Ucuz Çanakkale Uçak Bileti Satın Al
Türkiye’nin en görülmesi ve ziyaret edilmesi gereken yerlerden bir tanesi Çanakkale’dir. Çanakkale, sadece Türkiye için değil, dünya için çok önemli bir şehir olmaktadır. Kültürü elbette rengarenk, fakat tarihi hem Türkiye hem de dünya için çok önemlidir. Çanakkale’ye gidebilmek için en ucuz uçak bileti satın almak isterseniz, internetinize girip hava yolları firmalarını araştırabilirsiniz ve mutlaka ki birçok bilet bulabileceksiniz. Artık günümüzde neredeyse her gün yüzlerce kişi Çanakkale’ye yolculuk yaptığından mutlaka en az birkaç tane bilet bulabilirsiniz. Çanakkale gerçekten hayatınızda bir defada olsa gitmeniz gereken bir yer. Ucuz Çanakkale uçak bileti eskisinden çok daha ucuz. Ayrıca yıl boyu farklı kampanyalar ve indirimler düzenlendiğinden, avantajlı olarak biletlerinizi bulabiliyorsunuz. Eğer bir sonraki tatilinizi planlamadıysanız veya daha nereye gideceğinize karar veremediyseniz, Çanakkale çok güzel bir seçim olabilir. Gittiğinizde şehir sizi büyüleyecektir. Uçak bileti bulmak gerçekten çok kolay. Eskisi gibi acentelere gitmek zorunda değilsiniz. Elinizin altında bilgisayar ve internet varsa anında alabilir ve günü geldiğinde seyahatinize çıkabilirsiniz.
Çanakkale Tarihi
Çanakkale biliyorsunuz ki Anadolu ve Ortadoğu’nun en stratejik bölgelerinden bir tanesidir. Bu yüzden de aslında Çanakkale tarihte çok fazla istilalara uğradı. Çanakkale’nin il merkezinden 30 kilometre uzaklıkta olan ve dünyaca bilinen Truva kenti, bölgenin en eski yerleşim yeri olarak kabul edilir. Truva, 2 bin yıl kadar Anadolu kültürünün bir parçası ve hatta merkezi olmuştur. Truva kentinde tam olarak 9 yerleşim katmanı bulunmaktadır. Burası tarihte M.Ö 3200 ile M.S 400 seneler arasına aittir. M.Ö 1200 yılında, Akalılar, Truva Kalesini ele geçirmeye çalıştılar, fakat hareket olumsuz olunca gemilerine biniyorlar ve kale dibinde tahtadan yapılmış büyük bir at bırakıyorlar, fakat bu at öylesine bırakılmış bir at değildi. Truva Atı’nın efsanevi hikayesini bilmeyen yoktur sanırım. Bırakılan atı kale içerisine alan Truvalılar, zafer şenliklerini başlatırlar. Şenlik sırasındaysa, biranda Akalar atın içinden çıkar ve gemideki diğer askerlerle beraber şehre saldırırlar ve en sonunda şehri ele geçirirler. Bu Çanakkale tarihinin daha bir kısmıdır. Çanakkale’ye giderek Çanakkale’nin daha derin tarihlerini görebilir ve şahit olabilirsiniz.
Çanakkale’ye Ne Zaman Gitmeli
Çanakkale’ye yıl boyu gidenler çok fazladır. Özellikle yıl boyu dünyanın birçok yerinden turistleri görebilirsiniz, fakat Çanakkale’ye gidip rahat bir gezinti yapmak isterseniz, en iyi dönem Mart ve Ekim ayları arası olmaktadır.
Çanakkale’nin İklimi Ve Bitki Örtüsü
Çanakkale’nin genel iklimi ılımandır. Ne soğuktur nede sıcaktır, fakat şehrin bulunduğu konum itibariyle, hem Karadeniz hem de Akdeniz’in geçiş iklimlerini yaşayabiliyoruz. Bu yüzden bazen çok sıcak, bazen ise çok soğuk bir hava hissettirebiliyor. Özellikle Çanakkale’nin en çok ziyaret edilmesi gereken yerlerden bir tanesi olan Gelibolu Yarımadası’nın iklimi genel anlamda çok soğuktur. Yaz ayları oldukça sıcaktır ve sıcaklık neredeyse 40 dereceye yakın olacak şekilde çıkmaktadır. Çanakkale’ye gidenler çok fazla iklimi düşünerek gitmezler ama her hava koşullarına hazırlıklı olarak giderler. Yılın her mevsiminde gidebilir ve bütün mevsimlerini yaşayabilirsiniz, fakat denize girmek veya rahatça dolaşabilmek için en iyi aylar yine Mart ve Ekim ayları arasında olmaktadır ki bunlarda bahar ve sonbahar ayları arasıdır.
Çanakkale’nin Lezzetleri
Çanakkale’den Yemeden Dönmeyin
Zeytinyağlılara Doyamayacaksınız
Zeytinyağlı yemekleri kim sevmez ki, değil mi? Hem yemeklerini hem de mezelerini. Zeytinyağlılar hem çok sağlıklı hem de çok leziz olmaktadır. Çanakkale’de özellikle Karadeniz ve Akdeniz iklimlerini hissedebildiği için ve ayrıca Çanakkale Ege Bölgesinde olduğunda, o kadar güzel taze sebzelerden zeytinyağlılar yapılabiliyor ki, gerçekten inanılmaz. Zeytinyağlı pırasa ve patlıcan gibi nefis yemekler yapılabiliyor. Enfes lezzetler, Çanakkale’ye gittiğinizde mutlaka yenilmesi gerekiyor.
Çanakkale Balık Dünyası
Taze ve enfes balık yemekleri tüketebileceğiniz aslında ülkemizde maalesef çok fazla yer yok, çünkü biliyorsunuz ki ülkemizde daha çok kebap kültürü kendisini ortaya koymaktadır, fakat Karadeniz, Akdeniz ve Ege bölgelerine gittiğinizde, tadı damağınızda kalacak balık yemeklerini tadabilirsiniz ki Çanakkale’de bu yerlerin arasındadır. Çanakkale’de mutlaka akşam veya öğle yemeğinde bile deneyebileceğiniz ve denedikten sonra tekrar tekrar yemek isteyeceğiniz Balık Çorbası olacaktır. O kadar güzel bir tadı var ki, balığı daha önce yemediyseniz veya çorbasını içmediyseniz, mutlaka deneyin hoşunuza gidecektir. Çanakkale’de nefis ve taze deniz ürünlerini tüketebilirsiniz. Her gittiğiniz lokanta ve restoranlarda mutlaka deniz ürünleri olacaktır.
Çanakkale’de Nerede Yenir
Çanakkale’de yemek yiyebileceğiniz, yerli ve yabancı turistlerin çok fazla gittiği bazı lokantalar ve restoranlar bulunmaktadır.
Çanakkale’de Alışveriş
Çanakkale’de alışveriş yapmak gerçekten inanılmaz bir derecede keyiflidir, çünkü Çanakkale’de sadece Türkiye’ye veya Ege bölgesine ait kültürler yaşatılmıyor, aynı zamanda Balkanlardan gelen kültürlerde yaşatılıyor. Bu sebeple buradan alışveriş yapacağınız bütün yöresel ve kültürel ürünler, hem Türkiye’ye ait, hem Ege Bölgesine ait, hem de Balkanlara ait olmaktadır. Çanakkale’de fazlasıyla el sanatları ve çanak-çömlek dikkat çekmektedir. Hem çarşılarda hem de alışveriş merkezlerinde saatlerce alışveriş yapabilirsiniz. Çanakkale’nin alışveriş için en iyi bilinen yerlerden bir tanesi Çarşı Caddesi olmaktadır. Buradan yöresel ürünlerden tutun ki kültürel ve sanatsal, el sanatlarına kadar her şeyi bulabilirsiniz. Alışveriş yapabileceğiniz bir başka yer ise Aynalı Çarşı olmaktadır.
Çanakkale’den Sevdiklerinize Hediye Ne Almalı?
Çanakkale’de Görülecek Yerler
Çanakkale Merkez
Çanakkale Merkez’de şehrin havasını içinize kadar soluyabilirsiniz. Havası bile sizi çok farklı ve taptaze hissettirecektir. Çanakkale bu yüzden çok özel bir yerdir. Çanakkale’yi tam anlamıyla görmek ve tanımak isterseniz, kordonda boğaz manzarası eşliğinden, boydan boya bir yürüyüş yapabilirsiniz. Şehrin tam merkezindeyse aynı zamanda Truva tarihinin atını da görebilirsiniz.
Çanakkale Deniz Müzesi
Çanakkale’de o kadar çok gezebileceğiniz müzeler var ki, gerçekten gittiğinizde 1 veya 2 gününüzü sadece müzelere ayırmanız gerekebilir. Çanakkale her şeyi ile çok özel bir yerdir. Özellikle ziyaret etmenizin tavsiye edildiği müzelerden bir tanesi, Çanakkale Deniz Müzesi’dir. Deniz Müzesi olarak biliniyor, fakat aynı zamana Çanakkale Savaşı’nda kullanılan birçok silahlarında sergilendiği bir müzedir ve müzenin kendini aynı zamanda birinci sınıf askeri müze ünvanını almıştır. Müzede ise ayrıca Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılması söylenilen ve Çanakkale Savaşı’nda da ayrıca kullanılan Nusret Mayın Gemisi de sergilenmektedir. Gemiyi maket olarak görebilirsiniz, fakat boyutu birebir orijinal boyutundadır.
Truva Antik Kenti
Çanakkale’ye gidip ziyaret etmenizseniz olmazsa olmaz yerlerden bir tanesi, Truva Antik Kenti’dir mutlaka. Çanakkale’nin ve dünyanın tarihine sahip olan yerlerden bir tanesi. M.Ö 3000 yıllık bir yerleşime sahip olan bu kent, aynı zamanda Dünya Miras Listesi’nde yer almaktadır. Truva Antik Kenti, Türkiye ve dünya için en zengin önemleri taşıyan yerlerden bir tanesi olmaktadır. Truva’nın tarihi anlatmak ile anlatılabilecek bir tarih değildir. Hem anlatılması gerekiyor, hem de yerinde yaşanması gerekiyor.
Aynalı Çarşı
Bu çarsı aslında Çanakkale Türküsü’nde adının geçtiği, en unutulmaz çarşıdır. Türküde adı geçtiği için hem bu çarşıyı görmeden, hem de alışverişlerinizi buradan yapmadan giderseniz gerçekten olmaz diye düşünüyoruz. Aynalı Çarşı Çanakkale için o kadar önemli bir yer ki, artık sadece Çanakkale için değil, dünyanın dört bir yanından gelen turistler için de önemli bir yer oldu.
Gezilebilecek Diğer yerler
Çanakkale’ye Nasıl Gidilir?
Çanakkale’ye istediğiniz bütün yollardan gidebilirsiniz. Hava yolları, kara yolları ve deniz yollarını kullanabilirsiniz. Özel aracınız var ise, özel aracınız ile de rahatlıkla gidebilirsiniz. Ülkemizin birçok yerinden otobüs seferleri kalktığından, otobüs firmalarını araştırdığınızda, mutlaka en az birkaç tane yer bulabileceksiniz. Türk Hava Yollarını kullanarak hava yollarından Çanakkale’ye ulaşabilirsiniz ki yolculuk yarım saat bile sürmüyor. Deniz bölgesi olan bazı şehirlerimizden veya yurt dışından gelecekseniz de, deniz yolunu kullanarak feribot ve gemilerle Çanakkale’ye ulaşımınızı gerçekleştirebilirsiniz.
Kıbrıs Uçak Bileti Satın Alma
İnternet üzerinden Kıbrıs’ uçak bileti ararken, Kıbrıs uçak bileti ücretlerinin çok yüksek olduğu yaz aylarını düşünmemeniz gerekmektedir. Bunun yerine yaz ayına denk gelen uçuşlarınızdan birkaç ay önce uçak bileti sorgulaması gerçekleştirebilirsiniz. İnternet sayfamız sayesinde tüm Kıbrıs uçuşlarını tek sayfada inceleyebilir ve en uygun fiyatlarda Kıbrıs uçak biletini seçerek güvenli ve hızlı bir şekilde satın alma işlemi gerçekleştirebilirsiniz.
Kıbrıs, genellikle deniz turizmi için tercih edilmektedir. Özellikle yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin akınına uğramaya devam etmektedir. Kıbrıs gezileri boyunca muhteşem plajlar dışında çok daha fazla gezebileceğiniz yerler arasında Girne Kalesi ve Girne Limanı, Kıbrıs’ın en önemli turizm noktaları arasında sayılan Bellapais Manastırını ziyaret edebilirsiniz.
Kıbrıs uçuşları Lefkoşa şehrine yaklaşık 23 km mesafede bulunan Ercan Havalimanı’ndan doğru yapılmaktadır. Havaalanı içerisinde yurt içi hem de yurt dışı uçuşlar için hizmet gerçekleştiren Ercan Havalimanı’na ulaşım bilgilerine kolaylıkla ulaşabilirsiniz.
Kıbrıs’ta Kimler Yaşıyor?
Kıbrıs, konum itibari ile Güneybatı Asya'da yer almaktadır. Bununla beraber Akdeniz bölgesinin üçüncü büyük adası olarak yer almaktadır. Kıbrıs, Akdeniz bölgesinde Sicilya ve Sardinya'dan sonra üçüncü büyük adası olarak yer almaktadır. Bu güzel adanın toplam nüfusunun %30'u Türk %70'i Rum nüfusundan oluşmaktadır. 1980'li yıllara kadar adada çok az sayıyla Ermeni, İngiliz ve Maruni toplulukları da yer alıyordu. 1983 yılı içerisinde KKTC'nin ilanından sonra ülkemizin çeşitli bölgelerinden adaya göçler ile demografik yapı oldukça değişmiş ve adanın kuzey bölgesinde yerli Kıbrıs Türkü olmayan, Türkiye kökenli kişilerin sayısı önemli ölçüde yükselmiştir. Buranın en büyük şehri Lefkoşa olarak yer almaktadır. Kıbrıs 1571 tarihinde 60.000'lik güç ile Osmanlı İmparatorluğu tarafından ele geçirilmiştir. Daha önceki yıllarda Latin elitleri yıkılmış, yeniçerilerin adaya yerleşmeleri ile beraber Antik Çağ'dan beri ilk kayda değer nüfus değişimi gerçekleşmiştir.
Kıbrıs’ın Tarihi
Kıbrıs adasına insanların yerleşiminin MÖ 10000 tarihinde yerleştiği düşünülmektedir. Kıbrıs adasının güneyinde yapılan arkeolojik kazılar sonucunda ilk insan yerleşimcilerinin MÖ. 9000 yıllarında bazı mimari oluşumlar bıraktıkları görülmüştür. Özellikle Cilalı Taş Devri döneminde buralara yerleştikleri kesin olarak çözülmüştür. Bununla beraber ilk yerleşimcilerin Anadolu'dan gelmeye başladıkları, MÖ. 7000 tarihi içerisinde Lübnan, Filistin ve Suriye ülkelerinden de insanların buraya geldikleri düşünülmektedir. Kıbrıs'a Anadolu yolutla gelen kişiler kıyı bölgelerinde genel olarak toplu yerleşim bölgeleri kurulmuştur. İlk yerleşimde bulunan kişilerin Anadolu üzerinden gelen insanlar olduğu tezi ise, yerleşim bölgelerindeki eserlerin birbirlerine benzemesi üzerine ortaya çıkmıştır. Kıbrıs adası, 1960 yılında Kıbrıs Cumhuriyeti adıyla bağımsızlığını kazanmıştır. 1974 yılında Yunan darbesinin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yapmış olduğu harekât sonucu adanın kuzeyinde tek yanlı Kıbrıs Türk Federe Devleti kurulmuştur. Kurulan bu yeni devlet sonra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti adını altında bayrağını taşımıştır.1 Mayıs 2004 tarihi içerisinde adanın Rumlar tarafından yönetilen güney bölgesi adanın tamamını temsilen, Kıbrıs Cumhuriyeti adı altında Avrupa Birliği içerisine girmiştir. Ocak 1950 tarihi içerisinde de Doğu Ortodoks Kilisesi, Kıbrıs Türk halkının boykot ettiği bir referanduma ev sahipliği yapmıştır. Yapılan referandumun sonucunda, buna katılan halkın %90'ı Kıbrıs'ın Yunanistan ile birleşmesini düşünen enosis lehinde oy vermiştir. 1955 yılında Kıbrıslı Rumların kurmuş olduğu EOKA örgütü Birleşik Krallık kuvvetlerini Kıbrıs adasından tamamen çıkarmak için silahlı eylemlere başlamıştır. Bu süre içerisinde Kıbrıs Türkleri de silahlanmış ve Birleşik Krallık adanın tüm bölümünü kontrolü dışına çıkmıştır. Bu tarihten sonra taksim isteğinde bulunan Türkler ile beraber enosis grubunu isteyen Rumlar birbirleri ile çatışmıştır.
Kıbrıs'ın İklim Durumu
Genel olarak Akdeniz ikliminin etki ettiği Kıbrıs’ta yazlar sıcak ve kurak, kışlar ılık ve yağışlı geçmektedir. Kıbrıs adasında kış ayları yumuşak geçiş yapmaktadır. Adanın yıllık ortalama 500 mm. yağmur düştüğü hesaplanmıştır. Kıbrıs adasının batı yakasında doğusundan daha çok yağış görülmektedir. Akdeniz ılıman hava etkisiyle Kıbrıs’ta turunç, limon, portakal, mandalina, greyfurt harup ve zeytin ağaçları yetişebilmektedir. Adanın bitki örtüsünü yaprağını hiçbir zaman dökmeyen, turunçgiller, çamgiller, zeytingiller ile beraber maki şeklinde bulunan, yaprağını döken ağaç, bodur küçük ağaççıklar, ağaç ve büyük çalılıklarla değişik çiçek türleri yer almaktadır.
Kıbrıs’ta Hayvan Popülasyonu
Adada gerek bölgede yaşayan, gerekse kıtalar arasında göç eden hayvan türlerini barındırması nedeniyle zengin bir çeşitlilik yer almaktadır. Kuzey Kıbrıs coğrafik durumu sebebiyle Afrika ve Doğu Avrupa arasında yer alan kuşların konaklama ve yumurtlama merkezi olarak bulunmaktadır. Kıbrıs adasında bulunan 350 türden 7 türü endemik olarak bulunmaktadır. Bununla beraber 26 farklı çeşit sürüngen ve amfibyum da yaşam belirtisi göstermektedir. Adanın sahip olduğu eşsiz sahilleri ayrıca Akdeniz'de nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan chelonia mydas ve caretta caretta kaplumbağaları için uygun yumurtlama merkezi olarak yer almaktadır. Ada içerisinde bulunan Karpaz Millî Parkı'nda 250 civarında yabani eşeği içerisinde barındırmaktadır.
Kıbrıs'a Ne Zaman Gidilmesi Gerekir?
Sene boyunca adada en sıcak ay genellikle Temmuz ayı olarak görülmektedir. Bu ay içerisinde hava sıcaklığı gündüz saatleri ile beraber gölgede 37-40 derece arasında seyretmektedir. Bu dönemde yılın en soğuk ayı ocak ayı olarak yer alıp gündüz saatleri içerisinde hava sıcaklığı 9–12 derece arasında yer almaktadır.
Kıbrıs adasına uygun fiyatlı uçak biletini satın almak yapılan araştırmalara göre yurtiçi uçuşları içerisinde son 21 gün kala fiyatlar yükselmiş, son 15 gün kala ise iki katına kadar çıkabilmiştir.
Kıbrıs'ın Yöresel Tatları
Adanın yöresel lezzetleri arasında hellim kızartması, golifia, kolokas, şeftali kebabı, molohiya, piruhi mantısı yer almaktadır.
Kıbrıs'ta Nereye Gidebilirim?
Venedik Sütunu
Yeşil Hat Bölgesi
Kertikli Hamamı
Namık Kemal Müzesi
Adada yer alan Salamis Harabeleri
Bellapais Manastırı
St. Hilarion Kalesi
Lala Mustafa Paşa Camii
St. Barnabas Manastırı
Othello Kalesi
Karpaz
Kıbrıs'tan Neler Alabilirim?
Adada dilerseniz ceviz turunç ve karpuz macunu alabilirsiniz. Bunun yanında bademli gül suyu, hellim peyniri de özel tatlar arasındadır.
Kıbrıs'a Özel Cümleler
Kıbrıs adasında bazı gündelik kelimeler yöre halkı tarafından kendilerine has bir şekilde yorumlanmaktadır.
Gulecik: Köpek yavrusu
Zibil: Çöp
Ekşi: Limon
Bulli: Tavuk
Sakgo: Ceket
Kıbrıs’ta Yer Alan Havalimanları
Kıbrıs adasında iki adet havalimanı yer almaktadır.
Ercan Havalimanı
Lefkoşa Havalimanları
Adada yer alan Ercan Havalimanı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin başkenti olarak bulunan Lefkoşa'ya 25 km, Güzelyurt’a 62 km ve Magosa'ya 51 km uzaklıkta yer almaktadır. Havaalanı 100 bin dolayında yolcu trafiği kapasitesine sahiptir. Geçtiğimiz yıllarda Ercan Havalimanı yenilenerek uluslararası standartlara yükseltilmiş ve 2004 yılında yeniden faaliyete girmiştir. Ercan Havaalanına 20 Temmuz 1974 Barış Harekâtı operasyonunun birinci günü çıkartma bölgesinde şehit olan Hava Pilot Kıdemli Binbaşı Fehmi Ercan’ın adı koyulmuştur.