Tek Yön
Gidiş - Dönüş
1 Yolcu
Yetişkin
1
18+ yaş
Çocuk
0
2-12 yaş
Bebek
0
0-2 yaş
Yaşlı
0
65+ yaş
Öğrenci
0
13-24 yaş
Kapat

Kıbrıs - Rize Uçak Bileti


En Uygun Ücrete Rize Uçak Biletleri

 

Rize uçak bileti almanın en kolay imkânını burada bulabilirsiniz. Hava yolu firmaları arasından tüm uçak biletlerini sorgulayarak, siz değerli müşterilerimize en uygun fiyatta olan uçak biletlerini sunuyoruz. Saniyeler içinde gerçekleşen bu hizmet ile uygun fiyata bilet satan firmaların uçak biletlerini görebiliyorsunuz. Sizlere sadece uçak bileti fiyatlarına inceleyerek gideceğiniz firmayı seçerek karar vermek düşüyor. Böylece en uygun Rize uçak biletini zaman kaybetmeden saniyeler içinde görebiliyor ve güvenli şekilde satın alabiliyorsunuz. Firmaları tek tek inceleyerek Rize uçuşlarını aramak zorunda kalmıyorsunuz. Sizlere zamanı ve parayı kendinize ayırma fırsatını sunuyoruz. Böylece ucuz bilet ile konforlu bir uçuş yapabiliyorsunuz.

 

Rize Etimolojisi Hakkında

 

Antik Çağ yazılı kaynaklarında Rhizus olarak geçen şehir adının Yunanca Riza isminden geldiği düşünülmektedir. Anlamı da Dağ Eteği demektir. Bazı kaynaklarda ise Yunan dilinde ‘’pirinç’’ anlamındadır. Lazcada Rize’nin ismi ise Rizini’dir.

 

Rize Şehrinin Tarihi

 

Kafa karıştırmayacak kısa bir özet ile şehrin tarihi şu şeklidedir; Tarım ve hayvancılık, deniz seferleri Rize’de farklı dönemlerde yapılmıştır. Milletler burayı ticari bölge olarak kurmuşlardır. Daha sonraları değişik toplumların eline geçen şehir, 1071 Malazgirt Savaşı’ndan sonra Türklerin eline geçerek varlığını sürdürmüştür. Zaman ilerledikçe bir kısmı Bizans İmparatorluğu egemenliğine girmiş fakat ileriki yıllarda Osmanlı egemenliğinde kalmıştır. 1924 yılında da şehir il olmaya hak kazanmıştır.

 

İklim ve Doğal Bitki Örtüsü

 

Yazları ve kışları ılık, her mevsim de bol yağmur almaktadır. Bunun yanında Türkiye’nin en çok yağış alan bölgesi Rize’dir. Güneyde bulunan dağlara paralel şekilde iklim sertleşir, Kafkas dağları ise soğuk kuzey rüzgârlarını önlemektedir. İl toprakların %48’i orman ve fundalık alanlar ile kaplı olarak yer almaktadır. Çok çeşitli ve çok gür bir bitki örtüsü bulunmaktadır. İçecek olarak tüketilen çay Rize için bir sembol olarak yer almaktadır. Çayın dışında da fındık, armut ve elma bahçeleri de mevcuttur. Bunun yanında Rize’de bol yağıştan dolayı akarsu yoğunluğu fazladır.

 

Rize’ye Ne Zaman Gidilmeli?

 

Yılın her dönemi Rize’ye ulaşabilirsiniz. En uygun uçak biletini almak istiyorsanız, yapmanız gereken buradan alış veriş gerçekleştirmek ve erken rezervasyon yaptırmaktır. Gidiş zamanınız belli ise birkaç hafta önce uçak bileti rezervasyonu işleyerek uygun bir fiyata seyahat edebilirsiniz.

 

Rize’de Yöresel Tatlar

 

Rize yöre mutfağında karalahana, fasulye, mısır, süt ürünleri ve deniz ürünleri bulunmaktadır. Süt ürünleri olarak ayran, yoğurt, tereyağı ve peynir, deniz ürünleri olarak da hamsi  tercih edilmiştir.

 

Mısır Unu İle Yapılan Yöresel Tatlar

 

Mısır ekmeği, muhlama, haşıl, çumur, papara, hoşmer, çılbır ve haviçidir.

 

Yöresel Hamsi İle Yapılan Tatlar;

 

Rize bölgesinin en ünlü deniz ürünü olarak bulunan hamsiden 21 çeşit yemek yapılmaktadır

 

Yöresel Karalahana, Fasulye İle Yapılanlar;

 

Karalahana sarması ya da etli dolması, tomari tavalisi ya da kavruntusu tavalisi veya kavruntu, pazı tavalisi ya da kavruntusu, , pazı dolması ve ısırgan yemeği sayılabilir. Ayrıca koliva ve kebap mısır da şehirde yapılmaktadır.

 

Rize Yöresel Çorbalar

 

Korkota veya ayran çorbası, Ğopi çorbası, fasulye çorbası ve kabak çorbası

 

Yöresel Tatlı Çeşitleri;

 

Pepeçura, herse, paluze, pekmezli asude, kabak sütlacı, termoni, ekşaşi ve pekmezli kabak.

 

Yöresel Hamur İşi Tatlıları;

 

Laz böreği, çırahta ve enişte lokumu.

 

Rize’den Ne Alınmalı?

 

Hala el sanatı işleri sürdürülmekte olduğu için, Rize yöresinde ahşap ve el örgü ürünleri alabilirsiniz. Ayrıca Hemşin çorabı ve Rize bezi ünlü dokuma türleridir. Yörede bol miktarda çay sepeti, üzüm sepeti, piknik sepeti ve meyve sepeti benzeri hasır örme eşyalar bulunmaktadır. Diğer ahşap ürünleri arasında ise kemençe şimşir kaşık türleri, , iskemleler ve maket taka yer almaktadır. En önemli nokta ise yörenin Anzer balıdır. Yöreye ait olan eşyaları satın alarak, Karadeniz yöresinin hatıralarını hediye verebilir ya da yıllar boyu saklayabilirsiniz.

 

Rize’de Gezilecek Mekânlar

 

Müzeler

 

Rize Müzesi (Sarı Ev), Atatürk Evi Müzesi ve Etnografya Müzesi

 

Kale Yapıları

 

Zil Kalesi, Kale-i Bala Rize Kalesi, , Kız Kalesi ve Zeleki Kalesi.

 

Camiler

 

Gülbahar Camii, İslam Paşa Camii (Kurşunlu Cami), Caferpaşa Camii.

 

Kaplıca ve İçmece Yerleri

 

Ayder Kaplıcası ülkenin en önemlileri arasında yer almaktadır. İçmecenin suyu kokusu olmayan, renksiz ve berraktır. Çayırlı Maden Suyu  ve İkizdere-Şimşirli İçmecesi pek çok hastalıklara iyi gelmesi ile bilinmektedir.

 

Şelale;

 

Ağaran Şelalesi

 

Rize’de Bulunan Yaylalar

 

Kaçkar sıradağları eteğinde bulunan ilçelerde yoğun bir biçimde yer almakta olan yaylalar, fazla yatırıma ihtiyaç duyulmayan turizm faaliyetidir. Ayrıca buralarda özgün mimari evleri hala mevcuttur. Ayder, Aşağı-Yukarı Kavron ve Anzer Yaylaları, turizm için önemli noktalardır. Özellikle yaz aylarında yerli ve yabancı ziyaretçilerin gittiği mekânlar bu bölgelerdir. Birbiri ardına uzanan sıradağların eteklerinde bulunan bu yaylalarda yaz ayında ot biçme şenlikleri yapılmaktadır. Bu şenliğe isteyen herkes katılabilir. Buralarda bir rehber ile doğa yürüyüşü gerçekleştirmek iyi bir seçim olacaktır.

 

Milli Parklar

 

Kaçkar Dağları Milli Parkı ve Karadeniz dağında yer alan Kuş Gözlem alanı bulunmaktadır.

 

Sportif Faaliyetler

 

Rize doğa yürüyüşü ile beraber dağcılığa, kano ve raftinge, balıkçılığa elverişli bir alandır. Çoğu akarsu ve yayla bu olanaklar için yeterlidir. Bunun yanında birçok boyutlu dere de Rize bölgesinde yer almaktadır.

 

Rize’ye Gidince Yapmadan Dönmemelisiniz

 

Rize Kalesi ve Zil Kalesine uğramadan, Ayder yaylasında ve İkizdere-Ilıca’da kaplıcaya, Çayeli’nde denize girmeden, Anzer Balı tatmadan, yöresel lezzetleri incelemeden, ünlü Rize çayı satın almadan ve Atmaca avcılığını izlemeden dönmemelisiniz.

 

Rize Havaalanı

 

Rize’de havalimanı yer almadığından dolayı, Rize uçuşları için Trabzon Havalimanı kullanılmaktadır. Şehir merkezi yaklaşık olarak 160 km mesafe uzaklığı olan Trabzon Havalimanı’ndan yurt içi ve yurt dışı uçuşlar gerçekleştirilmektedir.

 

Trabzon Havalimanı’na Nasıl Gidilir?

 

Trabzon Havalimanı’na Atatürk Meydanı’nda bulunan dolmuşlar ya da taksi ile ulaşabilirsiniz. Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nden verilen habere göre Rize-Artvin Havalimanı inşaatı yakında başlanacaktır. Türkiye’de deniz üzerine yapılacak ikinci havalimanı projesi olarak yer almaktadır. Hızlı bir şekilde bölge halkına sunulacağı da belirtildi. Havalimanı uçuşa uygun olduğu zamanlarda Rize ucuz uçak biletlerini sistemimiz ile saniyeler içinde bulabilirsiniz.

 

 

 


Kıbrıs - Rize uçak bileti

Kıbrıs Uçak Bileti Satın Alma

İnternet üzerinden Kıbrıs’ uçak bileti ararken, Kıbrıs uçak bileti ücretlerinin çok yüksek olduğu yaz aylarını düşünmemeniz gerekmektedir. Bunun yerine yaz ayına denk gelen uçuşlarınızdan birkaç ay önce uçak bileti sorgulaması gerçekleştirebilirsiniz. İnternet sayfamız sayesinde tüm Kıbrıs uçuşlarını tek sayfada inceleyebilir ve en uygun fiyatlarda Kıbrıs uçak biletini seçerek güvenli ve hızlı bir şekilde satın alma işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Kıbrıs, genellikle deniz turizmi için tercih edilmektedir. Özellikle yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin akınına uğramaya devam etmektedir. Kıbrıs gezileri boyunca muhteşem plajlar dışında çok daha fazla gezebileceğiniz yerler arasında Girne Kalesi ve Girne Limanı, Kıbrıs’ın en önemli turizm noktaları arasında sayılan Bellapais Manastırını ziyaret edebilirsiniz.

Kıbrıs uçuşları Lefkoşa şehrine yaklaşık 23 km mesafede bulunan Ercan Havalimanı’ndan doğru yapılmaktadır. Havaalanı içerisinde yurt içi hem de yurt dışı uçuşlar için hizmet gerçekleştiren Ercan Havalimanı’na ulaşım bilgilerine kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

 

Kıbrıs’ta Kimler Yaşıyor?

 

Kıbrıs, konum itibari ile Güneybatı Asya'da yer almaktadır. Bununla beraber Akdeniz bölgesinin üçüncü büyük adası olarak yer almaktadır. Kıbrıs, Akdeniz bölgesinde Sicilya ve Sardinya'dan sonra üçüncü büyük adası olarak yer almaktadır. Bu güzel adanın toplam nüfusunun %30'u Türk %70'i Rum nüfusundan oluşmaktadır. 1980'li yıllara kadar adada çok az sayıyla Ermeni, İngiliz ve Maruni toplulukları da yer alıyordu. 1983 yılı içerisinde KKTC'nin ilanından sonra ülkemizin çeşitli bölgelerinden adaya göçler ile demografik yapı oldukça değişmiş ve adanın kuzey bölgesinde yerli Kıbrıs Türkü olmayan, Türkiye kökenli kişilerin sayısı önemli ölçüde yükselmiştir. Buranın en büyük şehri Lefkoşa olarak yer almaktadır. Kıbrıs 1571 tarihinde 60.000'lik güç ile Osmanlı İmparatorluğu tarafından ele geçirilmiştir. Daha önceki yıllarda Latin elitleri yıkılmış, yeniçerilerin adaya yerleşmeleri ile beraber Antik Çağ'dan beri ilk kayda değer nüfus değişimi gerçekleşmiştir.

 

Kıbrıs’ın Tarihi

 

Kıbrıs adasına insanların yerleşiminin MÖ 10000 tarihinde yerleştiği düşünülmektedir. Kıbrıs adasının güneyinde yapılan arkeolojik kazılar sonucunda ilk insan yerleşimcilerinin MÖ. 9000 yıllarında bazı mimari oluşumlar bıraktıkları görülmüştür. Özellikle Cilalı Taş Devri döneminde buralara yerleştikleri kesin olarak çözülmüştür. Bununla beraber ilk yerleşimcilerin Anadolu'dan gelmeye başladıkları, MÖ. 7000 tarihi içerisinde Lübnan, Filistin ve Suriye ülkelerinden de insanların buraya geldikleri düşünülmektedir. Kıbrıs'a Anadolu yolutla gelen kişiler kıyı bölgelerinde genel olarak toplu yerleşim bölgeleri kurulmuştur. İlk yerleşimde bulunan kişilerin Anadolu üzerinden gelen insanlar olduğu tezi ise, yerleşim bölgelerindeki eserlerin birbirlerine benzemesi üzerine ortaya çıkmıştır. Kıbrıs adası, 1960 yılında Kıbrıs Cumhuriyeti adıyla bağımsızlığını kazanmıştır. 1974 yılında Yunan darbesinin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yapmış olduğu harekât sonucu adanın kuzeyinde tek yanlı Kıbrıs Türk Federe Devleti kurulmuştur. Kurulan bu yeni devlet sonra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti adını altında bayrağını taşımıştır.1 Mayıs 2004 tarihi içerisinde adanın Rumlar tarafından yönetilen güney bölgesi adanın tamamını temsilen, Kıbrıs Cumhuriyeti adı altında Avrupa Birliği içerisine girmiştir. Ocak 1950 tarihi içerisinde de Doğu Ortodoks Kilisesi, Kıbrıs Türk halkının boykot ettiği bir referanduma ev sahipliği yapmıştır. Yapılan referandumun sonucunda, buna katılan halkın %90'ı Kıbrıs'ın Yunanistan ile birleşmesini düşünen enosis lehinde oy vermiştir. 1955 yılında Kıbrıslı Rumların kurmuş olduğu EOKA örgütü Birleşik Krallık kuvvetlerini Kıbrıs adasından tamamen çıkarmak için silahlı eylemlere başlamıştır. Bu süre içerisinde Kıbrıs Türkleri de silahlanmış ve Birleşik Krallık adanın tüm bölümünü kontrolü dışına çıkmıştır. Bu tarihten sonra taksim isteğinde bulunan Türkler ile beraber enosis grubunu isteyen Rumlar birbirleri ile çatışmıştır.

 

Kıbrıs'ın İklim Durumu

Genel olarak Akdeniz ikliminin etki ettiği Kıbrıs’ta yazlar sıcak ve kurak, kışlar ılık ve yağışlı geçmektedir. Kıbrıs adasında kış ayları yumuşak geçiş yapmaktadır. Adanın yıllık ortalama 500 mm. yağmur düştüğü hesaplanmıştır. Kıbrıs adasının batı yakasında doğusundan daha çok yağış görülmektedir. Akdeniz ılıman hava etkisiyle Kıbrıs’ta turunç, limon, portakal, mandalina, greyfurt harup ve zeytin ağaçları yetişebilmektedir. Adanın bitki örtüsünü yaprağını hiçbir zaman dökmeyen, turunçgiller, çamgiller, zeytingiller ile beraber maki şeklinde bulunan, yaprağını döken ağaç, bodur küçük ağaççıklar, ağaç ve büyük çalılıklarla değişik çiçek türleri yer almaktadır.

 

Kıbrıs’ta Hayvan Popülasyonu

 

Adada gerek bölgede yaşayan, gerekse kıtalar arasında göç eden hayvan türlerini barındırması nedeniyle zengin bir çeşitlilik yer almaktadır. Kuzey Kıbrıs coğrafik durumu sebebiyle Afrika ve Doğu Avrupa arasında yer alan kuşların konaklama ve yumurtlama merkezi olarak bulunmaktadır. Kıbrıs adasında bulunan 350 türden 7 türü endemik olarak bulunmaktadır. Bununla beraber 26 farklı çeşit sürüngen ve amfibyum da yaşam belirtisi göstermektedir. Adanın sahip olduğu eşsiz sahilleri ayrıca Akdeniz'de nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan chelonia mydas ve caretta caretta kaplumbağaları için uygun yumurtlama merkezi olarak yer almaktadır. Ada içerisinde bulunan Karpaz Millî Parkı'nda 250 civarında yabani eşeği içerisinde barındırmaktadır.

 

Kıbrıs'a Ne Zaman Gidilmesi Gerekir?

Sene boyunca adada en sıcak ay genellikle Temmuz ayı olarak görülmektedir. Bu ay içerisinde hava sıcaklığı gündüz saatleri ile beraber gölgede 37-40 derece arasında seyretmektedir. Bu dönemde yılın en soğuk ayı ocak ayı olarak yer alıp gündüz saatleri içerisinde hava sıcaklığı 9–12 derece arasında yer almaktadır.

Kıbrıs adasına uygun fiyatlı uçak biletini satın almak yapılan araştırmalara göre yurtiçi uçuşları içerisinde son 21 gün kala fiyatlar yükselmiş, son 15 gün kala ise iki katına kadar çıkabilmiştir.

Kıbrıs'ın Yöresel Tatları

Adanın yöresel lezzetleri arasında hellim kızartması, golifia, kolokas, şeftali kebabı, molohiya, piruhi mantısı yer almaktadır.

Kıbrıs'ta Nereye Gidebilirim?

Venedik Sütunu

Yeşil Hat Bölgesi

Kertikli Hamamı

Namık Kemal Müzesi

Adada yer alan Salamis Harabeleri

Bellapais Manastırı

St. Hilarion Kalesi

Lala Mustafa Paşa Camii                                    

St. Barnabas Manastırı

Othello Kalesi

Karpaz

Kıbrıs'tan Neler Alabilirim?

Adada dilerseniz ceviz turunç ve karpuz macunu alabilirsiniz. Bunun yanında bademli gül suyu, hellim peyniri de özel tatlar arasındadır.

Kıbrıs'a Özel Cümleler

Kıbrıs adasında bazı gündelik kelimeler yöre halkı tarafından kendilerine has bir şekilde yorumlanmaktadır.

Gulecik: Köpek yavrusu

Zibil: Çöp

Ekşi: Limon

Bulli: Tavuk

Sakgo: Ceket

 

Kıbrıs’ta Yer Alan Havalimanları

Kıbrıs adasında iki adet havalimanı yer almaktadır.

Ercan Havalimanı

Lefkoşa Havalimanları

Adada yer alan Ercan Havalimanı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin başkenti olarak bulunan Lefkoşa'ya 25 km, Güzelyurt’a 62 km ve Magosa'ya 51 km uzaklıkta yer almaktadır. Havaalanı 100 bin dolayında yolcu trafiği kapasitesine sahiptir. Geçtiğimiz yıllarda Ercan Havalimanı yenilenerek uluslararası standartlara yükseltilmiş ve 2004 yılında yeniden faaliyete girmiştir. Ercan Havaalanına 20 Temmuz 1974 Barış Harekâtı operasyonunun birinci günü çıkartma bölgesinde şehit olan Hava Pilot Kıdemli Binbaşı Fehmi Ercan’ın adı koyulmuştur.

 

 

Diğer Hava Yolları

Seyahat haberleri ve fırsatlarından ilk siz haberdar olun! Travelape.com'dan en son seyahat haberleri ve fırsatları hakkında mail almak istiyorum: