasa'ya ELEKHANI içine alan Batman suyu ile Botan suyu arasında kalan bölgenin tamamını vermiştir. Cumhuriyet kurulduğu dönemden itibaren hızlı bir gelişim gösteren şehir 16 Mayıs 1990 tarih ve 3647 sayılı kanunla Türkiye'nin 72. ili olmuştur.

Batman’a Ne Zaman Gitmeli?

Batman Güneydoğu Anadolu Bölgesin de yer aldığı için özellikle yaz aylarında bu şehrin tarihi ve kültürel güzelliklerini görebilmek adına ziyaret edilmesi uygun olup bahar aylarında bu şehre rahatlıkla gidilmektedir.

Batman’ın İklimi Ve Bitki Örtüsü

Batman ilinde genel olarak Akdeniz iklimi görülmektedir. Bölgede yaz ayları sıcak ve kurak kış ayları ise ılık ve yağışlı geçmektedir. Batman ilinde yağışlar yüksek yerlerde kar, ovalarda ise yağmur şeklindedir. Batman şehrinin toprakları bozkır ile kaplıdır. Şehrin ova bölgelerinde bozkırdan başka bir bitkiye rastlanmamakta dağlık alanlarda ise az da olsa meşelikler vardır.

Batman’ın Lezzetleri

Güneydoğu bölgesinin kendine has yemeklerinin büyük bir bölümü Batman şehrinde de pişirilmektedir. Batman yemeklerinin temelinin et ve süt ürünleri oluşturmaktadır. Batman iline özgü bol yağlı et yemeklerinin yanında içli köfteler, taze ve kurutulmuş sumaklı dolmalar ve bu yöreye özgü çiğ köfte ile birlikte perde pilav, mercimek ve yayla çorbaları bu şehrin başlıca mutfak lezzetleri arasında yer almaktadır. Ayrıca bu yöreye özgü çamurdan yapılan tandırlarda pişirilen tandır ve taş ekmeği de bulunmaktadır.

Batman’dan Yemeden Dönmeyin

Batman iline gelen kişilerin bu şehirden ayrılmadan önce tatmamaları gereken lezzetler arasında mehir, kütülk, çiğ köfte, perde pilavı bulunmaktadır. Bu şehre hangi sebeple olursa olsun gelen kişilerin bu yemeklerden birini mutlaka tatmalıdır.

Batman’dan Sevdiklerinize El Sanatları Ürünleri Götürün

Batman ilinde özellikle de bu şehrin Hasankeyf ilçesinde yöreye özel el sanatları ürünleri satılmaktadır. Özellikle el dokuması, tiftik, battaniye, yün örgü işi, heybe, kaneviçe üzeri nakış, keçe ve motif yünlü çoraplar dikkat çekmektedir. Kişiler Batman iline geldiklerinde evlerinde kendilerini bekleyen eş, dost ve akrabalarına özellikle bu yöreye özgü el sanatları ürünlerinden alıp götürebilmektedir. Bunun ahşap türünden minyatür beşik, havan ve keklik kafesi gibi ürünlerde hediye olabilecek alternatif ürünler arasındadır.

Batman’ da Alışveriş Yerleri

Batman iline gelen kişiler burada kaldıkları süre zarfında alışveriş yapacak merkez konusunda bir sıkıntı ile karşılaşmamaktadır. Şehir merkezinde hizmet veren AVM’ler Batman halkının veya bu şehre kısa süreliğine gelen kişilerin gönül rahatlığı ve huzur ile alışveriş yapacakları noktalardır.

Batman’da Gezilecek Ve Görülecek Yerler

Batman ili tarihi ve kültürel yapısı ile ülkemin en önemli merkezlerinden biri olmaktadır. Bu şehre gelen kişiler birçok eski dönemlerden günümüze kalmış birçok tarihi ve kültürel yapıları görebilmektedir.

Tarihi Yapılar Ve İbadethaneler

Balıkesir bölgesinde tarihi nitelik taşıyan ibadethaneler;  Hızır bey Camii, İbrahim Bey Camii,El Rızk Camii’dir. Bunun yanında tarihi yapı olarak da Hallan Çemi Höyüğü, Mor Kiryakus Manastırı, Mor Aho Manastırı, Yol Geçen Hanı, Hasankeyf Ören Yeri,  İmam Abdullah Zaviyesi, Seyyid Bilal Türbesi, İmam Abdullah Zaviyesi ve Zeynel Bey Kümbeti bulunmaktadır.

Kaleler

Bölgede tarihe şahitlik eden birçok kale bulunmaktadır. Bunlar; Rabat Kalesi, Kozluk Kalesi, Hasankeyf Kalesi, Bozikan Kalesi, Pertükan Kalesi, Kandil Kalesi ve Beksi Kalesi’dir.

 

 

Tarihi Köprü ve Mağaralar

Batman ilinde tarihe tanıklık etmiş birçok köprü ve mağaralar bulunmaktadır. Bunlar; Memikan Köprüsü, On Kemerli DDY Köprüsü, Malabadi Köprüsü, Hasankeyf Mağazaları’dır.

Batman Havalimanları

Batman ilinde şehir merkezine 7 km mesafede Batman Havalimanı bulunmaktadır. Batman iline haftanın her günü Ankara ve İstanbul’dan direkt İzmir ilinden ise aktarmalı uçuşlar yapılmaktadır.

Batman Havaalanlarına Nasıl Ulaşabilirim?

Batman havaalanına şehir merkezinden kişiler;

  • Toplu taşıma araçları(Otobüs)
  • Taksi hizmetleri

İle rahatlıkla ve sorunsuz bir şekilde kısa sürede ulaşabilmektedir. Otobüs hizmetleri Batman Belediyesi tarafından verilmekte olup, taksi hizmeti ise Havaalanı Ticari Taksi Kooperatifi tarafından verilmektedir.

 

Diğer Hava Yolları

Seyahat haberleri ve fırsatlarından ilk siz haberdar olun! Travelape.com'dan en son seyahat haberleri ve fırsatları hakkında mail almak istiyorum: