Tek Yön
Gidiş - Dönüş
1 Yolcu
Yetişkin
1
18+ yaş
Çocuk
0
2-12 yaş
Bebek
0
0-2 yaş
Yaşlı
0
65+ yaş
Öğrenci
0
13-24 yaş
Kapat

Kıbrıs - Malatya Uçak Bileti


Malatya Ucuz Uçak Bileti Satın Alma

İnternet üzerinden en uygun Malatya uçak biletini hızlı şekilde bulmak, en kolay ve en güvenli sistemle satın almak için doğru yerde bulunuyorsunuz. İnternet üzerinden Malatya uçuşlarını kıyaslayarak, bu konuda sizin için en uygun Malatya uçak biletini satın almak için uçuş tarihlerinizi giriş yapabilir ve hemen biletinizi satın alabilirsiniz.

Türkiye’de Doğu Anadolu Bölgesi’nin en önemli şehirleri arasında bulunan Malatya’nın kayısıları dünyaca ünü bilinmektedir. Şehre seyahatinizde Malatya Kalesi’ni, Karakaya Baraj Gölü’nü, Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı’nı ve Günpınar Şelalesi’ni ziyaret edebilirsiniz.

Şehirde yer alan Erhaç Havalimanı 1941 yılından beri Malatya uçuşları için faaliyette bulunmaktadır. Havalimanı hem yurt içi hem de yurt dışı uçuşlarına hizmet edebilmektedir. Malatya ilinde şehir merkezine 34 km mesafede uzaklıkta bulunan Malatya Erhaç Havalimanı hakkında daha detaylı bilgileri sitemizde görebilirsiniz.

Malatya Tarihi

Şehir, Doğu Anadolu ile beraber Fırat Nehri'nin en stratejik noktasında yer alan bir yerleşim bölgesidir. Stratejik konumu nedeniyle ilk yerleşmeler MÖ 6000'lere kadar ulaşabilmektedir. Bununla birlikte bölge önemli ticaret yolları üzerinde yer aldığından dolayı sürekli savaşılmış bir şehirdir. Devamlı olarak iki devlet arasında çekişmelere sebebiyet vermiştir. Oluşan savaşlar sonrası şehir her savaş sonrası sürekli olarak yağmalanmış, savunma ve istilalardan korunmak adına şehir merkezi 2 kez değişim evresine şahit olmuştur. Bu durumlar Malatya'nın tarihinin araştırılmasını zorlaştırmıştır. Malatya şehrinin sınırları içerisinde birçok höyük yer almaktadır. Bunların arasında en eski yerleşim alanının görüldüğü yer ve ayrıca Malatya'nın ilk yerleşim alanı olarak Arslantepe Höyüğü bulunmaktadır. İlk yerleşim bölgesi olarak suyun kenarına kurulmuş bir verimli tarım alanı görülmüştür. Tahmini olarak 6000 yıl kullanıldı. Yaklaşık olarak 35250 m2'lik bir alan üzerine yayılmıştır. Günümüzde ilk yerleşim yeri olan Arslantepe Höyüğü, şehrin Orduzu beldesinin Arslantepe mahallesinde yer almaktadır. 1515 tarihinden itibaren Osmanlı yönetimi altına giren şehir Harput Vilayeti ’ne bağlı durumdayken, Cumhuriyetle birlikte il statüsüne girmiştir. Şehir olduktan sonraki ilk belediye başkanı ise son Osmanlı beyi Hasan Derinkök olarak bilinmektedir.

 

Malatya’da Turizm

 

Şehrin ilçelerinden bir tanesi olan Battalgazi’de ise Selçuklular ve Osmanlılar döneminden kalma eserler yer almaktadır. Şehir tiyatroları Malatya şehri içerisinde açılmasıyla Malatya bölgedeki kültür alanında da önemli bir aşama kaydedilmesini sağlamıştır. Bunun yanında çevre illerden gelen sanatseverler sayesinde kültür turizmi önemli bir şekilde yükselmiştir. Şehirde yer alan Gürpınar Şelalesi de ülkemizdeki sayılı doğa harikaları arasındadır. Bu şelale özellikle turistlerin uğrak mekânları içerisindedir. Şehir bölge için önemli bir kültür sanat merkezi konumdadır. Bu oluşuma müze ve sonradan açılan alışveriş merkezi büyük ölçüde katkı sağlamıştır. Bunun yanında, devlet tiyatrosunun açılması ile beraber kültür ve kongre merkezinin açılması, Malatya kültür ve sanatını önemli ölçüde değişim yaşanmasına neden olmuştur. Şehir merkezinde yaklaşık 500 yıllık tarihi olan bir cami yer almaktadır. İsmi Yeni Cami olan eser son yıllarda restorasyon geçirmiştir. Bir diğer cami ise Ulu Cami olarak yer almaktadır.

 

Malatya'nın İklim Koşulları

Şehir içerisinde sert kara iklimi yaşanmaktadır. Bu şehirde kışlar oldukça soğuk ve uzun, yazlar sıcak ve kurak olarak görülmektedir. Kış ayları içerisinde bölgede Doğu, Güneydoğu ve İç Anadolu bölgesinin iklim özellikleri de yer almaktadır. Şehrin güney bölgesinde özel bir Akdeniz iklimi etkisinden söz edebiliriz. Şehirde yüksek plato bölgelerinde İç Anadolu'nun step iklimi görülmektedir. Şehir merkezinde sıcaklıklar genel olarak -20 ile +40 derece arasında değişim göstermektedir. Bölgede en sıcak aylar Temmuz ve Ağustos ayı içerisinde en soğuk aylar ise Ocak ve Şubat'ta görülmektedir. Şehirn topraklarının yüzde 54’ü çayır ve mera alanı ile yüzde 31’i ekili ve dikili alandan oluşmaktadır. Şehirde yer alan ormanlık bölgenin alanı yüzde 10 civarında olduğu tahmin edilmektedir. Şehirde akarsu çevreleri boyunca kayısı mahsulü üretilmektedir.

Malatya'ya Ne Zaman Gidilmeli?

Şehir temmuz ayı içerisinde Kayısı Festivali’ne ev sahipliği yapmaktadır. Bunun yanında Malatya kasım ayında Uluslararası Film Festivali’ne de ev sahipliği gerçekleştirmektedir. Malatya şehrine en uygun fiyatlı uçak biletini bulabilmek için yapılan araştırmalara göre yurtiçi uçuşlar içerisinde son 21 gün kala fiyatlar yükselmeye başlayarak, son 15 gün kala ise iki katına kadar çıkabilmektedir.

Malatya'nın Yöresel Tatları

Beşkonaklar’da kiraz yaprağı sarması ile beraber zerden, İstek içerisinde bal-kaymak, , Öz Sinan Hacı Baba’da fırında tadına doyum olmaz kuzu, Beyazsaray’da sazan, Kasap Mesut’ta nefis kuzu pirzolanın tadına bakabilirsiniz..

Malatya'da Nerelere Gidebilirsiniz?

Arslantepe Höyüğü

Malatya Orduzu sınırları alanında bulunan Aslantepe höyüğü günümüzde dünyada kurulan ilk yerleşim bölgeleri arasındadır. Bölgede bugüne kadar 27 medeniyet ev sahipliği yapmıştır.

Malatya Kalesi

Meşhur tarihi MS. 117’ye dayanan Malatya kalesinin, 95 burcu ve 11 kapısı olduğu kayıtlarda yer almaktadır.

Günpınar Vadisi ve Şelalesi

2 km uzunluğunda yer alan vadide onlarca mini şelale mini gölet ve mağaralar ile beraber bir kanyon yer almaktadır. Bölgede gezi süresi yaklaşık 4 saat sürmektedir.

Malatya'dan Neler Alınabilir?

Pestil

Kuru kayısı

Çıkrık

Yeşil kayısı turşusu

Bakır mutfak eşyası

Sofra bezi

Yayık

Malatya'ya Özgü Cümleler

Ülkemizde pek çok şehirde olduğu gibi Malatya’da da bazı gündelik konuşmalar yöre halkı tarafından kendilerine has yorumlanmaktadır.

Pillo: Pilav

Keküç: Çekiç

Tomatiz: Domates

Bibi: Hala

Atte: Babaanne

 

Malatya Havaalanları

 

Erhaç Havaalanı

 

Şehirde 1941 tarihinde hizmete giren Malatya Erhaç Havalimanı, şehir merkezinden yaklaşık olarak 34 km uzaklıkta yer almaktadır.

Erhaç Havalimanı'na Nasıl Gidebilirim?

Hava Yolu Ulaşımı

Erhaç Havalimanı içerisine inmiş yolcular, tercih ettikleri hava yolu şirketinin düzenlemiş olduğu servisle havalimanına gidebilir veya havalimanından şehir merkezine ulaşabilmektedir. Havalimanına servis saati bilgisi için havayolunuzla iletişim kurabilirsiniz.

 

 


Kıbrıs - Malatya uçak bileti

Kıbrıs Uçak Bileti Satın Alma

İnternet üzerinden Kıbrıs’ uçak bileti ararken, Kıbrıs uçak bileti ücretlerinin çok yüksek olduğu yaz aylarını düşünmemeniz gerekmektedir. Bunun yerine yaz ayına denk gelen uçuşlarınızdan birkaç ay önce uçak bileti sorgulaması gerçekleştirebilirsiniz. İnternet sayfamız sayesinde tüm Kıbrıs uçuşlarını tek sayfada inceleyebilir ve en uygun fiyatlarda Kıbrıs uçak biletini seçerek güvenli ve hızlı bir şekilde satın alma işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Kıbrıs, genellikle deniz turizmi için tercih edilmektedir. Özellikle yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin akınına uğramaya devam etmektedir. Kıbrıs gezileri boyunca muhteşem plajlar dışında çok daha fazla gezebileceğiniz yerler arasında Girne Kalesi ve Girne Limanı, Kıbrıs’ın en önemli turizm noktaları arasında sayılan Bellapais Manastırını ziyaret edebilirsiniz.

Kıbrıs uçuşları Lefkoşa şehrine yaklaşık 23 km mesafede bulunan Ercan Havalimanı’ndan doğru yapılmaktadır. Havaalanı içerisinde yurt içi hem de yurt dışı uçuşlar için hizmet gerçekleştiren Ercan Havalimanı’na ulaşım bilgilerine kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

 

Kıbrıs’ta Kimler Yaşıyor?

 

Kıbrıs, konum itibari ile Güneybatı Asya'da yer almaktadır. Bununla beraber Akdeniz bölgesinin üçüncü büyük adası olarak yer almaktadır. Kıbrıs, Akdeniz bölgesinde Sicilya ve Sardinya'dan sonra üçüncü büyük adası olarak yer almaktadır. Bu güzel adanın toplam nüfusunun %30'u Türk %70'i Rum nüfusundan oluşmaktadır. 1980'li yıllara kadar adada çok az sayıyla Ermeni, İngiliz ve Maruni toplulukları da yer alıyordu. 1983 yılı içerisinde KKTC'nin ilanından sonra ülkemizin çeşitli bölgelerinden adaya göçler ile demografik yapı oldukça değişmiş ve adanın kuzey bölgesinde yerli Kıbrıs Türkü olmayan, Türkiye kökenli kişilerin sayısı önemli ölçüde yükselmiştir. Buranın en büyük şehri Lefkoşa olarak yer almaktadır. Kıbrıs 1571 tarihinde 60.000'lik güç ile Osmanlı İmparatorluğu tarafından ele geçirilmiştir. Daha önceki yıllarda Latin elitleri yıkılmış, yeniçerilerin adaya yerleşmeleri ile beraber Antik Çağ'dan beri ilk kayda değer nüfus değişimi gerçekleşmiştir.

 

Kıbrıs’ın Tarihi

 

Kıbrıs adasına insanların yerleşiminin MÖ 10000 tarihinde yerleştiği düşünülmektedir. Kıbrıs adasının güneyinde yapılan arkeolojik kazılar sonucunda ilk insan yerleşimcilerinin MÖ. 9000 yıllarında bazı mimari oluşumlar bıraktıkları görülmüştür. Özellikle Cilalı Taş Devri döneminde buralara yerleştikleri kesin olarak çözülmüştür. Bununla beraber ilk yerleşimcilerin Anadolu'dan gelmeye başladıkları, MÖ. 7000 tarihi içerisinde Lübnan, Filistin ve Suriye ülkelerinden de insanların buraya geldikleri düşünülmektedir. Kıbrıs'a Anadolu yolutla gelen kişiler kıyı bölgelerinde genel olarak toplu yerleşim bölgeleri kurulmuştur. İlk yerleşimde bulunan kişilerin Anadolu üzerinden gelen insanlar olduğu tezi ise, yerleşim bölgelerindeki eserlerin birbirlerine benzemesi üzerine ortaya çıkmıştır. Kıbrıs adası, 1960 yılında Kıbrıs Cumhuriyeti adıyla bağımsızlığını kazanmıştır. 1974 yılında Yunan darbesinin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yapmış olduğu harekât sonucu adanın kuzeyinde tek yanlı Kıbrıs Türk Federe Devleti kurulmuştur. Kurulan bu yeni devlet sonra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti adını altında bayrağını taşımıştır.1 Mayıs 2004 tarihi içerisinde adanın Rumlar tarafından yönetilen güney bölgesi adanın tamamını temsilen, Kıbrıs Cumhuriyeti adı altında Avrupa Birliği içerisine girmiştir. Ocak 1950 tarihi içerisinde de Doğu Ortodoks Kilisesi, Kıbrıs Türk halkının boykot ettiği bir referanduma ev sahipliği yapmıştır. Yapılan referandumun sonucunda, buna katılan halkın %90'ı Kıbrıs'ın Yunanistan ile birleşmesini düşünen enosis lehinde oy vermiştir. 1955 yılında Kıbrıslı Rumların kurmuş olduğu EOKA örgütü Birleşik Krallık kuvvetlerini Kıbrıs adasından tamamen çıkarmak için silahlı eylemlere başlamıştır. Bu süre içerisinde Kıbrıs Türkleri de silahlanmış ve Birleşik Krallık adanın tüm bölümünü kontrolü dışına çıkmıştır. Bu tarihten sonra taksim isteğinde bulunan Türkler ile beraber enosis grubunu isteyen Rumlar birbirleri ile çatışmıştır.

 

Kıbrıs'ın İklim Durumu

Genel olarak Akdeniz ikliminin etki ettiği Kıbrıs’ta yazlar sıcak ve kurak, kışlar ılık ve yağışlı geçmektedir. Kıbrıs adasında kış ayları yumuşak geçiş yapmaktadır. Adanın yıllık ortalama 500 mm. yağmur düştüğü hesaplanmıştır. Kıbrıs adasının batı yakasında doğusundan daha çok yağış görülmektedir. Akdeniz ılıman hava etkisiyle Kıbrıs’ta turunç, limon, portakal, mandalina, greyfurt harup ve zeytin ağaçları yetişebilmektedir. Adanın bitki örtüsünü yaprağını hiçbir zaman dökmeyen, turunçgiller, çamgiller, zeytingiller ile beraber maki şeklinde bulunan, yaprağını döken ağaç, bodur küçük ağaççıklar, ağaç ve büyük çalılıklarla değişik çiçek türleri yer almaktadır.

 

Kıbrıs’ta Hayvan Popülasyonu

 

Adada gerek bölgede yaşayan, gerekse kıtalar arasında göç eden hayvan türlerini barındırması nedeniyle zengin bir çeşitlilik yer almaktadır. Kuzey Kıbrıs coğrafik durumu sebebiyle Afrika ve Doğu Avrupa arasında yer alan kuşların konaklama ve yumurtlama merkezi olarak bulunmaktadır. Kıbrıs adasında bulunan 350 türden 7 türü endemik olarak bulunmaktadır. Bununla beraber 26 farklı çeşit sürüngen ve amfibyum da yaşam belirtisi göstermektedir. Adanın sahip olduğu eşsiz sahilleri ayrıca Akdeniz'de nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan chelonia mydas ve caretta caretta kaplumbağaları için uygun yumurtlama merkezi olarak yer almaktadır. Ada içerisinde bulunan Karpaz Millî Parkı'nda 250 civarında yabani eşeği içerisinde barındırmaktadır.

 

Kıbrıs'a Ne Zaman Gidilmesi Gerekir?

Sene boyunca adada en sıcak ay genellikle Temmuz ayı olarak görülmektedir. Bu ay içerisinde hava sıcaklığı gündüz saatleri ile beraber gölgede 37-40 derece arasında seyretmektedir. Bu dönemde yılın en soğuk ayı ocak ayı olarak yer alıp gündüz saatleri içerisinde hava sıcaklığı 9–12 derece arasında yer almaktadır.

Kıbrıs adasına uygun fiyatlı uçak biletini satın almak yapılan araştırmalara göre yurtiçi uçuşları içerisinde son 21 gün kala fiyatlar yükselmiş, son 15 gün kala ise iki katına kadar çıkabilmiştir.

Kıbrıs'ın Yöresel Tatları

Adanın yöresel lezzetleri arasında hellim kızartması, golifia, kolokas, şeftali kebabı, molohiya, piruhi mantısı yer almaktadır.

Kıbrıs'ta Nereye Gidebilirim?

Venedik Sütunu

Yeşil Hat Bölgesi

Kertikli Hamamı

Namık Kemal Müzesi

Adada yer alan Salamis Harabeleri

Bellapais Manastırı

St. Hilarion Kalesi

Lala Mustafa Paşa Camii                                    

St. Barnabas Manastırı

Othello Kalesi

Karpaz

Kıbrıs'tan Neler Alabilirim?

Adada dilerseniz ceviz turunç ve karpuz macunu alabilirsiniz. Bunun yanında bademli gül suyu, hellim peyniri de özel tatlar arasındadır.

Kıbrıs'a Özel Cümleler

Kıbrıs adasında bazı gündelik kelimeler yöre halkı tarafından kendilerine has bir şekilde yorumlanmaktadır.

Gulecik: Köpek yavrusu

Zibil: Çöp

Ekşi: Limon

Bulli: Tavuk

Sakgo: Ceket

 

Kıbrıs’ta Yer Alan Havalimanları

Kıbrıs adasında iki adet havalimanı yer almaktadır.

Ercan Havalimanı

Lefkoşa Havalimanları

Adada yer alan Ercan Havalimanı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin başkenti olarak bulunan Lefkoşa'ya 25 km, Güzelyurt’a 62 km ve Magosa'ya 51 km uzaklıkta yer almaktadır. Havaalanı 100 bin dolayında yolcu trafiği kapasitesine sahiptir. Geçtiğimiz yıllarda Ercan Havalimanı yenilenerek uluslararası standartlara yükseltilmiş ve 2004 yılında yeniden faaliyete girmiştir. Ercan Havaalanına 20 Temmuz 1974 Barış Harekâtı operasyonunun birinci günü çıkartma bölgesinde şehit olan Hava Pilot Kıdemli Binbaşı Fehmi Ercan’ın adı koyulmuştur.

 

 

Diğer Hava Yolları

Seyahat haberleri ve fırsatlarından ilk siz haberdar olun! Travelape.com'dan en son seyahat haberleri ve fırsatları hakkında mail almak istiyorum: