Tek Yön
Gidiş - Dönüş
1 Yolcu
Yetişkin
1
18+ yaş
Çocuk
0
2-12 yaş
Bebek
0
0-2 yaş
Yaşlı
0
65+ yaş
Öğrenci
0
13-24 yaş
Kapat

Kıbrıs - Nevşehir Uçak Bileti


Ucuz Nevşehir Uçak Bileti Sorgulama

 

Çok basit bir sorgulama işlemiyle en ucuz Nevşehir uçak biletini kolaylıkla satın alabilirsiniz. Tamamen ucuz uçak bileti satın almak isteyen kişilere yönelik olarak geliştirilen bu sorgu sistemi, bütün uçuş alternatiflerini bulur ve sıralama işlemi yapabilir. Böylece bilet alacak kişiler bütün uçuşların fiyatlarını karşılaştırma imkânı bulabilmektedir. Birkaç dakikanızı bile almayacak olan bu işlem çok etkili bir yöntemdir. Bu etkili yöntem sayesinde alabileceğiniz en ucuz Nevşehir uçak biletini satın alma fırsatı bulursunuz.  Sistemin güncel olarak bütün Nevşehir uçuşlarını yer alması ve bu uçuşları en uygun Nevşehir uçak biletine ulaşmak isteyen kişilerin hizmetine vermesi, bu işlemi çok değerli bir sistem haline getirmiştir. Farsça yeni şehir olarak bilinen Nevşehir’e ulaşımın her zaman en ucuz yolunu deneyenler, bu işle ile istedikleri zaman diliminde kullanabilirler. 1954’te il haline gelen şehre her zaman ucuz uçak biletiyle ulaşmak isteyenler, sayfamızda bilet sorgulama sistemi üzerinden istedikleri her zaman bilet sorgulaması yapmaktadır. Şehir özellikle yeni şiveleri keşfetmek isteyen kişiler için oldukça önemlidir. Şehir içerisinde konuşulan dilin, çok özel bir ağız yardımıyla konuşulduğunu ve bu zamana kadar bu ağız üzerine birçok araştırmanın yapıldığı hatırlatmakta fayda vardır.

 

Nevşehir’e Ne Zaman Gidilmeli?

 

Nevşehir iline turistik bir ziyaret yapmak istiyorsanız yazın başlangıç aylarını tercih edebilirsiniz. Nevşehir İç Anadolu Bölgesi’nde bulunan bir şehirdir ve bu zamanda kış ayları çok soğuk olabilmektedir. Kış aylarında Nevşehir’i ziyaret etmek isteyenler bu durumu mutlaka göz önünde tutması gerekmektedir.

 

Nevşehir’in Tatları

 

Nevşehir diğer İç Anadolu şehirleri gibi birbirinden güzel yöresel yemekleri içerisinde barındırmaktadır. Aranılan yemekleri Nevşehir’de bir restorana oturarak tatmak her zaman mümkün olmamaktadır. Neredeyse tamamı yöresel olarak bulunan bu yemekler genellikle yerel halk tarafından ziyaretçilere satılmaktadır.

 

Mis Gibi Tarhana

 

Tarhana çorbası ülkemizin her yerinde pişirilen bir çorbadır. Fakat bu çorba Nevşehir’de pişirilince bir başka oluyor çünkü Nevşehir tarhana çorbasının anavatanıdır. Bu şehre özellikle kış aylarında gelirseniz doğal ve çok güzel bir tarhana içmeden şehri terk etmenizi önermeyiz.

 

Meşhur Yiyecekler

 

Nevşehir bölgesine ait olan diğer harika tatlar şunlardır:

—Düğü çorbası

 

—Soğanlama

 

—Ağpakla

 

—Sızgıt

 

—Kesme çorbası

 

—Zerdi pilavı

 

—Ayva dolması

 

—Dıvıl

 

—Nevşehir tavası

 

—Katma aşı çorbası

 

—Sütlü çorba

 

—Talaz

 

—Bulama

 

—Kömbe

 

—Aside

 

—Çanak

 

Bu geniş yemek listeleri yanında bölgede içecek olarak tüketilmektedir.

 

Hoşaf İçin

 

Nevşehir’de içimi en güzel içecekler arasında hoşaf bulunmaktadır. Hoşaf özellikle İç Anadolu Bölgesi’nin çeşitli yerlerinde çok güzel yapılmaktadır. Ancak Nevşehir’de hoşafın en güzel hali içilebilir.

 

Tatlılar

 

Nevşehir’de tadabileceğiniz iki önemli tatlı çeşidi yer almaktadır. Bu tatlılardan bir tanesi aşuredir. Aşure de tıpkı hoşaf gibi çeşitli bölgelerde yapılmasına rağmen, en güzel Nevşehir’de yapılır.

 

Şehir merkezinde tüketilebilecek diğer tatlı ise irmik tatlısıdır. Nevşehir ilinde irmik tatlısı yapılan çeşitli restoranlar yer almaktadır. Daha çok şehir merkezinde bu özel tadı kolayca bulabilmeniz mümkündür.

 

Nevşehir’de Görülmesi Gereken Noktalar

 

Nevşehir’de görülmesi gereken noktalardan en önemlisi Kurşunlu Camisidir. Bu cami şehrin en önemli tarihi dokusudur.

 

Peri Bacaları

 

Nevşehir’de mutlaka görülmesi gereken nokta aslında peri bacalarıdır. Nevşehir’e gidip, peri bacalarını görerek şehirden kopsanız her zaman hatırlarsınız. Şehir merkezinin en önemli yapısı olan peri bacaları bilindiği gibi Kapadokya’da bulunur. Bu doğal eserler Türk turistlere hitap ettiği gibi yabancı turistlere de hitap etmektedir. Özellikle peri bacaları, şehrin turistler tarafından ziyaret edilmesinin en önemli sebepleri arasındadır.

 

Kiliseler

 

Nevşehir kiliseler bakımından zengin bir bölgedir. Şehirde birçok kilise bulunur. Bu kiliseler içerisinde bazı eserler bütün dünya tarafından ziyaret edilmektedir. Önemli kiliseler arasında şu eserler bulunur:

 

  • Elmalı Kilisesi
  • Çarıklı Kilise
  • Tatlarin Kilisesi
  • Yılanlı Kilise
  • Çavuşin Kilisesi
  • Tokalı Kilise
  • Karanlık Kilise
  • Kırk Şehitler Kilisesi
  • Aziz Jean Kilisesi
  • Tağar Kilisesi
  • Pancarlı Kilisesi

 

 

Müzeler

 

Şehirde yer alan müzeler de yine şehre gelen turistler tarafından sıkça ziyaret edilmektedir. Bu müzelerden bir tanesi açık hava müzesi durumundayken, diğerleri normal müzedir:

 

  • Göreme Müzesi (Açık hava müzesi)

 

  • Hacı Bektaş-ı Veli Müzesi

 

  • Nevşehir Müzesi

 

  • Ürgüp Müzesi

 

Diğer Önemli Eserler

 

Nevşehir’e gelen turistlerin ziyaret edebileceği diğer önemli yapılar şunlardır:

 

  • Beylik Hanı

 

  • Özkonak Yeraltı Şehri

 

  • Uçhisar Kalesi

 

  • Derinkuyu Yeraltı Şehri

 

  • Açıksaray Harabeleri

 

  • Rahipler Ve Rahibeler Manastırı

 

  • Ortahisar

 

  • Taşkınpaşa Külliyesi

 

  • Mazı Yeraltı Şehri

 

  • Nevşehir Kalesi

 

  • Aziz Basil Şapeli

 

 

Nevşehir’deki Alışveriş Mekânları

 

Yerli ve yabancı birçok turisti ağırlamaya devam eden Nevşehir’de alışveriş için farklı mekânlar bulunmaktadır. 2009 yılından beri hizmet ulaştıran Forum Kapadokya şehir merkezinin şu anda en büyük alışveriş yeridir. Forum Kapadokya’nın ücretsiz otopark hizmeti bulunmaktadır.

 

Bunun dışında yerel ve yöresel tatlar satın almak ve eşinize dostunuza hediye etmek isterseniz, yukarıda saydığımız mekânların hemen hepsinde, bu yiyecekleri satan satıcılar bulmanız mümkündür.

 

Nevşehir’e Ulaşım İmkânı

 

Şehrin en bilindik ulaşım türü karayolu ulaşımıdır. Havayolu ile ulaşım yapmayı arzu edenler en yakın havalimanının yer aldığı Kayseri iline uçmalıdır.

 

Havayolu Şehir Ulaşımı

 

Kayseri havalimanına gidenler buradan otobüs ya da taksi seçeneği ile Kayseri’ye geçebilirler. Maddi olarak daha az bedel yatırmak isteyenler otobüs yolunu tercih etmelidir. Kayseri ile Nevşehir arası yaklaşık olarak seksen kilometredir. Bu mesafe şahsi araç, taksi ya da otobüsle yaklaşık olarak bir saat, bir saat on dakika kadar sürmektedir.

 

 

 

 


Kıbrıs - Nevşehir uçak bileti

Kıbrıs Uçak Bileti Satın Alma

İnternet üzerinden Kıbrıs’ uçak bileti ararken, Kıbrıs uçak bileti ücretlerinin çok yüksek olduğu yaz aylarını düşünmemeniz gerekmektedir. Bunun yerine yaz ayına denk gelen uçuşlarınızdan birkaç ay önce uçak bileti sorgulaması gerçekleştirebilirsiniz. İnternet sayfamız sayesinde tüm Kıbrıs uçuşlarını tek sayfada inceleyebilir ve en uygun fiyatlarda Kıbrıs uçak biletini seçerek güvenli ve hızlı bir şekilde satın alma işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Kıbrıs, genellikle deniz turizmi için tercih edilmektedir. Özellikle yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin akınına uğramaya devam etmektedir. Kıbrıs gezileri boyunca muhteşem plajlar dışında çok daha fazla gezebileceğiniz yerler arasında Girne Kalesi ve Girne Limanı, Kıbrıs’ın en önemli turizm noktaları arasında sayılan Bellapais Manastırını ziyaret edebilirsiniz.

Kıbrıs uçuşları Lefkoşa şehrine yaklaşık 23 km mesafede bulunan Ercan Havalimanı’ndan doğru yapılmaktadır. Havaalanı içerisinde yurt içi hem de yurt dışı uçuşlar için hizmet gerçekleştiren Ercan Havalimanı’na ulaşım bilgilerine kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

 

Kıbrıs’ta Kimler Yaşıyor?

 

Kıbrıs, konum itibari ile Güneybatı Asya'da yer almaktadır. Bununla beraber Akdeniz bölgesinin üçüncü büyük adası olarak yer almaktadır. Kıbrıs, Akdeniz bölgesinde Sicilya ve Sardinya'dan sonra üçüncü büyük adası olarak yer almaktadır. Bu güzel adanın toplam nüfusunun %30'u Türk %70'i Rum nüfusundan oluşmaktadır. 1980'li yıllara kadar adada çok az sayıyla Ermeni, İngiliz ve Maruni toplulukları da yer alıyordu. 1983 yılı içerisinde KKTC'nin ilanından sonra ülkemizin çeşitli bölgelerinden adaya göçler ile demografik yapı oldukça değişmiş ve adanın kuzey bölgesinde yerli Kıbrıs Türkü olmayan, Türkiye kökenli kişilerin sayısı önemli ölçüde yükselmiştir. Buranın en büyük şehri Lefkoşa olarak yer almaktadır. Kıbrıs 1571 tarihinde 60.000'lik güç ile Osmanlı İmparatorluğu tarafından ele geçirilmiştir. Daha önceki yıllarda Latin elitleri yıkılmış, yeniçerilerin adaya yerleşmeleri ile beraber Antik Çağ'dan beri ilk kayda değer nüfus değişimi gerçekleşmiştir.

 

Kıbrıs’ın Tarihi

 

Kıbrıs adasına insanların yerleşiminin MÖ 10000 tarihinde yerleştiği düşünülmektedir. Kıbrıs adasının güneyinde yapılan arkeolojik kazılar sonucunda ilk insan yerleşimcilerinin MÖ. 9000 yıllarında bazı mimari oluşumlar bıraktıkları görülmüştür. Özellikle Cilalı Taş Devri döneminde buralara yerleştikleri kesin olarak çözülmüştür. Bununla beraber ilk yerleşimcilerin Anadolu'dan gelmeye başladıkları, MÖ. 7000 tarihi içerisinde Lübnan, Filistin ve Suriye ülkelerinden de insanların buraya geldikleri düşünülmektedir. Kıbrıs'a Anadolu yolutla gelen kişiler kıyı bölgelerinde genel olarak toplu yerleşim bölgeleri kurulmuştur. İlk yerleşimde bulunan kişilerin Anadolu üzerinden gelen insanlar olduğu tezi ise, yerleşim bölgelerindeki eserlerin birbirlerine benzemesi üzerine ortaya çıkmıştır. Kıbrıs adası, 1960 yılında Kıbrıs Cumhuriyeti adıyla bağımsızlığını kazanmıştır. 1974 yılında Yunan darbesinin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yapmış olduğu harekât sonucu adanın kuzeyinde tek yanlı Kıbrıs Türk Federe Devleti kurulmuştur. Kurulan bu yeni devlet sonra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti adını altında bayrağını taşımıştır.1 Mayıs 2004 tarihi içerisinde adanın Rumlar tarafından yönetilen güney bölgesi adanın tamamını temsilen, Kıbrıs Cumhuriyeti adı altında Avrupa Birliği içerisine girmiştir. Ocak 1950 tarihi içerisinde de Doğu Ortodoks Kilisesi, Kıbrıs Türk halkının boykot ettiği bir referanduma ev sahipliği yapmıştır. Yapılan referandumun sonucunda, buna katılan halkın %90'ı Kıbrıs'ın Yunanistan ile birleşmesini düşünen enosis lehinde oy vermiştir. 1955 yılında Kıbrıslı Rumların kurmuş olduğu EOKA örgütü Birleşik Krallık kuvvetlerini Kıbrıs adasından tamamen çıkarmak için silahlı eylemlere başlamıştır. Bu süre içerisinde Kıbrıs Türkleri de silahlanmış ve Birleşik Krallık adanın tüm bölümünü kontrolü dışına çıkmıştır. Bu tarihten sonra taksim isteğinde bulunan Türkler ile beraber enosis grubunu isteyen Rumlar birbirleri ile çatışmıştır.

 

Kıbrıs'ın İklim Durumu

Genel olarak Akdeniz ikliminin etki ettiği Kıbrıs’ta yazlar sıcak ve kurak, kışlar ılık ve yağışlı geçmektedir. Kıbrıs adasında kış ayları yumuşak geçiş yapmaktadır. Adanın yıllık ortalama 500 mm. yağmur düştüğü hesaplanmıştır. Kıbrıs adasının batı yakasında doğusundan daha çok yağış görülmektedir. Akdeniz ılıman hava etkisiyle Kıbrıs’ta turunç, limon, portakal, mandalina, greyfurt harup ve zeytin ağaçları yetişebilmektedir. Adanın bitki örtüsünü yaprağını hiçbir zaman dökmeyen, turunçgiller, çamgiller, zeytingiller ile beraber maki şeklinde bulunan, yaprağını döken ağaç, bodur küçük ağaççıklar, ağaç ve büyük çalılıklarla değişik çiçek türleri yer almaktadır.

 

Kıbrıs’ta Hayvan Popülasyonu

 

Adada gerek bölgede yaşayan, gerekse kıtalar arasında göç eden hayvan türlerini barındırması nedeniyle zengin bir çeşitlilik yer almaktadır. Kuzey Kıbrıs coğrafik durumu sebebiyle Afrika ve Doğu Avrupa arasında yer alan kuşların konaklama ve yumurtlama merkezi olarak bulunmaktadır. Kıbrıs adasında bulunan 350 türden 7 türü endemik olarak bulunmaktadır. Bununla beraber 26 farklı çeşit sürüngen ve amfibyum da yaşam belirtisi göstermektedir. Adanın sahip olduğu eşsiz sahilleri ayrıca Akdeniz'de nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan chelonia mydas ve caretta caretta kaplumbağaları için uygun yumurtlama merkezi olarak yer almaktadır. Ada içerisinde bulunan Karpaz Millî Parkı'nda 250 civarında yabani eşeği içerisinde barındırmaktadır.

 

Kıbrıs'a Ne Zaman Gidilmesi Gerekir?

Sene boyunca adada en sıcak ay genellikle Temmuz ayı olarak görülmektedir. Bu ay içerisinde hava sıcaklığı gündüz saatleri ile beraber gölgede 37-40 derece arasında seyretmektedir. Bu dönemde yılın en soğuk ayı ocak ayı olarak yer alıp gündüz saatleri içerisinde hava sıcaklığı 9–12 derece arasında yer almaktadır.

Kıbrıs adasına uygun fiyatlı uçak biletini satın almak yapılan araştırmalara göre yurtiçi uçuşları içerisinde son 21 gün kala fiyatlar yükselmiş, son 15 gün kala ise iki katına kadar çıkabilmiştir.

Kıbrıs'ın Yöresel Tatları

Adanın yöresel lezzetleri arasında hellim kızartması, golifia, kolokas, şeftali kebabı, molohiya, piruhi mantısı yer almaktadır.

Kıbrıs'ta Nereye Gidebilirim?

Venedik Sütunu

Yeşil Hat Bölgesi

Kertikli Hamamı

Namık Kemal Müzesi

Adada yer alan Salamis Harabeleri

Bellapais Manastırı

St. Hilarion Kalesi

Lala Mustafa Paşa Camii                                    

St. Barnabas Manastırı

Othello Kalesi

Karpaz

Kıbrıs'tan Neler Alabilirim?

Adada dilerseniz ceviz turunç ve karpuz macunu alabilirsiniz. Bunun yanında bademli gül suyu, hellim peyniri de özel tatlar arasındadır.

Kıbrıs'a Özel Cümleler

Kıbrıs adasında bazı gündelik kelimeler yöre halkı tarafından kendilerine has bir şekilde yorumlanmaktadır.

Gulecik: Köpek yavrusu

Zibil: Çöp

Ekşi: Limon

Bulli: Tavuk

Sakgo: Ceket

 

Kıbrıs’ta Yer Alan Havalimanları

Kıbrıs adasında iki adet havalimanı yer almaktadır.

Ercan Havalimanı

Lefkoşa Havalimanları

Adada yer alan Ercan Havalimanı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin başkenti olarak bulunan Lefkoşa'ya 25 km, Güzelyurt’a 62 km ve Magosa'ya 51 km uzaklıkta yer almaktadır. Havaalanı 100 bin dolayında yolcu trafiği kapasitesine sahiptir. Geçtiğimiz yıllarda Ercan Havalimanı yenilenerek uluslararası standartlara yükseltilmiş ve 2004 yılında yeniden faaliyete girmiştir. Ercan Havaalanına 20 Temmuz 1974 Barış Harekâtı operasyonunun birinci günü çıkartma bölgesinde şehit olan Hava Pilot Kıdemli Binbaşı Fehmi Ercan’ın adı koyulmuştur.

 

 

Diğer Hava Yolları

Seyahat haberleri ve fırsatlarından ilk siz haberdar olun! Travelape.com'dan en son seyahat haberleri ve fırsatları hakkında mail almak istiyorum: