Tek Yön
Gidiş - Dönüş
1 Yolcu
Yetişkin
1
18+ yaş
Çocuk
0
2-12 yaş
Bebek
0
0-2 yaş
Yaşlı
0
65+ yaş
Öğrenci
0
13-24 yaş
Kapat

İzmir - Adana Uçak Bileti


En Ucuz Adana Uçak Biletleri

Adana uçak bileti satın almak isterseniz, en ucuz fiyatlı biletler için Ucakbileti.com’u ziyaret etmelisiniz. Sitede istenen bilgileri girdiğiniz taktirde, en uygun fiyatlı uçak biletlerini bulmanız mümkündür. Bundan sonra size Adana’yı gezmek ve şehrin lezzetlerini tatmak kalacaktır.

Adana hakkında; Adana ili pamuk ambarı olarak bilinen bir ilimizdir,  trafik kodu 01’dir. İl, 2 milyonun üzerindeki nüfusuyla Türkiye’nin 4. büyük şehridir. Akdeniz bölgesinde bulunan şehrin; doğusunda Gaziantep, Kahramanmaraş ve Osmaniye, batısında Mersin ve Niğde, kuzeyinde Kayseri, güneydoğusunda Hatay bulunur. Güneyinde ise 160 km. boyunca Akdeniz kıyıları uzanmaktadır. Adana ili; tarıma elverişli geniş ve düz topraklara sahiptir, aynı zamanda ülkemizin önde gelen ticaret ve kültür merkezlerinden biridir. Şehir, bol çeşitli ve lezzetli mutfak kültürü ile de tanınır. Adana’yı görmek ve leziz yemeklerini tatmak için Adana’ya ucuz bir uçak bileti alın.

Adana İlinin Yüzey Şekilleri

Şehrin doğusunda Amanos dağlarının uzantıları bulunmaktadır. Adana’da alüvyonlu geniş ve ovalık alanlar bulunur. Bu ovalık alan, Seyhan ve Ceyhan nehrinin taşıdıkları alüvyonların yığmalarıyla meydana gelmiştir.  Ceyhan nehrinin ağzında büyük bir delta bulunmaktadır. Bu havzanın tümüne Adana Ovası denmektedir. Adana Ovasının güneyinde kalan alanı Çukurova, kuzeyinde kalan alan ise Anavarza Ovası adı ile anılmaktadır. Çukurova’nın toprakları oldukça verimlidir ve Türkiye’nin önemli tarım alanlarından birisidir. Seyhan ve Ceyhan nehirlerinden sağlanan ve sürekli olan sulama suyunun, toprakların verimliliği üzerindeki etkisi de büyüktür. Bu nehirler Akdeniz Bölgesi’nin en önemli ırmaklarıdır ve Adana ilinin sınırları içerisinde bulunur. Adana’da ülkemizin önemli barajlarından biri olan Seyhan Baraj Gölü ve Tuz gölü, Kokarat, Akyatan ve Akyayan gibi birkaç tane daha kıyı gölü bulunmaktadır. İlde bir de Ceyhan nehri üzerine kurulu olan Aslantaş Barajı vardır.

Adana’ya Ne Zaman Gidilir?

Adana’da dağlık kesimler dışında, Akdeniz iklimi hüküm sürmektedir. İlde yazlar sıcak ve kurak, kışlar ise ılık ve yağışlı geçmektedir. Toros Dağları, İç Anadolu’dan gelen soğuk havaya karşı doğal bir engel oluşturduğundan, şehir daha çok güneyden gelen hava akımlarının etkisinde kalır. Adana’da yaz aylarında kimi zaman sıcaklığın 40 derecenin üstüne çıktığı görülmektedir. Kışın ise, şehre yağmasa da Toros dağlarının tepelerinde yoğun kar yağışı olur. Şehir Akdeniz ikliminin etkisini taşıyan bitki örtüsüne sahiptir. Yaz aylarının kurak ve uzun olması nedeniyle bitki örtüsü çeşitliliği ve sıklığı azdır. Adana kışları çok soğuk olmadığı için kışın da rahatlıkla gidilebilir. Ancak yaz mevsiminde özellikle Temmuz ve Ağustos aylarında hava sıcaklığının kimi zaman 40 derecenin üzerine çıktığı göz önüne alınmalıdır. Adana’ya yapacağınız seyahatlerde uçak biletinizin uygun fiyatlı olmasını arzu ediyorsanız, biletlerinizi en az 21 gün önce almaya gayret ediniz. Çünkü uçak biletlerinin fiyatı, düşünülen tarih yaklaştıkça artmaktadır.

Adana’nın Lezzetleri

Adana mutfağı kebaplarıyla ünlüdür. Türkiye’nin en zengin mutfaklarından biri olan Adana mutfağı, daha çok et yemekleri ile tanınır ve bu yemeklerin en lezizleri salaş mekânlarda ve sokak önlerinde yenir.

Eyvan kebap; Adana’da 2 şubesi bulunan restoranda şehrin en lezzetli kebaplarını tadabilirsiniz. Şubelerinden biri şehir merkezindedir, Adana kebapla birlikte bol bol servis edilen salatalarından ve mezelerinden tadabilirsiniz.

Kebapçı Mesut; Adana’nın yerel restoranlarından biri olan Kebapçı Mesut, 1920’den bu yana aynı mekânda hizmet vermektedir. Restoranda Adana kebap ve kuşbaşı, yöresel mezeler, salatalar ve mekânın ikramı olan yoğurtlu meze eşliğinde servis edilmektedir.

Adana Yüzevler Kebapçısı; Adana’nın en meşhur kebapçısı olan restoranın İstanbul’da da birçok şubesi bulunmaktadır. Mekânda restoranın lezzetlerini tatmış binlerce ünlünün fotoğrafları bulunmaktadır. Özellikle mezelerini denemenizi tavsiye ederiz.

Kardeşler Börekçilik; Adana’da pek çok şubesi bulunan börekçinin en büyük özelliği ustanın hazırlama aşamasının görülebilir bir yerde gerçekleştirmesidir. Yerken tavsiye edilen dilimlerin arasına biberiye turşusu konulmasıdır. Bu leziz yemekleri tatmak için Adana’ya en ucuz uçak bileti ile uçun.

Kuru köprü Paça Salonu;  Türkiye’nin en hijyenik paça çorbasının yapıldığı yer olarak bilinir. Paça çorbasının yanında sıcak olarak ikram edilen ve Adana’nın lezzetlerinden olan sıcak humusu tatmanızı öneririz.

Ciğerci Mahmut; Adana ve yöresinde çok sayıda ciğerci bulunmaktadır.  1967 yılından bu yana hizmet veren restoran, şehre gelindiğinde uğranması gereken yerlerden biridir.

Adana’da Görülmesi Gereken Yerler

Adana ilinde birçok antik kent bulunmaktadır. Kentte ciddi bir gastronomi turizmi oluşmuştur. Özellikle büyük şehirlerde geleneksel lezzetlerin kaybolmaya başlaması ve uçak biletlerinin fiyatlarındaki düşüş, Adana’ya gelen yerli turist sayısını arttırmıştır.

Adana Arkeoloji Müzesi; daha önce birçok kez taşınan müze, şimdilerde şehir merkezinde bulunmaktadır. Müzede Çukurova bölgesinde yapılan arkeolojik kazılarda bulunan tarihi eserler sergilenmektedir.

Tarihi Kazancılar Çarşısı; geleneksel kapalı çarşı örneklerinden biri olduğu söylenebilir. Nostaljik bir çarşı olsa da, zaman içinde gündelik gereksinimlere yönelik çok sayıda dükkân açılmıştır. Ancak çarşıda bakırcılar ve kazancıları da bulabilirsiniz.

Adana Etnografya Müzesi; 1983’te açılan müze, şehir merkezindedir. Yörüklerin tarihi eşyalarının sergilendiği müze binası, 1845 yılında yapılmış bir kilisedir.

Seyhan Barajı ve baraj gölü; Seyhan nehri Akdeniz’e dökülen en büyük nehirdir. Bu akarsu ve üzerindeki baraj, mutlaka görülmelidir. Nehrin kıyısında uzun bir yürüyüş yaparak, bu güzel manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.

Adana Atatürk Evi Müzesi; 1923 yılında Atatürk’ün şehri ziyaret ettiğinde kaldığı ev, doğumunun yüzüncü yılında düzenlenerek müzeye dönüştürülmüştür. Bu bina eski Adana evlerinin bir örneği olduğu için de görülmeye değerdir.

Adana’da Alışveriş Önerileri

Adana’ya gidip de şalgam olmadan olmaz. Adana kebap şalgamsız, şalgam Adana kebapsız düşünülemez. Arzu edilirse acılı çeşitleri de bulunmaktadır. Adana’ya has halka tatlı ve taş kadayıf da hediye olarak alınabilecek tatlılarındandır. Adana’nın tarihi çarşılarında bulunan ve el dokuması Karatepe kilimleri şehirden alınabilecek ürünler arasındadır. Ayrıca yörede bakırcılık ve keçecilik sanatıyla yapılmış el yapımı örnekler de ilginizi çekebilir. Adana’nın çarşılarında ve mağazalarında kendiniz ve sevdikleriniz için bölgeye özgü figürler içeren hediyelik eşyalar bulabilirsiniz. Tüm bunları görmek ve satın almak için Adana’ya uygun uçak bileti satın alın.

Bunları Yapmadan Dönmeyin

Adana’da mutlaka kebap yiyin, sokak satıcılarından şehrin lezzetlerini tadın. Kentte ciğerciler ve paça çorbacılarının özel tatlarını yerinde deneyin. Tarihi mekânlarını, antik kentlerini, müzelerini, Atatürk’ün evini ve Seyhan Barajını görün. Tarihi çarşılarını gezerek yöresel el emeği ürünlerinden edinin. Bu şehri gezmek için en az bir hafta ayırın ve tatilin tadını çıkarın.

Adana Şakirpaşa Havalimanı

Adana şehrinde bulunan Şakirpaşa Havalimanı, 1937 yılından beri kente gelenlere hizmet veren uluslararası bir havalimanıdır. Dünyanın pek çok yerinden dış hat uçuşlarının yanı sıra, Türkiye’nin onlarca şehrinden de direkt uçuşları vardır. Şakirpaşa Havalimanı, şehre en yakın olan havalimanlarındandır. Ulaşım taksilerle ve otobüslerle kolaylıkla sağlanabilir. Şehre uzak olmadığı için, taksi ile bile gidilse ekonomiktir. Şehrin güneybatısında ve şehir merkezine 3,5 kilometre olan havalimanının tek eksiği kapalı bir otoparkının olmamasıdır. Havalimanından şehir merkezine ulaşmak için, kullandığınız uçak firmasının servislerini de kullanabilirsiniz. 

 

 

 

 

 

 

 

 


İzmir - Adana uçak bileti

Hemen İzmir’e Uçun

Bütçenize en uygun İzmir uçak bileti, tüm İzmir uçuşlarını aynı anda kıyaslama yapabilirsiniz. Sizin için en uygun İzmir uçuşunu seçin, İzmir şehrine en kârlı şekilde uçmanın keyfine ulaşın! Özelikle yaz döneminde yükselen İzmir uçak bileti fiyatlarından etkilenmemek adına, uçak biletinizi mümkünse bir iki ay önceden satın almanız gerekmektedir. İzmir şehri Ege’nin en önemli ve Türkiye’nin en büyük 3. şehri olarak bilinmektedir. Devamlı olarak yapılan İzmir Enternasyonal Fuarı’na tüm dünyadan katılımcılar bir arada bulunmaktadır. Şehir merkezi içerisinde mutlaka gezmeniz gereken yerler arasında Saat Kulesi, Kızlarağası Hanı, Tarihi Asansör yer almaktadır. Bununla beraber İzmir’e özel kumru ve boyozu da tatmadan İzmir seyahatinizi bitirmemeniz önerilmektedir.

Şehirden 18 km uzaklıkta bulunan İzmir Adnan Menderes Havalimanı, genellikle yaz aylarında en yoğun döneminde bulunmaktadır. Ülkemizin en işlek havalimanlarından biri olan İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na her yıl binlerce yurt içi ve yurt dışı uçuş yapmaktadır. Şehrin Havalimanı hakkında daha detaylı bilgi için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

İzmir’in Sahip Olduğu Bitki Örtüsü

Şehirde genel olarak Akdeniz iklimi görülmektedir. Ya aylarında sıcak ve kurak, kışları ılık ve yağışlı bir hava bulunmaktadır. Sene içerisinde 100 günü 30 derecenin üzerinde sıcaklık oluşumu gözlenir. Şehre has imbat isimli rüzgar, sıcak yaz aylarında ziyaretçilerini serinletmektedir. Şehrin topraklarının yüzde 50’ye yakını orman ve fundalıklarla çevrelenmiştir. Şehir içinde fıstık çamı, karaçam, kızılçam, selvi, maki ve zeytin ağaçları yer almaktadır. Deniz yüksekliğinden 600 m. yüksekliğe kadar kızılçam, daha yüksek bölgeler ise karaçam ormanları görülmektedir.

İzmir Şehrine Ne Zaman Gitmeliyim?

Yaz ayı boyunca yerli ve yabancı turist çeken İzmir, her yıl ağustos sonu başlayan Enternasyonal Fuarı’nda yaklaşık olarak 1,5 milyon kişiyi çekmektedir. Şehir için ucuz uçak biletini bulmak için yapılan araştırmalara göre yurtiçi uçuşlarda son 21 gün kala fiyatlar yükselmektedir. Fuara son 15 gün kala ise iki katına kadar yukarılara çıkabilmektedir.

İzmir’in Doyum Olmaz Lezzetleri

Yerli Börek Boyoz

Yüzlerce yıllık bir geçmişi olan boyoz İzmir’in böreği olarak anılmaktadır. İsmine özel olarak festival düzenlenen bu mayasız hamur işini Alsancak’taki Dostlar Fırınından yemenizi tavsiye ediyoruz. Peynirli ve ıspanaklı çeşitlerinin yanı sıra pırasalı, patlıcanlı, tahinli ve enginarlı çeşitleri de yer almaktadır.

Sokak Kumrusu

Şehrin sokaklarından kumrucudan geçilmediği İzmir’de gerçek bir kumru yemek için Çeşme’yi ziyaret edebilirsiniz. 1966 yılında kurulan ve yerel fast food lezzetinin mucidi olduğu bilinen Kumrucu Hüseyin, ekmeğini nohut mayasından yapmaktadır. Kumruya Tire sucuğu ve eski kaşar malzemesi kullanmaktadır.

İzmir Lokması

Bu yiyecek başka şehirlerde İzmir Lokması adıyla satılsa bile 30 yıldır Kemeraltı ilçesinde lokma döken Hıdır Usta, en iyi lokmayı İzmir’li ustaların yaptığını söylemektedir. İzmir’de yaşayan insanlar sünnet mevsiminde, üç aylarda, Ramazan ayında ve ölenler için de hayır lokması dökmeye devam etmektedir.

Farklı Tatlar

Kemeraltı Çarşısı içerisinde yer alan Aksüt'te su muhallebisi, Şadırvan'da şambali, Hisarönü'nde sütlü kadayıf, Mennan'da sakızlı dondurma Mezarlıkbaşı'nda ballı yoğurdu yemenizi önermektedir. Menemen ilçesinde çilek, Tire’de karadutlu lor tatlısı, Ödemiş’te tulum peyniri, Karaburun’dan hurma zeytini satın alabilirsiniz.

İzmir’in Eşsiz Yerleri

 

Antik Efes

Kuruluş tarihi MÖ 6 binli yıllara dayanan antik Roma şehri ziyaretçilerini beklemektedir. UNESCO örgütü tarafından yakın zamanda Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan antik şehir  ortalama 2 milyon kişi tarafından ziyaret edilmektedir.

Artemis Tapınağı

Efes antik kentinde yer alan, MÖ 7. yüzyılda inşa edilen, dünyanın mermerden yapılmış ilk tapınağı olarak bilinmektedir.

Roma Döneminden Kalma Celsus Kütüphanesi

Eski Roma döneminden beri ayakta duran kütüphane bölgesinde Ortaçağ zamanında bir depremde yıkılan kütüphanede rulo şeklinde el yazması 14 bin kitap bulunduğu belirtilmektedir.

Kutsal Meryem Ana Evi

Hz. İsa'nın annesi olarak bilinen Hz. Meryem'in son yıllarını geçirdiği düşünülen ev burada yer almaktadır. Bu bölge ayrıca Hıristiyanlar için hac yeri olarak bilinmektedir.

İzmir’in Tarihi Asansörü

Şehir merkezinde Halil Rıfatpaşa Caddesi ile Mithatpaşa Caddesi arasında yer alan iki asansörü barındıran asansör kulesi bulunmaktadır.

Kordon Meydanı

Alsancak ile Konak Meydanı arasında sahil boyunca rahatça yürüyüş yapılabileceğiniz bir yerdir. Burada bisiklet ve faytona binebilirsiniz.

İzmir’in Doğal Yaşamı

Ege bölgesinin incisinde 120 türden oluşan1500 hayvan, 250 bitki türü ve 3000 ağaç ile Avrupa'nın en büyük doğal yaşam parklarından arasında gösterilmektedir.

Binler Kuş Türü Burada

Sende tam 50 bin civarında kuşun ziyaret ettiği Menemen ilçesinde bölge kuşların göç yolları üzerinde bulunmaktadır.

Eski Bir Rum Yerleşimi Şirince

Eski dönemlerde Rum kasabası olan mahalle içerisinde 700 nüfuslu Şirince yer almaktadır. Bölge şarapları ile ünlüdür.

İzmir’de Ne Satın Alabilirim?

Tarihi şirince şarabı

İzmir Saat Kulesi şeklinde bulunan süs eşyaları

Tadına doyum olmaz incir lokumu

Şehre ait Bereket Tanrısı heykelleri

İzmir Şehrine Ait Konuşmalar

Ülkemizde her yerde olduğu gibi İzmir’de bazı gündelik konuşmalar yöre halkı tarafından kendilerine göre yorumlanmaktadır.

Domat: Bilinen adıyla Domates

Asfalya:  Halk arasında elektrik sigortası

Klorak: Temizlikte kullanılan çamaşır suyu

Meşe: Oyuncak misket

İzmir’de Yer Alan Havalimanları

Adnan Menderes Havalimanı

 

Şehir içerisinde yer alan Adnan Menderes Havalimanı, günümüzde Türkiye'nin en işlek havalimanları arasında yer almaktadır. 1987 yılında kullanıma açılan havalimanı, ülkenin yurtiçi ve yurtdışı uçuşlarının çok büyük bir kısmına ev sahipliği yapmaya devam etmektedir. Geçtiğimiz yıllarda Doha Aviation Summit aracılığı ile çevreci havalimanı ödülüne hal kazanan Adnan Menderes Havalimanı, şehir merkezinden tam olarak 18 km uzaklıkta yer bulunmaktadır.

Adnan Menderes Havalimanı'na Nasıl Ulaşabilirim?

Havaş Servisi

Şehirden 18 km uzaklıkta yer alan Adnan Menderes Havalimanı'ndan Havaş servisleri ile kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Şehir merkezinde yer alan Alcancak-Büyük Efes Oteli önü, Havaş ulaşımı ile şehir merkezine ulaşacak yolcular için iniş konusunda ortak noktadır. Ulaşım hakkında ayrıntılı bilgi için Havaş İzmir web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Taksi İle Ulaşım

Şehirde yer alan Havalimanı'na taksiyle kolaylıkla ulaşabilirsiniz. İzmir içerisinde pek çok noktadan kolayca taksi bulabilirsiniz.

Belediye Otobüsleri

Şehrin tek havalimanı Adnan Menderes Havalimanı'na toplu taşıma ile hemen ulaşabilirsiniz. 200, 202 ve 204 numaralı hattında bulunan otobüsler sizi İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na kolayca getirebilmektedir.

Metro Hattı

Şehrin Metrosu'nun Güney Aksı, İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na yolcuları götürebilmektedir.

Vapur Seferleri

Havalimanına deniz yolu ile ulaşmak isteyenler, şehre ait olan web sitesi aracılığı ile vapurlar ve iskeleler ile ilgili detaylı bilgiye erişebilmektedir.

 

 

Diğer Hava Yolları

Seyahat haberleri ve fırsatlarından ilk siz haberdar olun! Travelape.com'dan en son seyahat haberleri ve fırsatları hakkında mail almak istiyorum: