Tek Yön
Gidiş - Dönüş
1 Yolcu
Yetişkin
1
18+ yaş
Çocuk
0
2-12 yaş
Bebek
0
0-2 yaş
Yaşlı
0
65+ yaş
Öğrenci
0
13-24 yaş
Kapat

Ordu - Erzurum Uçak Bileti


Ucuz Erzurum Uçak Bileti Satın Al

 

Eğer bir sonraki seyahatinizin Erzurum olmasını istiyorsanız ve seyahat etmek için hava yollarını kullanmak isterseniz, Erzuruma’a gidebilmek için en ucuz uçak bileti alma şansını yakalayabilirsiniz. Günümüzde birçok hava yolları firmaları, sadece dünyanın her yerine değil, Türkiye’nin her yerine uçuş hizmetleri vermektedir. Araştırdığınızda, birçok firmanın kampanyalar düzenlediğini görebileceksiniz ve bu şekilde ucuz Erzurum uçak bileti sahibi olabilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken hava yolları firmalarını takip etmeniz ve kampanyaların olduğu zamanlarda veya ucuz bulduğunuz biletleri anında almak. Artık uçak biletlerini bulmak ve almak zor değil. Eskiden sadece acentelere zahmet ederek gidip aldığınız biletleri, artık internet üzerinden veya cep telefonlarınızdan bile satın alabilirsiniz. Hava yolları firmalarını takip edin ve uçak bileti satın almak istediğinizde, anında elinizin altında olsun.

 

Erzurum Tarihi

 

Erzurum, Türkiye’nin en büyük olmasa bile, en kalabalık tam olarak yirmi yedinci şehri olarak kabul edilir, fakat aynı zamanda ise Doğu Anadolu Bölgesinin en büyük ili olarak bilinir. Erzurum, tarihin ilk yerleşim şehri olarak çok önemli bir yerdir ve birçok tarihi eserlerle tanınmaktadır. Erzurum’un tarihi sadece Türkiye için değil, dünya çapında çok önemli bir yer alır ve Erzurum’u ziyaret etmeden önce mutlaka tarihini ve gidebileceğiniz yerleri araştırarak gitmeniz gerekir. Mustafa Kemal Atatürk’ün Erzurum’a gelişini unutmayalım. Bunların yanı sıra, Erzurum’un tarihi, antik çağlara da dayanmaktadır. Erzurum’a ayak bastığınız anda, tarihin kokusunu alabileceksiniz. Farklı antik kentleri ve arkeolojik alanları, ayrıca müzeleri ile gelenleri her zaman etki altında bırakmaktadır.

 

Erzurum’a Ne Zaman Gitmeli

 

Birçoğunuzun bildiği üzere Erzurum’da kış ayları çok sert ve çetin geçer. Kar yağışları uzun sürer ve hava çok soğuk olur. Kış aylarında birçok kış sporları ve kayak yapmaya gidenleri görebilirsiniz. Yaz ayları Erzurum’da kurak ve sıcak geçmesine rağmen, Erzurum’a gitmenin en iyi zamanı aslında ilkbahar ve yaz ayları olmaktadır. Kışın ziyaret edenlerde çok oluyor, fakat rahat bir gezi düzenlemek isterseniz, en iyisi ilkbahar ve yaz aylarında bir gezi planlamaktır. Böylece Erzurum’un kültürünü ve tarihini doyasıya yaşayabilirsiniz.

 

Erzurum’un İklimi Ve Bitki Örtüsü

 

Erzurum’un hem kış ayları hem de yaz ayları çok sert geçer. Kışın çok soğuk, neredeyse tamamiyle 50 gün süre ile kar görebilirsiniz ve kış aylarında ise -8 dereceye kadar soğukluk düşebiliyor. Bu gerçekten çok sert bir kış anlamına gelir. Yaz aylarında ise ortalama sıcaklık 19 derece civarlarında olur, fakat kurak olduğu için de çok sıcak hissedebilirsiniz. Erzurum iklim açısından zor bir yer olmasına rağmen, kültürün çok güzel yaşatıldığı ve gelen bütün misafirlerini en iyi şekilde ağırlayan şehirlerimizden bir tanesidir. Erzurum’un doğası çok geniştir. Kış aylarında yağan karlar, akarsulara iner ve dolayısıyla su gideri sağlanır. İlkbahar aylarında ve yazın her yer yemyeşildir ve kışın ile kar ile bembeyaz.

 

Erzurum’un Lezzetleri

  • Cağ Kebabı
  • Kesme Çorbası
  • Ayran Aşı
  • Kete
  • Kadayıf Dolması
  • Ekşili Dolma
  • Su Böreği
  • Hıngel
  • Çiriş
  • Haşıl
  • Çotutu Pancarı

 

Erzurum’da Yemeden Dönmeyin

 

Cağ Kebabını Tatmadan Gitmeyin

 

Erzurum’u ziyaret ettiğinizde tatmanız gereken birçok yöresel lezzetler var, fakat hem yerliler hem de yabancı turistler tarafından çok beğenilen lezzetlerden bir tanesi Cağ Kebabı olmaktadır. Mutlaka duymuşunuzdur, fakat tattınız mı? Kuzu etinden yapılır ve lezzeti olağanüstüdür. Yiyen tekrar yemek istiyor.

 

Her Öğün Yenilebilir

 

Birçoğumuz her öğünde kendimizi rahatlatmak amacıyla çorba içmesini severiz. Bunun için de, Erzurum’da severek içebileceğiniz, damak tadınıza uygun bir şekilde Ayran Aşı ve Kesme Çorbalarını tadabilirsiniz. Yöresel ve Erzurum’da orjinallerini tadabileceğiniz enfes çorba türleridir.

 

Erzurum Alışveriş Yerleri

 

Erzurum’da alışveriş yapmak denilince, birçok kişinin aklına ilk gelen, Otlu Taşı olmaktadır. Özellikle Erzurum taş işçiliği ile çok büyük bir ün kazanmış durumdadır ve gerçekten çok güzel sanatları ortaya çıkarıyorlar. Hediye olarak alabileceğiniz Otlu Taşlarından yapılan kolyeler, küpeler, yüzükler ve tespihler bulunuyor. Bunların dışında eğer yöresel lezzetlere daha fazla düşkünseniz, hem kendinize hem de hediye olarak burada çok meşhur olan akide şekeleri ve limonlu şekerlerini alabilirsiniz. Bunları bütün mağazalarda ve hatta alışveriş merkezlerinde bile bulabilirsiniz. Erzurum’da alışveriş yapmak için özel bir han veya çarşı aramanıza gerek yok. Son zamanlarda, Erzurum’unda gelişmesiyle beraber, alışveriş merkezlerine ya da aktarlara gittiğinizde, yöresel ürünleri bulabilirsiniz.

 

Erzurum’dan Sevdiklerinize Hediye Ne Almalı?

  • Otlu Taşı Kolyesi
  • Otlu Taşı Küpeleri
  • Otlu Taşı Tespihleri
  • Akide Şekerleri
  • Limonlu Şekerler

 

Erzurum’da Görülecek Yerler

 

Çifte Minareli Medrese

 

Erzurum’un ve Türk tarihinin en önemli yapılarından bir tanesi Çifte Minareli Medresesi olup adeta Erzurum’un ise simgesi haline gelmiştir. Birçok tarihi yapılarda olduğu gibi, kesin bir tarihi bilinmese de, Selçuklu dönemine ait olduğu ve aynı zamanda Alaaddin Keykubat’ın kızı, Hundi Hatun tarafından yapıldığı bilinmektedir. Bu sebeple de sadece, Çifte Minareli Medrese olarak değil, aynı zamanda, Hatuniye Medresesi olarakta kabul edilmiştir.

 

Erzurum Kalesi

 

Birçok şehrimizde kalenin olduğu gibi, elbette Erzurum’da da, Erzurum Kalesi bulunmaktadır. Bu kale, Bizanlılar tarafından inşaa edilmiş olarak bilinmektedir. Tarihten bu yana birçok medeniyetlerin eline geçmiş ve değişimler görmesine rağmen, 11. Yüzyılda Türk egemenliği altına girmiştir. Erzurum Kalesi, iç kale ve dış kale olmak üzere, iki bölümden oluşmaktadır. Kalenin yüksekliği 2000 metreye yakın olmaktadır ve günümüzde ise birçok ziyaretçiler kaleyi görmek için Erzurum’a akın ediyor.

 

Arkeoloji Müzesi

 

İlk defa Çifte Minareli Medrese’de başlatılan müze sergisi, daha sonraki dönemlerde bir binaya taşınarak, Arkeoloji Müzesi olarak tekrardan adlandırılmıştır. Müzede, Erzurum ve civarındaki arkeolojik kazı araştırmalarından çıkan eserler vitrinler içerisinde sunulmaktadır. Müzede 5 adet salon bulunurken, müzede Selçuklu döneminden tutun ki Helenistik ve Roma Dönemlerine ait birçok eserleri görebilirsiniz.  

 

Tortum Şelalesi

 

Doğayı sevenler ve doğada yürüyüş yapmak isteyenler için Tortum Şelalesi çok iyi gelecektir. Tortum Şelalesi sadece Türkiye’nin bir doğa güzelliği değil, artık günümüzde dünya çapında kabul görmüş bir doğa güzelliğidir. Bununla birlikte, şelale Türkiye’nin birinci, fakat dünyanın ise üçüncü yüksek şelalesi olarak bilinmektedir. En önemli konulardan bir tanesi ise Türkiye’nin hidroelektrik santralinin Tortum Şelalesi aracılığı ile yapılmış olmasıdır. Tortum Şelalesine ister gezerek, isterseniz de kendi araçlarınız ile ulaşım sağlayabilirsiniz.

 

Palandöken Kayak Merkezi

 

Eğer kış sporlarını seviyorsanız ve karı gördüğünüzde kendinizi tutamayacak bir hale geliyorsanız, kış mevsiminde Erzurum’da bulunan Palandöken Kayak Merkezine gidebilirsiniz. Malum şehrin kış aylarında çok soğuk ve karlı olması ile beraber, buradaki kış turizmini her yıl olumlu bir şekilde etkiliyor. Yabancılar ve yerliler kış sporlarını yapmaya ve tatil için Erzurum’a gelebiliyorlar.

 

Atatürk Evi Müzesi

 

Erzurum’da unutmamamız gereken ve Erzurum’u ziyaret ettiğimizde mutlaka uğramanızın tavsiye edildiği yerlerden bir tanesi, Atatürk Evi Müzesi’dir. Biliyorsunuz ki Atatürk sadece Türkiye için değil, dünya için çok önemli bir isim olmaktadır. 19. Yüzyılda yapılan ve 12 Mart 1918 tarihinde Erzurum kurtuluşu zaferinden sonra ikametgahı Erzurum valiliğine verilmiş bu yapı, her geçen gün ziyaret akımına uğramaktadır. Müze aynı zamanda 1915 ve 1916 tarihleri arasında Alman Konsolosluğu olarakta görevi görmüştür. Buradan anlayacağınız üzere, müzenin hem tarihi hem de maneviyat açısından çok fazla özelliği bulunmaktadır.

 

Erzurum’a Nasıl Gidilir?

 

Erzurum’a gitmek için artık birçok seçenekler bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi hava yollarıdır. Hava yolları gün içerisinde sık sık Erzurum’a yolcu taşımaktadır, dolayısıyla genellikle yer bulmakta da zorluk çekmezsiniz. Bunun dışında birçok otobüs firmaları Erzurum’a gitmektedir. Ayrıca Erzurum’a artık demiryolları üzerinden de gidebilirsiniz. Bu sebeple Erzurum’a ne zaman gitmek istediğinizi kararlaştırdıktan sonra tek yapmanız gereken, sadece hangi ulaşımla gitmek istediğinze karar vermek. Sizin için hangisi daha rahat bir yolculuk olursa, onu seçebilirsiniz.

 

 


Ordu - Erzurum uçak bileti

Ordu Uçak Bileti Satın Al

Ordu’ya yolculuk yapmak isteyen kişiler için artık yeni bir seçenek daha çıkmıştır. Bu seçenek hava alanının yapılması ile uçak yolculuğu olmuştur. İl merkezine kısa sürede ulaşmak isteyen kişiler için ucuz uçak bileti imkanları bulunmaktadır. Diğer uçak biletleri ile kıyaslandığında Ordu ilinde hava alanı yeni açıldığından dolayı en ucuz uçak biletlerini almak mümkün olmaktadır. Ucuz uçak bileti almak isteyenler için en kolay yöntemlerin başında internet üzerinden bilet almak gelmektedir. Böylelikle hem zamandan hem de maliyetten kar elde etmek mümkündür.  İldeki hava alanının yeni açılmış olmasından dolayı henüz sefer sayısı çok fazla olmamakla birlikte her geçen gün bu seferlerde artış yaşanmaktadır. Dolayısıyla Ordu uçak bileti sayısı da buna paralel olarak artmaktadır.

Ordu İlinin Tarihi Geçmişi

Edinilen bilgilere göre Ordu ili ülkemizin en kalabalık otuzuncu şehri olarak bilinmektedir. Milattan önce dört yüz yıllarında Kotyora yani Kut Yöresi adı altında kurulmuştur. Bu isim çanak, çömlek anlamına gelmektedir. Şehir bünyesinde pek çok topluluğu barındırmıştır. 2013 yılında yapılan düzenleme ile büyükşehir olmaya hak kazanmıştır. Bunun ardından 2014 yılında yapılan seçimler ile şehirde büyükşehre yönelik olarak çalışmalar yapılmaktadır.

Ordu Hakkında Genel Bilgiler

Ordu iline bağlı on dokuz ilçe bulunmaktadır. Karadeniz bölgesinde yer alan doğusunda Giresun, batısında ise Samsun’un bulunduğu bir şehirdir. Yüz ölçümü olarak bakıldığında en büyük elli yedinci il olduğu bilinmektedir. Şehrin kuzeyinde Kuzey Anadolu Dağları yer almaktadır. Dolayısıyla kıyıdan içeri doğru gidildikçe engebeli araziler ile karşılaşmak mümkündür. Ordu ilinin iklim koşullarına bakıldığında ise Karadeniz ikliminin hakim olduğu görülmektedir. Genel olarak iç kesimlerinde kış mevsiminde uzun süreli kar yağışları ve soğuk havalar olmaktadır. Dolayısıyla kış mevsimi iç kesimlerde daha şiddetli geçmektedir. Kıyı kesimler ise daha ılıman bir havaya sahiptir.

Ordu’da Turizm

Ordu’nun hem denize kıyısı olması hem de iç bölgelerinde dağlık alanlarının bulunması pek çok turizm çeşidine ev sahipliği yapmasına fayda sağlamaktadır. Dolayısıyla şehir zengin bir turizm gücüne sahiptir. Yayla turizmi, kıyı turizmi, yamaç paraşütü, trekking ve daha birçok seçeneği il sınırları içerisinde bulmak mümkündür. Özellikle il büyük şehir olduktan sonra turizm açısından daha birçok imkan insanların hizmetine sunulmuştur. İl içerisinde turistlerin ilgi odağı olan yerlerin başında Yason Burnu gelmektedir. Bunun yanı sıra il merkezinde bulunan Boztepe de pek çok insan tarafından yoğun ilgi görmektedir. Tepeye çıkıldığında Ordu manzarası ziyaretçileri adeta büyülemektedir. Her mevsim güzel olan Boztepe, üzerinde yer alan piknik alanları ve restoranlar sayesinde de gelenlere seçenekler sunmaktadır.

Şehrin Gözdesi Teleferik

İl merkezinde yer alan teleferik şehir manzarasını tepeden seyretmek isteyen kişiler için oldukça elverişlidir. Merkezden başlayan teleferik yolculuğu Boztepe adı verilen bölgede son bulmaktadır. Boztepe’ye ulaşım açısından da büyük kolaylık sağlan teleferik kısa süre içerisinde gideceği yere ulaşmaktadır. Teleferiğin hizmete giriş tarihi 8 temmuz 2011 olarak bilinmektedir. Saatteki yolcu taşıma kapasitesi bin sekiz yüz kişi olarak açıklanmaktadır. Ayrıca teleferiğin kalkış istasyonunun bulunduğu bölgede yüksek kapasiteli otopark, kafeterya, turizm danışma bürosu, el sanatları dükkanı, çocuk oyun alanları gibi bölümler bulunmaktadır.

Tarihi Yapılar Ve Doğal Varlıklar

  • Paşaoğlu Konağı
  • Osman Paşa Şadırvanı
  • Fatsa Hacı Hulusi Baba Camii
  • Perşembe Yaylası
  • Ulu göl
  • Çambaşı Yaylası
  • Ohtamış Şelalesi
  • Bolaman Yeni Pazar Camii
  • Bolaman Hazinedaroğlu Konağı
  • Hoynat Adası
  • Boztepe
  • Fatsa Gaga Gölü
  • Ablak Taşı, Şiseli Şelalesi, Geçilmez Kanyonu

Ordu’da Ne Yenir?

Karadeniz bölgesi genel olarak sebze ve balığın bol miktarda tüketildiği bölge olarak bilinmektedir. Dolayısıyla Ordu ilinde de yemekler bu iki temel malzeme üzerine kurulmuştur. Yapılan başlıca yemekler kara lahana çorbası, ısırgan çorbası, beyaz mısır çorbası, balık çorbası, gendeme çorbası, mezgit tava, içli tava, levrek buğulama, mezgit buğulama, hamsi tava, pancar(kara lahana) sarması, kelem sarması, yahni, keşkek, pancar döşemesi gibi yemek çeşitleri bulunmaktadır. Bunların yanı sıra Akkuş kuru fasulyesi, Ordu yağlısı, fındıklı ballı yufka böreği, mısır unu yağlaşı, fasulye turşusu kavurması,  kabak kayganası gibi yemekler de bölgede sıklıkla tüketilen ve gelen misafirler tarafından merakla yenilen yemekler arasında yer almaktadır.

Kültür Ve Sanat

Ordu ilinde kültür sanat faaliyetleri oldukça gelişmiştir özellikle büyükşehir olduktan sonra bu faaliyetler hız kazanmıştır. Şehir içerisinde pek çok sinema ve tiyatro yer almaktadır. İlin müzik yapısının çevre illeri ile benzerliği bulunmaktadır. Özellikle halk oyunları ve müzik aletleri benzerlik göstermektedir. Doğu Karadeniz bölgesinin yöresel oyunu olarak bilinen horon daha çok Ordu ilinin kıyı kesimlerinde oynanmaktadır. Bunun haricinde ordu Giresun karşılaması, Giresun sallaması, sarhoş karşılaması, gürcü horonu gibi oyun türleri de oynanmaktadır. Konuşma dili olarak ise çoğunlukla Ünye ile Beşikdüzü arasında geçerli olan ortak ağız hakimdir. Buradan da anlaşılacağı üzere Ordu ilinde Doğu Karadeniz bölgesinin özellikleri daha ağır basmaktadır.

Diğer Hava Yolları

Seyahat haberleri ve fırsatlarından ilk siz haberdar olun! Travelape.com'dan en son seyahat haberleri ve fırsatları hakkında mail almak istiyorum: