Tek Yön
Gidiş - Dönüş
1 Yolcu
Yetişkin
1
18+ yaş
Çocuk
0
2-12 yaş
Bebek
0
0-2 yaş
Yaşlı
0
65+ yaş
Öğrenci
0
13-24 yaş
Kapat

Gazipaşa - Muş Uçak Bileti


En Ucuz Muş Uçak Bileti Satın Al

Muş şehrine seyahat etmek isteyen kişiler için uçak yolculuğu iyi bir seçenek olmaktadır. Eğer seyahat edilecek olan tarih belli ise internet üzerinden erken rezervasyon yaparak en ucuz Muş uçak biletine sahip olmak mümkündür. Ancak seyahat tarihinin erkenden belli olmadığı durumlarda ise ucuz uçak biletlerine internet üzerinden ulaşılabilmektedir. Muş hava alanında hem iç hatlar hem de dış hatlar terminalinin bulunması oradan yolculuk yapacak olan kişi sayısını artırmaktadır. Uçak yolculuğuna olan talebin artması sefer sayılarının artması manasına geldiğinden dolayı uçak bileti seçeneklerinde de buna paralel olarak artış görülebilmektedir. Dolayısıyla Muş uçak bileti almak isteyenler için pek çok imkân sunulmaktadır.

Muş İlinin Ve Adının Tarihi

Muş ilinin adını ne zaman aldığı ve ne zaman kurulduğuna dair kesin doğru olan bilgiler bulunmamaktadır. Şehrin ismine dair birçok rivayet bulunmaktadır. Bu rivayetlerden bazıları dini kaynaklı iken bazıları da göçler ile ilgilidir. Kaynaklara bakıldığında Muş ilinin adı Taron olarak geçmektedir. İl hakkındaki tarihi bilgilere bakıldığında en eski topluluk olarak Urartular göze çarpmaktadır. Bundan önceki dönemlere ait bilgilere ulaşmak ise mümkün olamamaktadır. Şehrin ilk olarak il merkezi yapılması 1924 yılına dayanmaktadır. Ancak daha sonra çıkan ayaklanma ile il Bitlis’e bağlanmıştır. Bunun ardından 1929 senesinde ise Muş tekrar il merkezi olarak kabul edilmeye başlanmıştır.

Muş Coğrafi Yapısı

Ülkemiz haritasında Muş Doğu Anadolu bölgesinde yer almaktadır. Genel olarak etrafı dağlar ile çevrili olan bu şehrin yüzölçümü yaklaşık sekiz bin kilometre karelik alandır. Şehir alanını Güneydoğu Toroslar çevrelemektedir. Bölgedeki dağ sayısı fazla olduğundan dolayı Muş iline dağlık alanda yer alıyor demek pek de yanlış olmamaktadır. İlin başlıca önemli dağları Akdoğan(Hamurpet) dağları, Şerafettin dağları, Bilican dağları, Bingöl dağları, Otluk dağları, Yakupağa dağları, Haçreş(Karaçavuş, çavuş) dağları olarak bilinmektedir. Bunların haricinde bölgede birtakım önemli ovalar ve vadiler de bulunmaktadır. İldeki başlıca ovalar ve vadiler Murat vadisi, Muş ovası, Bulanık ovası, Liz ovası ve Malazgirt ovasıdır. Ayrıca şehirde akarsular ve göllerde yer almaktadır, il ülkemizin en büyük ovalarından birine sahiptir.

Muş Şehrinin Yöresel Yemekleri

Yöresel yemekler olarak Muş incelendiğinde şehirde yiyecek kültürünün oldukça gelişmiş olduğu gözlemlenmektedir. Bölgede kış mevsimi normalden biraz uzun olduğundan dolayı aileler evlerine yiyecek maddeleri tedarik etmektedir. Bundan dolayı da yemeğe verilen önem oldukça fazladır. Yazın hazırlanan sebze ve etler torbalara doldurulur ya da tenekelere konulur. Şehirde ünlü olan yöresel yemekler şu şekilde sıralanmaktadır: pırvaz, çorti, pınağun, muş köftesi, hazüt dolması, kırçikli kelem dolması, teter helvası, keşkek, kırçik, herse, mirtoğe, cavbelek, helimaşi, jağ, gülük, kenger, sıpidak, uçkun ve kaktır. Sayısından da anlaşılacağı üzere ilde yapılan yemek çeşidi fazladır. Bu yemeklerin her biri ayrı özelliğe ve lezzete sahiptir.

Muş Medreseler Ve Kiliseler

  • Mollakent Medresesi
  • Muratpaşa Medresesi
  • Mahsutpaşa Medresesi
  • Alaaddin Bey Medresesi
  • Meryem Ana Kilisesi
  • Çanlı Kilise

Muş Ören Yerleri Ve Höyükler

  • Mercimekkale Höyüğü
  • Aradere Köyü Mezarlığı
  • Yağcılar Höyüğü
  • Bostankale Höyüğü
  • Dolabaş Höyüğü
  • Malazgirt Yeniköy Kaya Mezarlığı
  • Varto Karlıdere Ören Yeri

Muş Kaleleri Ve Camileri

  • Ulu cami
  • Hacı Şeref Cami
  • Alaaddin Bey Cami
  • Muş Kalesi
  • Hasbet Kalesi
  • Muşet Kalesi
  • Malazgirt Kalesi
  • Kepenek Kalesi
  • Zincirli Kale

Muş Tarihi Evleri

Muş ili tarihi eser ve güzellik açısından bakıldığında oldukça zengindir. Buradaki evlerin temel yapı malzemesi kerpiçtir. İldeki evlerin özene bezene yapıldığı gözlerden kaçmamaktadır. Dolayısıyla görüntü güzelliği açısından şehre hoş bir manzara kattığı iddia edilmektedir. Kentin eski yerleşim düzenine bakıldığında Türk kültürünü yansıttığı söylenmektedir.

Muş Şehrinde Ulaşım

Muş ili dağlık bir arazinin içerisinde olması sebebi ile birtakım engebeli bölgelere sahiptir. Buna karşım bölgede ulaşım olarak pek çok seçenek mevcuttur. Yani şehirde hem karayolu, hem demiryolu hem de havayolu ulaşımı yapmak mümkün olmaktadır. İlde yer alan havaalanı yaklaşık olarak şehir merkezine on sekiz kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Yoğun kış koşulları nedeni ile havaalanı kış koşullarına uygun olan donanıma sahiptir. Karayolu olarak bakıldığında ise trafik yoğunluğunun en fazla olduğu yol bağlantısı Bingöl Muş Tatvan devlet yolunun kullanıldığı bölüm olarak bilinmektedir.

Muş Ekonomisi

İl ekonomisinin temel sektörü tarım ve hayvancılık olarak bilinmektedir. Bunun üzerindeki en büyük etken ise ilin geniş ve yeşil arazilerle kaplı Doğu Anadolu bölgesinde yer almasıdır. Ekonomide sanayi içerisinde en yüksek payı imalat sanayi oluşturmaktadır. 2014 yılında yapılan çalışmalara göre Muş ili ihracat bakımından ülkemizdeki iller arasında yetmiş üçüncü sıraya yerleşmiştir. Dolayısıyla sanayi verileri olarak incelendiğinde genel olarak il son sıralarda yer almaktadır. Sanayinin büyük bölümünü orta ve küçük ölçekli işletmeler meydana getirmektedir. Şehirde büyük ova yer almasına rağmen ne yazık ki ekonomik anlamda bu durumdan faydalanma imkânı gelişmemiştir. Buna yönelik olarak son yıllarda bazı projeler yapılmaktadır.


Gazipaşa - Muş uçak bileti

Ucuz Gazipaşa Uçak Bileti Satın Al

 

Bir sonraki tatilinizi Akdeniz bölgesinde geçirmek isterseniz, Gazipaşa sizin için bir seçenek olabilir. Gazipaşa’ya hiç gittiniz mi ya da duydunuz mu? O halde hemen Gazipaşa’da bir tatil için planlarınızı yapmaya başlayın. Gazipaşa’ya en ucuz uçak bileti için hemen internete sarılın, çünkü tatil dönemi yaklaştığında, uçak biletinizi bulmak çok daha zor olacaktır. İnternette birçok hava yolları firmaları bulunmaktadır ve hepsi neredeyse bütün yıl boyunca yolcularına farklı kampanyalar ve indirimler sunduğundan, mutlaka ucuz veya bedavaya bilet bulma şansınız olacaktır. En ucuz Gazipaşa uçak bileti için sadece internete girmeniz yeterli. Eskisi gibi zahmet edip acentelere uğramak zorunda değilsiniz. Biletinizi alıyorsunuz ve elektronik bilet olarak elektronik postanıza gönderiliyor. Sizde hemen araştırmaya başlayın ve bir sonraki tatiliniz için uçak bileti rezervasyonlarınızı yaptırmayı unutmayın. Gideceğiniz gün geldiğinde sadece elektronik biletinizin çıktısını alacaksınız ve kimliğinizle beraber hudut kapısına gideceksiniz.

 

Gazipaşa Tarihi

 

Gazipaşa’nın tarihinde, birçok kültürün yerleşim yeri olmuştur. 1921 yılında TBMM’nin vermiş olduğu kararı ile eski adı olan Selinti kaldırılmış ve Atatürk’ün adını alarak Gazipaşa olarak tekrardan adlandırılmıştır. Gazipaşa’nın ilk adı olan Selinti, aslında Çinceden gelmekte olup akarsu anlamını taşıyordu ve dolayısıyla aslında su kelime Türkçeye Çinceden gelmiştir, fakat su kelimesi artık resmi olarak bu dönemde Türkçe oldu. Gazipaşa’ya adım attığınız andan itibaren çevrenizde bölgenin tarihini görmeye başlayacaksınız. Gazipaşa’nın tarihi bugüne kadar aslında eski adı ile daha fazla anılmıştır. Akdeniz ve özellikle bu bölgeler, genel anlamda tatil ve turizm beldeleri olarak tanındığından, çok fazla tarihe girilmez, fakat Gazipaşa’yı araştırdığınızda, aslında tarihle dolu olduğunu görebileceksiniz.

 

Gazipaşa’ya Ne Zaman Gitmeli

 

Gazipaşa’nın Akdeniz bölgesinde bir yer olması ile beraber anlayacağınız üzere, hem tarihi hem de bir tatil beldesi olmaktadır. Gazipaşa’ya gitmek için en iyi dönemler aslında bahar ile güz ayları arasında olmaktadır. Yaz aylarında hava sıcaklığı oldukça yüksek olsa bile, denizi gitmenize engel olmuyor. Bunun yanı sıra bahar ve güz aylarında daha yumuşak havalarda ziyaret edebilirsiniz.

 

Gazipaşa’nın İklimi Ve Bitki Örtüsü

 

Akdeniz bölgesi, Antalya özellikle doğası, kültürü ve tarihi ile dopdolu bir yer olmaktadır. Gazipaşa, Türkiye’mizin Ulu Önder Atatürk’ten adını alan önemli bir ilçemizdir. Gazipaşa Antalya’nın 180 kilometre doğusunda, 10 kilometre uzanan, 7 kilometre ise derinliği olan Gazipaşa Ovası üzerinde ve Akdeniz kıyısında bulunmaktadır. Bölgenin doğusunda İçel ili Anamur ilçesi, kuzey doğusunda ise Karaman ili Ermenek ilçesi, kuzeyinde ise Sarıveliler ilçesi ve batısındaysa Alanya bulunmaktadır. Akdeniz’in bir bölgesi olarak, ne kadar doğa ile zengin bir yer olduğunu hayal edebilirsiniz. Gazipaşa’yı ziyaret ettiğinizde, dağların yemyeşil olduğunu ve yeşilin farklı tonlarını görebileceksiniz. Doğa yürüyüşleri, ve su sporları yanı sıra doğa sporları da yapabilirsiniz.

 

Gazipaşa’nın Lezzetleri

  • Muz
  • Saç Kebabı
  • Göleğez (Göleviz)
  • Kapama
  • Kıvırım
  • Pelize
  • Kuru Patlıcan

 

Gazipaşa’dan Yemeden Dönmeyin

 

Gazipaşa’da Neden Muz

 

Biz kendi evimizde marketten alıp muz tüketebiliyorken, neden Gazipaşa’da muz yememiz gerekiyor diye sorabilirsiniz. Burada yetiştirilen muz, kesinlikle doğal olup yetiştirmek için herhangi bir katkı maddesi veya aşılama uygulanmamaktadır. Dolayısıyla bir başak deyişle, bütün muzlar burada hormonsuz olarak üretilir. Bu yüzden Gazipaşa’ya geldiğinizde buradaki muzu denemeniz gerekir.

 

Gazipaşa Alışveriş Yerleri

 

Bir turizm ve tatil bölgesi olarak, artık her şeyi marketlerde ve mini alışveriş merkezlerinde bulabiliyorsunuz veya bu tür yerlerde yöresel ürünler arıyorsanız, arabayla geçerken veya yürüyüş yaptığınızda, sokaklara ve yollara dikkat edin, çünkü mutlaka yöre halkının kendi yetiştirdiği ve ürettiği ürünleri satanlar olacaktır.

 

Gazipaşa’da Sevdiklerinize Hediye Ne Almalı?

  • Muz
  • Keçi Boynuzu Pekmezi
  • Kuru Meyveler

 

Gazipaşa’da Görülecek Yerler

 

Selinus Antik Kenti

 

Selinus Antik Kenti, Gazipaşa’ya gittiğinizde görebileceğiniz tarihi yapılardan bir tanesidir. Burada Selinus kentinin bazı kısımları sahilde, bazı kısımları ise yamaçlarda yer almaktadır. Yapıların arasında ise hamamlar, agoralar, Selçuklu Köşkü, su kemeri ve Nekrapol alanları bulunur. Bunların yanı sıra, Selinus’un parçaları olan kilise ve sarnıç ise günümüzde kadar gelen önemli yapılar arasında yer almakta olup Akrapol’un içerisinde bulunmaktadır.

 

Halil Limanı

 

Halil Limanı, Gazipaşa’da görmeye gidebileceğiniz yerlerden bir tanesidir. Apsisin iç kısmında göreceğiniz yazılar, mozaikten yazılmıştır. Bazelikanın dışında ise mezar yapıları ve deniz kenarında bulunan evler ise kuzey tarafında yer alır.

 

Diğer Gidilmesi Gereken Yerler

 

  • Antiocheia Ad Gragum
  • Lamus Kenti
  • Ortaçağ Kulesi (Bıçkıcı)
  • Julia Sebaste
  • Hisartepe Ören Yeri
  • Doğal Havuzlar ve Koru Plajı
  • İskele Plajı ve Yat Limanı
  • Harabeler Koyu
  • Kral Koyu (Güney Koyu)
  • Aytap Koyu
  • Yalan Dünya Mağarası
  • Korsanların Aşk Mağarası

 

Gazipaşa’ya Nasıl Gidilir?

 

Gazipaşa’ya isterseniz kara yolu ile veya isterseniz hava yolları ile gidebilirsiniz. Eğer vakit kaybetmek istemezseniz ve konforlu bir yolculuğu tercih ederseniz, hava yollarını kullanabilirsiniz. Kara yollarını kullanarak Gazipaşa’ya gideceğiniz zaman, Alanya’ya 44 kilometre ve Antalya’ya ise 180 kilometre uzaklıkta olduğunu unutmayın. Gazipaşa Alanya ve Anamur yolu üzerinde yer almaktadır. Önce Alanya’ya giderek, Alanya ve Gazipaşa arasında turlar yapan minibüsleri kullanarak Gazipaşa’ya geçişte yapabilirsiniz. Hangi şehirde olursanız olun, bütün şehirlerden artık otobüsler kalkmaktadır. Dolayısıyla kolay ve rahat bir şekilde Gazipaşa’ya ulaşabilirsiniz. Hava yolları ile yolculuğunuzu gerçekleştirmek isterseniz, önce Alanya’ya veya Antalya’ya iniş yapacaksınız ve oradan aktarma yaparak Gazipaşa’ya geçebilirsiniz. Ankara’dan ve İstanbul’dan da ayrıca artık hava yolları ile Gazipaşa’ya ulaşım başlamıştır.

 

Diğer Hava Yolları

Seyahat haberleri ve fırsatlarından ilk siz haberdar olun! Travelape.com'dan en son seyahat haberleri ve fırsatları hakkında mail almak istiyorum: