Tek Yön
Gidiş - Dönüş
1 Yolcu
Yetişkin
1
18+ yaş
Çocuk
0
2-12 yaş
Bebek
0
0-2 yaş
Yaşlı
0
65+ yaş
Öğrenci
0
13-24 yaş
Kapat

Muş - Erzincan Uçak Bileti


En Ucuz Erzincan Uçak Biletleri Sorgulama

 

Erzincan uçak bileti alabilmek artık çok kolay hale geldi. Bilet almak için saatlerce kuyruklarda beklemenize gerek kalmadı. Tüm bilet acentelerini inceleyerek farklı havayollarının bilet fiyatlarını teker teker öğrenmeyeceksiniz. Sadece web sayfamızdan tek bir tuş ile kolaylıkla bilet alabileceksiniz. Bunun için de yapmanız gereken şey çok basit. Hemen bu sayfaya girerek Erzincan biletlerini satın alabilirsiniz. Erzincan uçuşları hakkında tüm detaylı içeriklere ulaşabileceğiniz bu site içerisinde tüm havayollarının biletleri hakkında bilgi alabileceksiniz. Bu sayede seyahat etmeden önce hangi firmanın hangi uçuşu daha uygun fiyatlı tamamını öğrenebilmiş olacaksınız. Şehirde vakit geçirmek istiyorsanız yapmanız gereken şey vaktinizi trafikte harcamamaktır. Bunun yerine uçak yolunu tercih ederek yolda geçireceğiniz zamanı Erzincan’da geçirebilirsiniz. O halde hemen en uygun Erzincan uçak biletini bulmak için yapmanız gereken sayfamızı ziyaret etmektir.

 

Erzincan tarihi güzelliklerin doğal güzellikler ile beraber olduğu bir şehirdir. Medeniyetlere beşiklik etmiş olan bu şehirde birçok farklı mekân ile aynı anda karşılaşabileceksiniz. Doğal yaşam iç içe olan tarihi güzellikler sizi binlerce yıl öncesine götürebilecektir. Gözünüzle tarih sahnelerini görebilecek ve o dönemlere iliklin izlere şahit olacaksınız. Şehrin camileri gerek tarihi dokuları ile gönüllerde taht kurmuş olan Erzincan’a gelmek istiyorsanız o halde şimdi en uygun fiyatlı uçak biletlerinden temin edebilirsiniz.

 

Erzincan’a Ne Zaman Gidilmeli?

 

Erzincan Doğu Anadolu ile İç Anadolu iklimi arasında yer alan olan bir şehirdir. Genel özelliği ise sert karasal bir iklime sahiptir. Yaz ayları oldukça sıcak ve kurak bulunurken kışlar da soğuk ve yağışlı geçmektedir. Özellikle de yılın 6 ayı kar yağışı olabilmektedir. Aralık ve mayıs aylarında kar yağışları aralıksız devam eder. Bu nedenle kış aylarında ulaşarak kış turizmi yapabilirsiniz. Böylelikle snowboard, dağ kayağı, kızak, kar motosikleti, kayak, doğa yürüyüşleri, snowpark, buz pisti, snowkite, kar raftingi, buzul tırmanışı, kayaklı oryantiring ve çok daha fazla kar sporunu gerçekleştirebilirsiniz. Bu nedenle kış zamanında kış sporu yapılabilir, yaz aylarında ise kültür gezileri yapılabilir.

 

Erzincan Tatları

 

Erzincan Mutfağı

 

Geleneksel ve yöresel tatların temelinde buğday bulunmaktadır. Hemen her yemeğe tat katan buğday aracılığı ile Erzincan yöresinin bin bir çeşit tatlarına kavuşabilirsiniz. Oldukça zengin bir mutfağa sahip olmaya devam eden Erzincan, damak tatlarını şenlendiren yemekleri ile meşhurdur. Bu yemeklerin başında da Erzincan çorbası yer almaktadır. Erişte, yumurta, et suyu, yoğurt, kıyma ve baharatlar ile yapılmaktadır. Bunun yanında Evelik Çorbası da oldukça meşhurdur. Mercimek, evelik ve yarma ile patates soğan karıştırılarak elde edilmektedir.

 

Erzincan Meşhur Tatları

 

En meşhur yiyeceklerinden bir tanesi de Erzincan Ketesi’dir. Bu kete oldukça lezzetli olup gelip tadanların da asla unutamayacağı bir tat olarak yer almaktadır. Ayrıca Kenger yemeği de tadanların damaklarında oldukça hoş bir tat bırakmaktadır. Bunun yanında Gâh Yahnisi de Erzincan’dan çıkıp büyümüş olan bir lezzettir. Tadına bakan herkesi büyülemeye devam etmektedir. Ayrıca Gendime Pilavı da farklı yapılış tarzı ile sevenlerini her zaman mutlu etmektedir. Gelen turistler de oldukça hoşuna gitmektedir.

 

Erzincan Yöresel Yiyecekleri

 

Peynir mayası Erzincan yöresine özgü bir yiyecektir. Bunun yanı sıra armut kavudu, nohut kavudu, buğday kavudu gibi yiyecekler de oldukça lezzetli ve meşhur yöresel lezzetleri arasında yerini almaktadır. Ayrıca ekşili ismi verilen Erzincan’a özgü lezzetlerde de oldukça meşhurdur. Kesme çorbası da oldukça hoş bir tat bırakan ve doyurucu bir çorba olarak bilinmektedir.

 

Erzincan Tatlıları

 

Dillere takılan bohça tatlısı oldukça lezzetlidir.. Gelen turistlerin de en beğendiği tatlılardan biridir. Bunun yanunda baklava da tulumba da oldukça rağbet görmektedir.

 

Erzincan’da Görülmesi Gereken Noktalar

 

Erzincan Melik Gazi Türbesi: Şehir türbesi Mengücek Beyliği tarihi Melik Gazi’ye ait olan türbe Erzincan’ın Kemah ilçesinde yer alır. Fırat Nehri kıyısında bulunan bu türbe oldukça yüksek bir noktada yer almaktadır. Oldukça farklı bir mimari yapısı yoktur. Mimari durumu sekizgen olduğu için göz alıcı şekildedir.  Yapımı sırasında taştan temeller ve tuğlalar bulunmaktadır. Bazı zamanlarda bu türbeye yenileme çalışmaları ve onarımlar yapıldı.

 

Erzincan Müzesi: 1986 yılında kurulmuş olan bu müze o zamandan bu yana kadar milyonlarca ziyaretçiye ev sahipliği yapmıştır. Turistlerin rağbet ettiği bu müze önceleri halk kütüphanesi olarak kullanılmaktaydı. Zaman ilerledikçe arkeolojik ve etnografik yapılar ile donatıldı. Bu eserler arasında madeni eserler, mermer eserler, koyun heykelleri, sikkeler, pişmiş topraklar yer almaktadır. Bunun yanında halı ve kilimler, silahlar ve yöresel giysiler sergilenmeye devam etmektedir.

 

Kemah Kalesi: Kemah ilçesinde yer alan bu kale oldukça eski bir tarihe dayanmaktadır. Savaşlarda oldukça önemli bir savunma bölgesi olarak kullanılmaktadır. Ünlü düşünür Evliya Çelebi, Seyahatname adlı eserinde bu kaleden söz etmiştir. Söz etmesinin nedeni doğal bir oluşumu bulunması ve dünya üzerinde başka böyle özelliği olan bir kale yer almamasıdır.

 

 Aberenk Kilisesi: Tarihi zaman ile iç içe yer alan bu kilise tarihe meydan okumaktadır. 1854 yılında inşa edilmiş olan bu kilise oldukça dayanıklıdır. Herkesin bu şehri ziyaret edenlerin bu kiliseyi de ziyaret etmelidir.

 

Altıntepe Ören Yeri: Tarih içerisinde yolculuk gerçekleştireceği bu ören yeri adeta tarihin yaşayan bir kenti gibidir. Bu ören yeri bugüne değin onlarca medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Urartular ile başlayan ve Bizans ile beraber Osmanlı’nın da yerleştiği bu noktada oldukça farklı kazı çalışmaları gerçekleştirildi. Bu çalışmalar sonucunda da birbirinden değerli yapılar ortaya çıktı.

 

Bunları Yapmadan Erzincan’dan Ayrılmayın

 

Erzincan birbirinden nadide tarihi eserleri ve doğal mekanları ile gelenleri büyülemektedir. Bu nedenle tek tek hepsini gezip mutlaka hatıranıza almanız gerekir. Bunun yanı sıra Erzincan kayak merkezlerinde kış sporları gerçekleştirmeden dönemeyin. Ayrıca gezmekle bitiremeyeceğiniz Erzincan’da mutlaka damak tadınıza takılacak her yiyeceğin tadına bakın. Böylelikle farklı tatlar alabilir ve damaklarınızı şenlendirebilirsiniz.

 

Erzincan Alışveriş Tavsiyeleri

 

Erzincan’a gelmişken buranın meşhur tatlarını yemeden dönmemelisiniz. Ayrıca yedikten sonra dönmeden önce mutlaka alıp evinize de ulaştırmalısınız. Sevdiklerinizin de bu yiyeceklerin tatlarına bakmasını istiyorsanız o halde hediyelik olarak mutlaka götürmeniz gerekmektedir. Özellikle de leblebisi ile meşhur olan bu ilimizin peynir ve buğdayı da ülkemizde adından söz ettirmektedir. Gün içerisinde alışverişlerinizi yaparken mutlaka bu ürünler ile çantanıza rahatlıkla koyabilirsiniz.

Erzincan Havalimanı

 

Bu havaalanı 1988 yılında hizmete girmiştir. Sayısız uçak firması buraya sefer düzenlemektedir. Şehir merkezine 4 km olan bu havalimanına ulaşım da oldukça kolaydır. Uçuş saatleri oldukça fazladır. Bunun yanı sıra fiyat açısından da erken rezervasyonlarda ücret düşmektedir. Böylelikle uygun fiyatlara uçuş kolaylıkları tanınmaktadır.

 

Erzincan Havaalanına Nasıl Ulaşılır?

 

Taksi: Genel olarak Erzincan içerisinde taksi ile ulaşım her zaman kolay olmaktadır. Hem de uygun fiyatlar ile taksi ile yolculuk gerçekleştirmektedir.

 

Taksi Dolmuş: Eğer aynı yere ulaşacak olan birden fazla yolcu varsa o halde taksi dolmuşları kullanabilirler. Taksi dolmuşlar sayesinde yolculuğunuzu daha uygun fiyata getirebilirsiniz.

 

 

 


Muş - Erzincan uçak bileti

En Ucuz Muş Uçak Bileti Satın Al

Muş şehrine seyahat etmek isteyen kişiler için uçak yolculuğu iyi bir seçenek olmaktadır. Eğer seyahat edilecek olan tarih belli ise internet üzerinden erken rezervasyon yaparak en ucuz Muş uçak biletine sahip olmak mümkündür. Ancak seyahat tarihinin erkenden belli olmadığı durumlarda ise ucuz uçak biletlerine internet üzerinden ulaşılabilmektedir. Muş hava alanında hem iç hatlar hem de dış hatlar terminalinin bulunması oradan yolculuk yapacak olan kişi sayısını artırmaktadır. Uçak yolculuğuna olan talebin artması sefer sayılarının artması manasına geldiğinden dolayı uçak bileti seçeneklerinde de buna paralel olarak artış görülebilmektedir. Dolayısıyla Muş uçak bileti almak isteyenler için pek çok imkân sunulmaktadır.

Muş İlinin Ve Adının Tarihi

Muş ilinin adını ne zaman aldığı ve ne zaman kurulduğuna dair kesin doğru olan bilgiler bulunmamaktadır. Şehrin ismine dair birçok rivayet bulunmaktadır. Bu rivayetlerden bazıları dini kaynaklı iken bazıları da göçler ile ilgilidir. Kaynaklara bakıldığında Muş ilinin adı Taron olarak geçmektedir. İl hakkındaki tarihi bilgilere bakıldığında en eski topluluk olarak Urartular göze çarpmaktadır. Bundan önceki dönemlere ait bilgilere ulaşmak ise mümkün olamamaktadır. Şehrin ilk olarak il merkezi yapılması 1924 yılına dayanmaktadır. Ancak daha sonra çıkan ayaklanma ile il Bitlis’e bağlanmıştır. Bunun ardından 1929 senesinde ise Muş tekrar il merkezi olarak kabul edilmeye başlanmıştır.

Muş Coğrafi Yapısı

Ülkemiz haritasında Muş Doğu Anadolu bölgesinde yer almaktadır. Genel olarak etrafı dağlar ile çevrili olan bu şehrin yüzölçümü yaklaşık sekiz bin kilometre karelik alandır. Şehir alanını Güneydoğu Toroslar çevrelemektedir. Bölgedeki dağ sayısı fazla olduğundan dolayı Muş iline dağlık alanda yer alıyor demek pek de yanlış olmamaktadır. İlin başlıca önemli dağları Akdoğan(Hamurpet) dağları, Şerafettin dağları, Bilican dağları, Bingöl dağları, Otluk dağları, Yakupağa dağları, Haçreş(Karaçavuş, çavuş) dağları olarak bilinmektedir. Bunların haricinde bölgede birtakım önemli ovalar ve vadiler de bulunmaktadır. İldeki başlıca ovalar ve vadiler Murat vadisi, Muş ovası, Bulanık ovası, Liz ovası ve Malazgirt ovasıdır. Ayrıca şehirde akarsular ve göllerde yer almaktadır, il ülkemizin en büyük ovalarından birine sahiptir.

Muş Şehrinin Yöresel Yemekleri

Yöresel yemekler olarak Muş incelendiğinde şehirde yiyecek kültürünün oldukça gelişmiş olduğu gözlemlenmektedir. Bölgede kış mevsimi normalden biraz uzun olduğundan dolayı aileler evlerine yiyecek maddeleri tedarik etmektedir. Bundan dolayı da yemeğe verilen önem oldukça fazladır. Yazın hazırlanan sebze ve etler torbalara doldurulur ya da tenekelere konulur. Şehirde ünlü olan yöresel yemekler şu şekilde sıralanmaktadır: pırvaz, çorti, pınağun, muş köftesi, hazüt dolması, kırçikli kelem dolması, teter helvası, keşkek, kırçik, herse, mirtoğe, cavbelek, helimaşi, jağ, gülük, kenger, sıpidak, uçkun ve kaktır. Sayısından da anlaşılacağı üzere ilde yapılan yemek çeşidi fazladır. Bu yemeklerin her biri ayrı özelliğe ve lezzete sahiptir.

Muş Medreseler Ve Kiliseler

  • Mollakent Medresesi
  • Muratpaşa Medresesi
  • Mahsutpaşa Medresesi
  • Alaaddin Bey Medresesi
  • Meryem Ana Kilisesi
  • Çanlı Kilise

Muş Ören Yerleri Ve Höyükler

  • Mercimekkale Höyüğü
  • Aradere Köyü Mezarlığı
  • Yağcılar Höyüğü
  • Bostankale Höyüğü
  • Dolabaş Höyüğü
  • Malazgirt Yeniköy Kaya Mezarlığı
  • Varto Karlıdere Ören Yeri

Muş Kaleleri Ve Camileri

  • Ulu cami
  • Hacı Şeref Cami
  • Alaaddin Bey Cami
  • Muş Kalesi
  • Hasbet Kalesi
  • Muşet Kalesi
  • Malazgirt Kalesi
  • Kepenek Kalesi
  • Zincirli Kale

Muş Tarihi Evleri

Muş ili tarihi eser ve güzellik açısından bakıldığında oldukça zengindir. Buradaki evlerin temel yapı malzemesi kerpiçtir. İldeki evlerin özene bezene yapıldığı gözlerden kaçmamaktadır. Dolayısıyla görüntü güzelliği açısından şehre hoş bir manzara kattığı iddia edilmektedir. Kentin eski yerleşim düzenine bakıldığında Türk kültürünü yansıttığı söylenmektedir.

Muş Şehrinde Ulaşım

Muş ili dağlık bir arazinin içerisinde olması sebebi ile birtakım engebeli bölgelere sahiptir. Buna karşım bölgede ulaşım olarak pek çok seçenek mevcuttur. Yani şehirde hem karayolu, hem demiryolu hem de havayolu ulaşımı yapmak mümkün olmaktadır. İlde yer alan havaalanı yaklaşık olarak şehir merkezine on sekiz kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Yoğun kış koşulları nedeni ile havaalanı kış koşullarına uygun olan donanıma sahiptir. Karayolu olarak bakıldığında ise trafik yoğunluğunun en fazla olduğu yol bağlantısı Bingöl Muş Tatvan devlet yolunun kullanıldığı bölüm olarak bilinmektedir.

Muş Ekonomisi

İl ekonomisinin temel sektörü tarım ve hayvancılık olarak bilinmektedir. Bunun üzerindeki en büyük etken ise ilin geniş ve yeşil arazilerle kaplı Doğu Anadolu bölgesinde yer almasıdır. Ekonomide sanayi içerisinde en yüksek payı imalat sanayi oluşturmaktadır. 2014 yılında yapılan çalışmalara göre Muş ili ihracat bakımından ülkemizdeki iller arasında yetmiş üçüncü sıraya yerleşmiştir. Dolayısıyla sanayi verileri olarak incelendiğinde genel olarak il son sıralarda yer almaktadır. Sanayinin büyük bölümünü orta ve küçük ölçekli işletmeler meydana getirmektedir. Şehirde büyük ova yer almasına rağmen ne yazık ki ekonomik anlamda bu durumdan faydalanma imkânı gelişmemiştir. Buna yönelik olarak son yıllarda bazı projeler yapılmaktadır.

Diğer Hava Yolları

Seyahat haberleri ve fırsatlarından ilk siz haberdar olun! Travelape.com'dan en son seyahat haberleri ve fırsatları hakkında mail almak istiyorum: