Kıbrıs Uçak Bileti Satın Alma
İnternet üzerinden Kıbrıs’ uçak bileti ararken, Kıbrıs uçak bileti ücretlerinin çok yüksek olduğu yaz aylarını düşünmemeniz gerekmektedir. Bunun yerine yaz ayına denk gelen uçuşlarınızdan birkaç ay önce uçak bileti sorgulaması gerçekleştirebilirsiniz. İnternet sayfamız sayesinde tüm Kıbrıs uçuşlarını tek sayfada inceleyebilir ve en uygun fiyatlarda Kıbrıs uçak biletini seçerek güvenli ve hızlı bir şekilde satın alma işlemi gerçekleştirebilirsiniz.
Kıbrıs, genellikle deniz turizmi için tercih edilmektedir. Özellikle yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin akınına uğramaya devam etmektedir. Kıbrıs gezileri boyunca muhteşem plajlar dışında çok daha fazla gezebileceğiniz yerler arasında Girne Kalesi ve Girne Limanı, Kıbrıs’ın en önemli turizm noktaları arasında sayılan Bellapais Manastırını ziyaret edebilirsiniz.
Kıbrıs uçuşları Lefkoşa şehrine yaklaşık 23 km mesafede bulunan Ercan Havalimanı’ndan doğru yapılmaktadır. Havaalanı içerisinde yurt içi hem de yurt dışı uçuşlar için hizmet gerçekleştiren Ercan Havalimanı’na ulaşım bilgilerine kolaylıkla ulaşabilirsiniz.
Kıbrıs’ta Kimler Yaşıyor?
Kıbrıs, konum itibari ile Güneybatı Asya'da yer almaktadır. Bununla beraber Akdeniz bölgesinin üçüncü büyük adası olarak yer almaktadır. Kıbrıs, Akdeniz bölgesinde Sicilya ve Sardinya'dan sonra üçüncü büyük adası olarak yer almaktadır. Bu güzel adanın toplam nüfusunun %30'u Türk %70'i Rum nüfusundan oluşmaktadır. 1980'li yıllara kadar adada çok az sayıyla Ermeni, İngiliz ve Maruni toplulukları da yer alıyordu. 1983 yılı içerisinde KKTC'nin ilanından sonra ülkemizin çeşitli bölgelerinden adaya göçler ile demografik yapı oldukça değişmiş ve adanın kuzey bölgesinde yerli Kıbrıs Türkü olmayan, Türkiye kökenli kişilerin sayısı önemli ölçüde yükselmiştir. Buranın en büyük şehri Lefkoşa olarak yer almaktadır. Kıbrıs 1571 tarihinde 60.000'lik güç ile Osmanlı İmparatorluğu tarafından ele geçirilmiştir. Daha önceki yıllarda Latin elitleri yıkılmış, yeniçerilerin adaya yerleşmeleri ile beraber Antik Çağ'dan beri ilk kayda değer nüfus değişimi gerçekleşmiştir.
Kıbrıs’ın Tarihi
Kıbrıs adasına insanların yerleşiminin MÖ 10000 tarihinde yerleştiği düşünülmektedir. Kıbrıs adasının güneyinde yapılan arkeolojik kazılar sonucunda ilk insan yerleşimcilerinin MÖ. 9000 yıllarında bazı mimari oluşumlar bıraktıkları görülmüştür. Özellikle Cilalı Taş Devri döneminde buralara yerleştikleri kesin olarak çözülmüştür. Bununla beraber ilk yerleşimcilerin Anadolu'dan gelmeye başladıkları, MÖ. 7000 tarihi içerisinde Lübnan, Filistin ve Suriye ülkelerinden de insanların buraya geldikleri düşünülmektedir. Kıbrıs'a Anadolu yolutla gelen kişiler kıyı bölgelerinde genel olarak toplu yerleşim bölgeleri kurulmuştur. İlk yerleşimde bulunan kişilerin Anadolu üzerinden gelen insanlar olduğu tezi ise, yerleşim bölgelerindeki eserlerin birbirlerine benzemesi üzerine ortaya çıkmıştır. Kıbrıs adası, 1960 yılında Kıbrıs Cumhuriyeti adıyla bağımsızlığını kazanmıştır. 1974 yılında Yunan darbesinin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yapmış olduğu harekât sonucu adanın kuzeyinde tek yanlı Kıbrıs Türk Federe Devleti kurulmuştur. Kurulan bu yeni devlet sonra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti adını altında bayrağını taşımıştır.1 Mayıs 2004 tarihi içerisinde adanın Rumlar tarafından yönetilen güney bölgesi adanın tamamını temsilen, Kıbrıs Cumhuriyeti adı altında Avrupa Birliği içerisine girmiştir. Ocak 1950 tarihi içerisinde de Doğu Ortodoks Kilisesi, Kıbrıs Türk halkının boykot ettiği bir referanduma ev sahipliği yapmıştır. Yapılan referandumun sonucunda, buna katılan halkın %90'ı Kıbrıs'ın Yunanistan ile birleşmesini düşünen enosis lehinde oy vermiştir. 1955 yılında Kıbrıslı Rumların kurmuş olduğu EOKA örgütü Birleşik Krallık kuvvetlerini Kıbrıs adasından tamamen çıkarmak için silahlı eylemlere başlamıştır. Bu süre içerisinde Kıbrıs Türkleri de silahlanmış ve Birleşik Krallık adanın tüm bölümünü kontrolü dışına çıkmıştır. Bu tarihten sonra taksim isteğinde bulunan Türkler ile beraber enosis grubunu isteyen Rumlar birbirleri ile çatışmıştır.
Kıbrıs'ın İklim Durumu
Genel olarak Akdeniz ikliminin etki ettiği Kıbrıs’ta yazlar sıcak ve kurak, kışlar ılık ve yağışlı geçmektedir. Kıbrıs adasında kış ayları yumuşak geçiş yapmaktadır. Adanın yıllık ortalama 500 mm. yağmur düştüğü hesaplanmıştır. Kıbrıs adasının batı yakasında doğusundan daha çok yağış görülmektedir. Akdeniz ılıman hava etkisiyle Kıbrıs’ta turunç, limon, portakal, mandalina, greyfurt harup ve zeytin ağaçları yetişebilmektedir. Adanın bitki örtüsünü yaprağını hiçbir zaman dökmeyen, turunçgiller, çamgiller, zeytingiller ile beraber maki şeklinde bulunan, yaprağını döken ağaç, bodur küçük ağaççıklar, ağaç ve büyük çalılıklarla değişik çiçek türleri yer almaktadır.
Kıbrıs’ta Hayvan Popülasyonu
Adada gerek bölgede yaşayan, gerekse kıtalar arasında göç eden hayvan türlerini barındırması nedeniyle zengin bir çeşitlilik yer almaktadır. Kuzey Kıbrıs coğrafik durumu sebebiyle Afrika ve Doğu Avrupa arasında yer alan kuşların konaklama ve yumurtlama merkezi olarak bulunmaktadır. Kıbrıs adasında bulunan 350 türden 7 türü endemik olarak bulunmaktadır. Bununla beraber 26 farklı çeşit sürüngen ve amfibyum da yaşam belirtisi göstermektedir. Adanın sahip olduğu eşsiz sahilleri ayrıca Akdeniz'de nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan chelonia mydas ve caretta caretta kaplumbağaları için uygun yumurtlama merkezi olarak yer almaktadır. Ada içerisinde bulunan Karpaz Millî Parkı'nda 250 civarında yabani eşeği içerisinde barındırmaktadır.
Kıbrıs'a Ne Zaman Gidilmesi Gerekir?
Sene boyunca adada en sıcak ay genellikle Temmuz ayı olarak görülmektedir. Bu ay içerisinde hava sıcaklığı gündüz saatleri ile beraber gölgede 37-40 derece arasında seyretmektedir. Bu dönemde yılın en soğuk ayı ocak ayı olarak yer alıp gündüz saatleri içerisinde hava sıcaklığı 9–12 derece arasında yer almaktadır.
Kıbrıs adasına uygun fiyatlı uçak biletini satın almak yapılan araştırmalara göre yurtiçi uçuşları içerisinde son 21 gün kala fiyatlar yükselmiş, son 15 gün kala ise iki katına kadar çıkabilmiştir.
Kıbrıs'ın Yöresel Tatları
Adanın yöresel lezzetleri arasında hellim kızartması, golifia, kolokas, şeftali kebabı, molohiya, piruhi mantısı yer almaktadır.
Kıbrıs'ta Nereye Gidebilirim?
Venedik Sütunu
Yeşil Hat Bölgesi
Kertikli Hamamı
Namık Kemal Müzesi
Adada yer alan Salamis Harabeleri
Bellapais Manastırı
St. Hilarion Kalesi
Lala Mustafa Paşa Camii
St. Barnabas Manastırı
Othello Kalesi
Karpaz
Kıbrıs'tan Neler Alabilirim?
Adada dilerseniz ceviz turunç ve karpuz macunu alabilirsiniz. Bunun yanında bademli gül suyu, hellim peyniri de özel tatlar arasındadır.
Kıbrıs'a Özel Cümleler
Kıbrıs adasında bazı gündelik kelimeler yöre halkı tarafından kendilerine has bir şekilde yorumlanmaktadır.
Gulecik: Köpek yavrusu
Zibil: Çöp
Ekşi: Limon
Bulli: Tavuk
Sakgo: Ceket
Kıbrıs’ta Yer Alan Havalimanları
Kıbrıs adasında iki adet havalimanı yer almaktadır.
Ercan Havalimanı
Lefkoşa Havalimanları
Adada yer alan Ercan Havalimanı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin başkenti olarak bulunan Lefkoşa'ya 25 km, Güzelyurt’a 62 km ve Magosa'ya 51 km uzaklıkta yer almaktadır. Havaalanı 100 bin dolayında yolcu trafiği kapasitesine sahiptir. Geçtiğimiz yıllarda Ercan Havalimanı yenilenerek uluslararası standartlara yükseltilmiş ve 2004 yılında yeniden faaliyete girmiştir. Ercan Havaalanına 20 Temmuz 1974 Barış Harekâtı operasyonunun birinci günü çıkartma bölgesinde şehit olan Hava Pilot Kıdemli Binbaşı Fehmi Ercan’ın adı koyulmuştur.
En Ucuz Edremit Uçak Biletleri Sorgulama
Edremit uçak bileti satın almak için istediğiniz zamanda istediğiniz saate uygun uçak biletlerini kolaylıkla bulabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tek şey kuşkusuz ki web sayfamıza girmektir. Böylelikle gitmek istediğiniz yere kolaylıkla ulaşabilecek ve en uygun uçak biletlerini alabileceksiniz. Eğer siz de Edremit uçuşları hakkında detaylı bilgi almak istemeniz durumunda bu adresten kolaylıkla ulaşabileceksiniz. Bu adreste en makul Edremit uçak biletlerini bulabilecek ve istediğiniz hava yolu şirketinden biletinizi kolaylıkla temin edebilirsiniz. Erken zamanda biletlerinizi almanız sizler için büyük önem taşımaktadır. Bu sayede oldukça uygun fiyat aralıklarında bilet alabileceksiniz. Erken sürede yapılan rezervasyon, promosyonlu biletler, kampanya koşulları ve çok daha fazlası için her an yenilenen sitemizde inceleme konumuna erişebilirsiniz.
Edremit Körfezi’nin olağanüstü manzarasını, ağızlardan eksik olmayan yiyeceklerini, muazzam tarihi yapılarını görmek için daha fazla beklememenizi öneriyoruz. Hemen siz de bu sayfadan biletinizi satın alın ve bavulunuzu hazırlayın. Büyüleyici bir gezi imkânına erişebilirsiniz. Efeler diyarı olarak nitelendirilen Edremit, sahil boyunca uzanan ve 4 turizm beldesine ev sahipliği gerçekleştiren önemli bir turizm diyarıdır. Edremit Körfezi’nden sadece 10 km içeride kurulan bir kenttir. Edremit’e uçak ile ulaşmak istiyorsanız o halde detayları, uçak saatlerini, zamanlarını hemen bulabilirsiniz.
Edremit’e Ne Zaman Gidilmeli?
Edremit yılın her mevsimi ve her gününde ziyaret yapılabilecek önemli bir yerleşim yeridir. Oldukça fazla tarihi eser, termaller, gezilecek yer, deniz ve sahilleri ile sizlere her zaman en iyi tatili yaşatabilecektir. Özellikle de göz alıcı plajları ve tertemiz denizi ile turistleri oldukça hoşuna gitmektedir. Edremit ilçesine özellikle de yaz aylarında gelerek mükemmel bir tatil planlayabilirsiniz. Bu sayede yaz tatilinizi anlamlı kılabilecek ve Kurtuluş Savaşı sırasında düşmanlara ilk kurşunun atıldığı yer gibi tarihi eserleri de oldukça fazladır. Edremit şehrin sesinden uzaklaşmak istediğiniz her zaman diliminde gidebileceğiniz 12 ay boyunca ziyaret yapabileceğiniz bir beldedir.
Edremit Tatları
Ayvalık Tostu: Bilindiği üzere Ayvalık Tostu daha çok Balıkesir’de oldukça yaygındır. Edremit’ten yolu geçenlerin bu harika tadı olan tostu mutlaka tatmalıdır. Büyük ve doyurucu özelliği olan bu tost içerisinde sucuk, sosis, kaşar, ketçap ile mayonezden oluşmaktadır.
Susurluk Ayranı: Ayvalık tostu yiyorsanız o halde her zaman yanında da Susurluk ayranını içebilirsiniz. Oldukça özel bir yoğurt ile oluşturulan bu ayran bol köpüklüdür. Özellikle de en fazla mola yerlerinde tüketilmektedir.
Balıkesir Kaymaklısı: Daha çok kaymaklı ekmek kadayıfını andırmaktadır. Yemesi hafif ve bir o kadar da lezizdir. Tadı damağınızda bırakacak olan bu tat harika bir lezzete sahiptir.
Höşmerim: Yaklaşık olarak 500 yıldan fazla bir tarihi olan Höşmerim bir çeşit peynir tatlısıdır. Hatta Seyahatname adlı eseri içerisinde Evliya Çelebi’nin bu tatlıya yer verilmiştir. Tatlı seven sevmeyen pek çok kişi höşmerime hayran kalmaktadır.
Mezeler: Dünyaya mal olmuş olan lalezar mezesi balıklarla beraber olmazsa olmaz hale gelmiştir. Patates, soğan, tereyağı ve sirke ile oluşturulan bu meze dillere destan olmuştur.
Edremit’te Görülmesi Gereken Noktalar
Edremit Körfezi: Edremit denildiği zaman akla gelen ilk yer kuşkusuz ki Edremit Körfezi’dir. Bu güzel körfez Egenin güney bölümünde kalan ve tüm noktaya hâkim bir bölgedir. Tamamen doğal güzellikleri buradan görebilmek mümkündür.
Sarıkız Tepesi: Bu tepe Kaz Dağları’nın en yüksek yeri olarak tanımlanabilir. Bu bölge içerisinde oldukça enteresan ve dillerden dillere dolaşmaya devam eden efsanelerin görüldüğü söylenmektedir. Bu tepeyi mutlaka görmeli ve manzarasını görmelisiniz.
Kaz Dağları: Edremit ilçesi denildiği zaman akla ilk olarak Kaz Dağları gelmektedir. Bu güzel dağlar oldukça bol oksijen bulabileceğiniz ve muhteşem bir manzaraya tanık olabileceğiniz harika bir doğal güzelliği içerisinde barındırmaktadır. Tamamen el değmeyen gizli bir masal dağı gibidir. Huzur ve dinginlik arıyorsanız mutlaka bu dağları görmelisiniz.
Darıdere Tabiat Parkı: Park dünya genelinde ünlü bir özelliği yer almaktadır. Dünya üzerinde oksijen seviyesinin en fazla olduğu ikinci bölgedir. Bu yüzden gezi planlarınızı yaparken bu konuyu bilmeniz gerekmektedir.
Kaplıcalar: İlçe merkezi şifalı kaplıcaları ile tanınmaktadır. Bu yüzden Güre Kaplıcaları ile Derman Kaplıcaları sizlerin de yakın zamanda ziyaret etmeniz gereken noktaların başında gelmektedir. Şifa bulabileceğiniz, görebileceğiniz bu kaplıcalar sizlere çok iyi gelecektir. Kaplıca turizmi bu bölgede gelişmiştir. Turizm gelirlerinin büyük bir kısmı da kaplıca turizminden gelmektedir.
Tahtakuşlar Etnografya Müzesi: İlçe merkezinde yer alan müzenin her zaman önemli bir anlamı bulunmaktadır. Ülkemizde ilk köy müzesi olma özelliği taşımaktadır. Bu özelliği ile dünya üzerinden devamlı ziyaretçi almaktadır. Yolunuz Edremit’e giderseniz mutlaka bu köy müzesini görmelisiniz.
Şahinderesi Kanyonu: Edremit ilçesinde Kaz Dağları’nın batı bölümünde yer alan kanyon sizlere bol oksijen sağlayacaktır. Bunun yanı sıra ruhunuzu yenileyebilirsiniz. Bu kanyonun uzunluğu 27 km’dir. Böylelikle ruhunuzu dinlendirebilecek ve istediğiniz zaman rahat nefes alabileceksiniz.
Antandros Antik Kenti: Tarihle iç içe olan bu antik mekan sizlere Edremit’in tarihi hakkında ipuçları vermeye devam etmektedir. Eğitim gezileri seviyorsanız mutlaka bir rehber yardımı ile burayı ziyaret etmelisiniz. Böylece Edremit’in tarihe ışık tutan mimari eserleri ve eski kentleri hakkında bilgi alabileceksiniz.
Hasanboğuldu ve Sütüven Şelaleleri: İlçede Kaz dağlarının denizi tam gören kısmında yer alan bu şelaleler oldukça coşkundur. Kulağınızda şelalelerin o harika sesi ve doğal güzellikleri olacak böylelikle geçen süreyi ve nerede bulunduğunuzu unutabileceksiniz.
Edremit’te Alışveriş Tavsiyeleri
Eğer Balıkesir’e geldiyseniz buradan sevdiklerinize ulaştırabileceğiniz birbirinden güzel hediyeler bulabileceksiniz. Özellikle de ametist türünde bulunan taşları ile bezenmiş olan süsler ve yatıklar oldukça meşhurdur. Böylelikle hem kendinize hem de dostlarınıza farklı hediyeler götürebileceksiniz. İlçeye özel kolonyalar her yerde devamlı önünüze gelecektir. Sevdikleriniz için önemli bir hediye alternatifi olabilmektedir. El emeği göz nuru olarak satışa çıkarılan iğne oyası çeşitlerini görmeden ve almadan geçmemeniz gerekmektedir. Emekçilerin ince ince yaptığı bu el emekleri oldukça hoşunuza gidecektir. Çömlek, desti, saksı, güveç, sigara tablası ve daha birçok süs eşyasını yine Edremit’te sıkça görebilirsiniz. Birbirinden hoş çömleklere de yer verebilirsiniz. Bunun yanında oklava, ağızlık, kaşık, kirkit, baston ve bunun gibi eşyalar ile de evlerinize götürebilir ve sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. Edremit’te höşmerim yemeden ayrılmayın ve giderken de mutlaka yanınızda götürmelisiniz. Ayrıca Balıkesir Kaymaklısı da çok meşhur tatlılar içerisinde yer almaktadır. Pirinç konusunda en kaliteli pirinci bu şehirde bulabilirsiniz.
Edremit Havaalanı
Balıkesir Edremit Koca Seyit Havalimanı
1997 tarihinden günümüze kadar milyonlarca yolcuyu Edremit’e ulaştıran bu havalimanı aracılığıyla Edremit’e herkes kolaylıkla ulaşabilmenin rahatlığını yaşamaya devam etmektedir. İlçe merkezine sadece 4 m uzaklıktadır. Balıkesir şehir merkezine ise 90 km uzaklığı bulunmaktadır.
Edremit Koca Seyit Havalimanına Nasıl Ulaşılır?
Taksi: Merkez ilçe Edremit Koca Seyit Havalimanına kolay yol ile ulaşmak istiyorsanız o halde taksi ile gidebilmeniz mümkündür. Taksilerle ücret konusunda görüşebilir ve buna göre gidiş fiyatı hakkında bilgi edinebilirsiniz.
Araba Kiralama: Eğer kalabalıksanız ve getirecek eşyanız da çoksa, taksiler ile uğraşmak istemiyorsanız rahat bir şekilde araç kiralayabilir ve istediğiniz zaman Edremit sahillerinde bu araç ile ulaşabilirsiniz.
Havayolları Aktarma: Uçuş öncesi ve sonrası servis hizmeti tanıyan hava yolu şirketleri sayesinde gideceğiniz yere ücretsiz bir şekilde ulaşım gerçekleştirebilirsiniz.