Tek Yön
Gidiş - Dönüş
1 Yolcu
Yetişkin
1
18+ yaş
Çocuk
0
2-12 yaş
Bebek
0
0-2 yaş
Yaşlı
0
65+ yaş
Öğrenci
0
13-24 yaş
Kapat

Bingöl - Hatay Uçak Bileti


Ucuz Hatay Uçak Bileti Satın Al

 

Türkiye’nin gidilmesi ve görülmesi gereken şehirlerinden bir tanesi, Hatay’dır. Hatay her şeyi ile o kadar güzel bir yer ki, gerçekten fırsatı bulduğunuz an ziyaret etmeniz gerekir. Hatay’a gitmek için en ucuz uçak bileti almak isterseniz, internetinize girin ve hava yolları firmalarını anında araştırmaya başlayın. Uçak ile yolculuk biliyorsunuz ki artık vakit kaybından kurtaran, en hızlı ve rahat yolculuktur. Bazıları uçaktan veya yükseklikten korkabiliyor, fakat bir defa uçağa kullandığı zaman, her seferinde kullanmak istiyor. Ucuz Hayat uçak bileti için herhangi bir hava yolları firmasını takip edebilirsiniz, çünkü hava yolları firmaları genellikle yıl boyunca farklı kampanyalar ve indirimler yapmaktadır. Bunlardan faydalanarak keyifli bir yolculuk gerçekleştirebilirsiniz. Hatay, tarihi ve kültürü ile mükemmel bir yerdir. Hatta mutfak kültürü ayrıca denenmesi gereken Hatay’ın özel kültürleri arasında yer alır. Hatay’a gitmek için alacağınız uçak bileti sizin en fazla 2 saat sonra anında Hatay’da olmanızı sağlayacaktır.

 

Hatay Tarihi

 

Hani dile kolay diye bir söz vardır, anlatırsınız her şey kolaymış gibi gelir ama aslında yıllarca sürmüştür veya çok zor yapılan bir şeydir. İşte Hatay’ın tarihi de tam bu lafı anlatıyor. Dile kolay bir tarihi var, ama M.Ö yıllara kadar dayanan bir tarihe sahip olmaktadır. Hatay’ın en önemli bilinmesi gereken bilgilerden bir tanesi, Hatay’ın, Türkiye’nin en eski yerleşim yerlerinden bir tanesi olmasıdır. Hatay’ın tarihi bırakın M.Ö yıllarını, orta Paleolitik çağına kadar dayanıyor. Bölgedeki kazı ve arkeolojik yerlerine bakıldığında, Hatay yöresinin, Neolitik, Kalkolitik ve Tunç Çağı dönemlerinde yaygın ve hareketli olduğu bir yerleşim yeri olduğunu görebiliyorsunuz. Paleolitik, Neolitik ve Kalkoltik dönemlerine baktığımızda, şunu anlamamış gerekir ki, Hatay’ın tarihi neredeyse taş devrine kadar girmektedir, bu da demek oluyor ki, Hatay’ın ciddi bir anlamda uzun bir tarihe sahip olduğudur.

 

Hatay’a Ne Zaman Gitmeli

 

Hatay’a gitmek isteyen aslında her ay ve her mevsim gidebilir, hatta farklı aylarda Hatay’ın farklı güzelliklerine şahit olabilirler, fakat Hatay’a gitmek için en ideal zaman yaz ve bahar ayları olmaktadır. Bu aylarda ayrıca Hatay’ın plajına da gidebilir ve denize girebilirsiniz.

 

Hatay’ın İklimi Ve Bitki Örtüsü

 

Hatay veya Antakya ve civarında aslında tamamen Akdeniz iklimlerini hissedebilirsiniz. Hatay’da yazları sıcak ve kurak, kışları ise ılık ve yağışlı geçmektedir. Akdeniz iklimine sahip olan bir yer olarak, doğasıda ayrıca mükemmeldir. Hatay’ın sadece tarihi ve kültürü için değil, doğa gezileri yapmak için bile gidebilirsiniz.

 

Hatay’ın Lezzetleri

  • Domatesli Pilav
  • Fellah Köftesi
  • Firik Pilavı
  • Kabaklı Aş
  • Kısır
  • Mercimek Aşı
  • Mütebli
  • Tepsi Oruğu
  • Aya Köfteli Çorba
  • Şiş Börek
  • Tuzlu Yoğurt Çorbası

 

Hatay’dan Yemeden Dönmeyin

 

Tatlı Yiyin Tatlı Konuşun

 

Hatay’ı ziyaret edipte sizde Künefe yememek olur mu? Birçok kişi şerbetli tatlıları çok sever, fakat Künefe bambaşkadır ve Künefe yemek için, Hatay’a gidemiyorsanız bile, en güzel şekilde yapan yeri bulmanız lazım ki tatlının ve şerbetin tadını alabilesiniz. Hatay sadece Künefesi ile değil, fakat tatlı olarak en iyi bilinenlerden bir tanesi Künefedir. Biliyorsunuz ki Künefe yapımında peynir kullanılır ve Hatay’a Künefe için kullanılan özel peyniri bulabiliyorsunuz. Künefenin en büyük özelliklerinden bir tanesi tuzsuz bir tür peynirin kullanılmasıdır. Bu yüzden tuzun tuzlu tadını sadece çok hafif bir şekilde alıyorsunuz ve bu da şerbet ile karışında mükemmel bir tat vermiş oluyor.

 

Başka Hangi Tatlılar Yenir

 

Hatay’ın mutfağı fazlasıyla geniştir ve burada sadece Künefe değil, aynı zamanda Kabak Tatlısı, Haytalı, Kerebiç Köpüğü, Peynirli İrmik Helvası, Şam Tatlısı ve daha birçok tatlı türlerini tadabilirsiniz. Hatay’dan evinize dönerken mutlaka birkaç kilo almış şekilde döneceksiniz. Bunları anlatırken bile insanın ağzı sulanıyorsa, Hatay’a gittiğinizde kendinizi tutamayacaksınız.

 

Olmaz Olmaz Hatay’ın Reçelleri

 

Her kahvaltıda tükettiğimiz ve birçoğumuzun sevdiği gıda ürünlerinden bir tanesi reçellerdir.  Bütün meyvelerden reçeller yapılıyor, fakat bazı yörelerde öyle şeylerden reçeller yapıyorlar ki, gerçekten inanılmaz, fakat harikulade ve başarılı. Hatay’da malum tatlılarla beraber, reçelleri de ayrıca çok meşhurdur. Ayva reçeli, ceviz reçeli, kebbet reçeli ve patlıcan reçeli Hatay’ın olmazsa olmaz reçelleri arasında yer alır. Reçel yapımı aynıdır, fakat Hatay’da üretilen reçellerin tadı öyle bir damağınızda kalıyor ki, gerçekten tarifini almak istiyorsunuz.

 

Hatay’da Alışveriş

 

Hatay’ı ziyaret ettiğinizde mutlaka yapmak isteyeceğiniz şey, alışveriştir, öyle değil mi? Özellikle de kadınlar için. Kadınlar dünyanın neresinde olursa olsun, alışveriş çok önemlidir. Hatay’da alışveriş yapabileceğiniz çok fazla yöresel ürünler bulunuyor, fakat nereden ve nasıl alışveriş yapabilirsiniz? Hatay’da da her yerde olduğu gibi artık birçok alışveriş merkezleri ve çarşıları bulunuyor, fakat eğer gerçekten de Hatay’ın en eski çarşısına gitmek isterseniz, Antakya’da Uzun Çarşı’ya gidebilirsiniz. Çarşı eski Antakya binaları arasında yer alır ve birçok turistlerinde ziyaret ettiği bir yerdir.  Sadece satılan ürünler değil, tarih ile de dopdolu bir çarşıdır. Uzun Çarşı’ya gittiğinizde sadece alışveriş için değil, tarihi ve kültürü görmek için de gidebilirsiniz. Çarşıya gittiğinizde geleneksel yöntemlerle ürünlerini üreten semerciler, demirciler, bakırcılar, sepetçiler, fırıncılar, künefeciler ve buğday pazarını görebilirsiniz.

 

Hatay’dan Sevdiklerinize Hediye Ne Almalı?

  • Hatay Peyniri
  • İpek Dokumaları
  • Takılar
  • Samandağı İpeği
  • Defne Sabunu
  • Nar Ekşisi
  • Sumak
  • Biber ve Domates Salçaları
  • Tuzlu Yoğurt

 

Hatay’da Görülecek Yerler

 

Habib-i Neccar Camii

 

Habib-i Neccar Camii Anadolu’da yapılan ilk caminin özelliğini taşımaktadır. Zaten bu yapıyı özel kılan sebeplerden bir tanesi de bu dur. Camii Roma dönemine ait bir pagan tapınağının üzerine inşa edilmiştir. Bu camii Osmanlı dönemine ait kültürel bir miras olarak kalan bir yapıdır. Camiinin inşa edilme amaçlarından biri, İslamlaştırılmış veya İslam dünyasına giriş yapan Hatay’ın dini sembolü olarak inşa edilir. Camii tarihte 1098 yılında Haçlılar tarafından yıkılıyor ve 8 Mayıs 1268 tarihinde ise tekrar Mısır Türk Devleti komutanı Melik Zahir Baybars tarafından tekrar geri alınarak inşa edilir. Buradaki tarihten anlayacağınız üzere, aslında İslam’ın ne kadar önemli bir kültür ve din olduğunu ve camii yapılarının ne kadar değerli olduğunu anlayabilirsiniz. Türkiye’nin bütün şehirleri ve hatta dünya için, İslam kültürü ve dünyası çok önemlidir.

 

Hatay Arkeoloji Müzesi

 

Hatay Arkeoloji Müzesi, kentin en önemli turistik yerlerinden bir tanesidir. Malum her şehrimizde ve birçok kentimizde bir arkeoloji müzesi olduğu gibi, Hatay’da da elbette bir tane bulunmaktadır. Eskiden bu müze tam şehrin merkezinde yer alıyordu, fakat restorasyon sonrası, müzenin binası yenilendi ve bütün eserler, modern bir bina içerisinde sergilenmeye başlandı. Müzede görebileceğiniz eserlerin zenginliği ve sayısı inanılmaz. Gerçekten gidip görmeniz gerekmektedir. Giriş ücreti şuan çok yüksek olmamakla, 10TL ile müzeye giriş yapabiliyorsunuz. Birkaç yıldır sistemi oturan müze kartları ile de bedava veya indirimli olarak müzeye giriş yapabiliyorsunuz.

 

Hatay Uzun Çarşısı

 

Hatay Uzun Çarşısını mutlaka ziyaret etmeniz lazım. Burada Hatay yöresine ait birçok ürünleri bulabilir ve hala yöresel ürünleri, elleriyle üreten küçük atölye dükkanlarını da görebilirsiniz. Her şeyi ile burada kültürler ve tarihler yaşatılmaya çalışılıyor ki bu gerçekten çok önemlidir. Yaz aylarında ise çarşıda farklı tatları yerinde ve zamanında tadabilirsiniz.

 

Hıdırbey Musa Ağacı

 

Hatay’ın önemli bir ziyaret noktası olan, Samandağ’a 6 kilometre uzaklıkta, Hıdırbey Köyü’nde yer alan bir bölgedir. Hıdırbey Musa Ağacı, Hatay’ın efsanevi ve önemli hikayelerinden birine ev sahipliği yapmaktadır. Hatay’ı ziyaret ettiğinizde, hem bunu görebilir ve hissedebilirsiniz, aynı zamanda hikayeyi öğrenebilirsiniz. Hikaye kısaca; Hz. Hızır ve Hz. Musa Samandağ’ında buluştuktan sonra, Hz. Musa, Musa Dağı’na çıkmak için yol alır. Buraya geldikten sonra, canı su içmek ister ve bastonunu yere saplayarak dereye su içmeye gider. Su içtikten sonra, bastonunu sapladığı yere döndüğünde, bastonun birden çınar filizi haline geldiğini görür ve aniden yeşerir. Bu elbette bir efsane, dolayısıyla hikaye veya gerçek ama gerçekten birçok turist her yıl, buraya gezmeye ve çaylarını yudumlamak için gelmektedir.

 

Hatay’a Nasıl Gidilir?

 

Hatay’a gitmek isterseniz, otobüs, özel aracınız veya uçakla gidebilirsiniz. Hatay’a İstanbul ve Ankara’da uçak seferleri her zaman kalkmaktadır ve hatta Mersin’den ise tren seferleri kalmaktadır. Bu sebeple nasıl ve nereden Hatay’a gitmek istediğinize bağlı olarak, yolculuğunuzu nasıl gerçekleştirmek istediğinizi seçebilirsiniz. Otobüs seferleri her gün birçok şehirlerden kalkmaktadır, dolayısıyla zamanlı bir şekilde biletlerinizi aldığınız sürece, her zaman yer bulabilirsiniz.

 

 


Bingöl - Hatay uçak bileti

Ucuz Bingöl Uçak Bileti Satın Al

Doğu Anadolu Bölgesinde yer alan Bingöl şehri kendine özel doğa güzellikleri ile gezip görülmesi gereken merkezlerden biri olmaktadır. Şirin ve güzel bölgemize insanlar ulaşım noktalında farklı alternatifler ile kolaylıkla kısa sürede ulaşabilmektedir. Ankara ve İstanbul şehirlerinden günlük direkt uçuşların yapıldığı Bingöl iline kişiler belirlenen noktalardan uçak bileti almakta ve havayolu taşımacılığının ayrıcalığından yararlanmaktadır.

Online olarak Bingöl iline uçak bileti almak mümkün olmaktadır. Kişiler ev ya da çalıştıkları ortamın rahatlığında online olarak Bingöl iline ucuz uçak bileti alabilmekte ve herhangi bir yolculuk sıkıntısı çekmeden kolaylıkla ve rahat bir şekilde bu şehre ulaşabilmektedir. Bingöl iline ucuz uçak bileti alarak ulaşabilen kişiler hem daha kısa zamanda ve daha uygun fiyat avantajı ile bu şehre gidebilmekte hem de özellikle otobüs yolculuğunda karşılaşabilecekleri sıkıntılı durumlar ile karşılaşmamaktadır.

Bingöl Tarihi

Bingöl tarihi milattan önce (M.Ö 2000) yıllara dayanmaktadır. Tarihi süreci içerinde birçok medeniyetin etkisi altında yer alan bu şehirde tarihi kalıntılara rastlanmamaktadır. Bingöl şehri Osmanlı Devleti döneminde diğer vilayetlere bağlı olarak idare edilmiş, Cumhuriyet döneminde ise il olmuştur.

Bingöl’e Ne Zaman Gitmeli?

Bingöl Doğu Anadolu Bölgesi’nin Yukarı Fırat bölgesinde yer aldığı için yükseltinin fazla olduğu bir yerleşim birimidir. Bu nedenler Bingöl bölgesinde yaz ayları çok sıcak kış ayları ise çok soğuk geçmektedir. Bingöl yöresini ziyaret etmek için en uygun dönem Haziran ve Eylül ayları arasındadır.

Bingöl’ün İklimi Ve Bitki Örtüsü

Bingöl ilinde sert kara iklimi hüküm sürmektedir. Bölgenin kuzeyden sokulan nemli-serin hava kitlelerine açık ve bölgede yükseltinin fazla olması nedeni ile yaz ayları çok sıcak kış ayları ise çok soğuk geçmektedir. Kışın kar yağışı boldur. Yaklaşık olarak bazı dönemlerde kar kalınlığı 3-4 metreyi bulmaktadır. Senenin üçte birinin karlı olduğu bölgede bahar ayları ise yağmurlu geçmektedir.

Bol kar ve yağmur yağışının olduğu bölgenin büyük bir kısmı ilkbaharda yemyeşil bitki örtüsü ile kaplıdır. Bingöl şehrinin bir kısmı ormanlar(%15), büyük bir kısmı(%70) ise çayır ve meralarla kaplıdır.

 

 

Bingöl’ün Lezzetleri

Yöre ürünlerine dayanan Bingöl bölgesinde yemekleri çoğu bulgur, süt, ayran, et, çökelek ve yenilebilir bitkilerden yapılmaktadır. Bunun yanında hamura dayalı olarak bölgede gömme, sirın, tutmaç ve keşke gibi yemekler de yapılmaktadır.

Yöre mutfağında dikkat çeken ayrıntılardan biri de bölgede fabrika ekmeğinin yanında halkın kendi pişirdiği ekmek ürünleridir. Halk bölgede tandır ve saçta kendisine özel ekmek pişirmektedir. Bölgede pişirilen yemekler arasında köfte yemeği türleri, turşu ve farklı türde tatlılarda bulunmaktadır.

Bingöl’den Yemeden Dönmeyin

Bingöl iline gelen kişilerin bu şehirden ayrılmadan önce yemesi gereken en önemli yemek ayran, pirinç ve tereyağından oluşan mastuvadır. İçinde kullanılan malzemelerin tümünün katı hale gelmesine kadar kaynatılması ile oluşan bu yemek üzerine yoğurt ve kızdırılmış biberli tereyağı dökülerek servis edilmektedir.

Bingöl’den Sevdiklerinize El Sanatları Ürünleri Götürün

Bingöl iline gelen kişilerin bu şehirden ayrılırken Bingöl balı ve dut pekmezi alabilmektedir. Bunun yanında genellikle ilkel tezgâhlarda dokunan halı, kilim, paspas, çorap, eldiven ve heybe gibi ürünlerde Bingöl ilinden alınabilecek ürünler arasında yer almaktadır.

Bingöl’ de Alışveriş Yerleri

Bingöl iline gelen kişiler bu şehirde kaldıkları süre zarfında alışveriş yapacakları birçok nokta bulunmaktadır. Bu merkezler aracılığı ile kişiler Bingöl şehrinde kaldıkları süre zarfında alışveriş noktasından bir sıkıntı ile karşılaşmamaktadır.

Bingöl’de Gezilecek Ve Görülecek Yerler

Bingöl iline her ne sebeple gelinirse gelinsin bu şehirde kalınan süre zarfında gezilecek ve güzel vakit geçirilecek pek çok mekân bulunmaktadır. Bingöl ili sınırları içerisinde bulunan bu doğal, tarihi ve kültürel mekânlar kişilerin Bingöl şehrini daha iyi tanımalarına imkân tanıyacaktır.

Yüzen Ada

Bingöl bölgesinde gezilecek yerler arasında ilk sıralarda yer alan Solhan İlçesinin Hazarşah Köyü Aksakal Mezrası mevkiinde bulunan bir doğa harikası olan Yüzen ada bir doğa harikası olmasının yanında çok ilginç ve olağanüstü güzel bir yapıya sahiptir.

 

 

Kaleler

Bingöl ilinde tarihe şahitlik eden birçok kale bulunmaktadır. Bunlar; Sentarius Kalesi, Kral kızı Kalesi, Kığı Kalesi’dir.

Camii Ve Türbeler

Bingöl ilinde tarihi birçok camii ve türbe bulunmaktadır. Bunlar; Kiğı Camii, Şeyh Ahmet Efendi (Çan), Seyda Efendi (Merkez), Şeyh Ebubekir Efendi (Melekan), Şeyh Alaettin Efendi (Lotan), Şeyh Süleyman-i Kür (Uzunsavat) türbeleridir.

Mağaralar

Bingöl ilinde Kiğı Çiçektepe Köyü Mağarası, Zağ Mağarası, Kalkanlı Köyü Mağaraları ve Kübik Mağarası bulunmaktadır.

Batman Havalimanları

Bingöl ilinde yapımı 2013 yılında tamamlanan Bingöl Havalimanı bulunmaktadır. VIP salonunun da bulunduğu Bingöl Havalimanı şehir merkezine yaklaşık 20 km mesafede, Çeltiksuyu köyü mevkiinde 1059 m rakımında arazi üzerinde yer almaktadır. İstanbul ve Ankara illerinden direkt uçuşlar yapılmaktadır.

Bitlis Havaalanlarına Nasıl Ulaşabilirim?

Bitlis havaalanına şehir merkezinden kişiler;

  • Toplu taşıma araçları(Otobüs)
  • Taksi hizmetleri

İle rahatlıkla ve sorunsuz bir şekilde kısa sürede ulaşabilmektedir.

 

Diğer Hava Yolları

Seyahat haberleri ve fırsatlarından ilk siz haberdar olun! Travelape.com'dan en son seyahat haberleri ve fırsatları hakkında mail almak istiyorum: